Проблем със съпруга ми

• 14 425
  • 98
  •   1
Отговори
# 45
Ако остана сама с децата, мога да се справям. Дори по някакъв начин ще бъда облекчена. Но нали затова сме семейство - да си поделяме отговорностите. Разговори много сме имали, но на него все му се струва, че преувеличавам. Нали сме живи и здрави?! Имам чувството, че много малко ми трябва да реша да си остана само с децата, толкова ни е изтънялото доверието. Единствено се страхувам, че ще взема погрешно решение. Може би това все пак можем да го преодолеем с малко повече желание и от двете страни. Но се чудя дали изобщо ще си върнем доверието и уважението. Има ли някой, който е преодолял подобна криза и после всичко си е станало като преди? Възможно ли е изобщо?

И още нещо - не си представяйте, че съм някакво грозилище Simple Smile Напротив, изглеждам добре и имам самочувствие. Добра съм в работата си. Изобщо, не ми е направил услуга, когато сме направили семейство Simple Smile)

Преминах през нещо подобно. Лутах се межу това кое е правилно и кое не близо 2 години. Накрая си събрах багажа, взех децата и се изнесох. Известно време продължих да се чудя правилно решение ли взех. Сега, вече повече от година, след като си тръгнах, си давам ясна сметка, че съм била права. Не бих се върнала назад. С този човек загубихме елементарно уважние един към друг, спряхме да общуваме, спряхме да сме равнопоставени партньори. Чувствам се добре сама. Случлото се ме направи по-силна и някак си закали волята ми и себеуважението ми. Забелязвам, че напоследък рядко си позволявам лукса да правя компромиси със собтвеното АЗ. Децата продължават да си имат баща, в това отношение нищо не се е променило. Което е страшното, не съм убедена, че и до ден днешен той разбра, защто точно си тръгнах, при условие, че хиляди пъти съм говорила, молила, поставяла условия, правила жертви и т.н.
Та това е...

# 46
Не бе, да почне с някаква работа отнякъде, без да налива нови пари. Явно не става за бизнес. Просто да не го праща на работа, все едно е някакво хипер наказание и каторга едва ли не.

# 47
  • Варна
Авторке, не те ли смущава мисълта, че ако утре легнеш болна нещата ще отидат по дяволите? Ама яко. Ако подобна мисъл ти е минавала през ума, действай. Дай му срок и ултиматум. Много си отпуснала края и ще трябват сериозни мерки.

# 48
  • София
Явно нещо ключово в останалата част на отношенията ви не е наред, а преди е било наред, щом преди не ти е пречело, че е паразит, а сега ти пречи. Виж какво е и тогава ще можеш да прецениш и без помощ, а и няма как да сбъркаш.

# 49
Егати търтея! Наистина не мога да си представя мъж, който четири години лежи и *ърди на дивана и чака от жена си стотинки за кафе или бира.
Това, че не му се е получил бизнеса не е нещо рядко случвано. Да, всеки би се скофтил, но ставаш и продължаваш, децата ти няма да пасат тревата пред блока. Моят мъж също е имал начинания, които са се проваляли, но си е действал другата работа, която ни храни, и е мислел начини как да изплуваме.
Авторке,
Звучиш ми като добър и търпелив човек, но в името на твоето добро, обръщай палачинката! Поставай ми ултиматум да се стяга в кръстта и да си поема ролята на глава на семейството, ако ли не- по- добре да си гледаш двете деца, отколкото три.
Прегръдки!

# 50
Преди 4 години той се опита да започне собствен бизнес, но се провали и от тогава е без работа. За да подпомогне бизнеса си взе заем, който все още изплаща. Когато го взимаше, аз бях против,  но той ме убеди, че съвсем скоро ще го върнем. Това обаче не се случи и сега дължим голяма сума всеки месец. Откакто мъжът ми не работи и няма приходи, стана доста трудно парите да стигат за всичко, че и неговия заем да погасяваме. Някъде преди година му казах, че не мога да се грижа и за неговия заем, зщото така не остава нищо за семейството.

Цитат
Може би не съм написала достатъчно ясно, но от година сам се справя с вниските по заема. Не, че не ми звънят почти всеки месец от банката за просрочена вноска, защото съм му гарант. Така че, съм направила някаква крачка поне. Въпросът от тук нататък е да давам ли още срокове. Коментарите ви ми дават увереността, че не е нормална тази ситуация и трябва да се потърси спешно някакъв изход от нея.

Цитат
Цитат на: Omnia Vincit Amor в ср, 23 май 2018, 11:30

Е откъде взема пари за вноските, като не работи?
Извършва определени услуги, когато го повикат. Но за година са го викали 3-4 пъти. Това обаче не е сигурна работа.

Cuatro,

да не се окаже, че мъжът ти е теглил друг/и заем/и за да покрива този заем, на който ти си гарант.

Казваш, че сумата по вноските на месец не е малка и с работа 3-4ри пъти за последната година едва ли е достатъчно да ги покрива.

# 51
Наистина си много търпелива. Цели 4-ри години, това си е много време.

Защо не прие работата, която са му предлагали? Само "свободата" ли му беше оправданието или просто си го мързи? Каква беше работата/тежка ли/…? То след 4 години човек загубва трудови навици.

Седни и му постави ултиматум - да се хваща на работа в най-кратки срокове. Няма не искам, няма не мога. Здрав, прав мъж ще се мота по цял ден.... ooooh! Да се хваща нещо, да си покрива заема и да дава за вкъщи.

# 52
1. Даваш му кратък срок да започне работа.

2. След изтичането на срока, ако не е започнал работа, спираш кранчето- никакви дрехи, почивки, бензин, джобни. Нула. Ниенте. И даваш последен срок за намиране на работа.

3. Ако след изтичането и на този срок все още лежи и пърди на дивана, събираш му багажчето и го пращаш да пърди някъде другаде.

Не искаш животът ти да мине така както е сега. Не искаш и децата ти да попият подобен пример.

# 53
И аз няма да напиша нещо по-различно от останалите до сега. Случва се на всеки да е в лошо положение, да допусне грешка и тогава подкрепата на партньора е нещо съвсем естествено. Това, което не е естествено обаче е фактът, че той очевидно е свикнал с положението и с това ти да го гледаш все едно и той е дете.

Наистина сериозен разговор и някакъв ултиматум са решението според мен. И бъди твърда, не му позволявай да те пречупи с оправдания или сладки приказки и празни обещания. Търпяла си достатъчно дълго и сега е време да помислиш за себе си и децата си и това какъв пример е семейството ви в техните очи и как това ще им се отрази в живота им като възрастни хора.

# 54
Четири години са твърде много време,за да чакаш мъжа ти уж да си стъпи на краката.Има заем,плащаш всички сметки,не иска да си губи свободата,хоби си е намерил човекът -това няма как да продължи още 30 години.Защото ,на там отиват работите.Тази схема не е приемлива за роля на мъж-домакиня.Нито за теб,нито за модел на децата,нито за лице пред обществото.Ако в някакъв момент негови роднини имат нужда от помощ,пак ти ще си на топа на устата.Ако тази схема пропадне,недай си боже,кой ще е вторият вариант за вашето семейство?Децата ти няма да са единствените деца на разведени родители.Иначе,аз не виждам как ще продължаваш по тази схема.Още един разговор като компромис и -Адио,Рио!

# 55
  • В страната на бурите
Мъжете приемат загубата на работа доста тежко - често им скапва самочувствието и вероятно пропадналият бизнес е допринесъл за това. Мъжът ти е загубил мотивация, стимул, хъс. Опарил се е и го е страх. Мисля, че ако почне работа, нещата между вас ще се подобрят. И ние сме имали период, в който единият да не работи - мъжът ми беше около година и половина така и съвсем се беше демотивирал - караше го по течението, но накрая сам се стена. Абе сякаш мислеше, че няма да се справи. Иначе го играеше наперено. После като почна, призна, че много му е тежало, че се е чувствал сякаш аз съм иззела функциите му, сякаш е ненужен. А това за свободата - да, губи се, но пък се компенсира от фактори като това да можеш с изкарани от теб средства да заведеш семейството си на вечеря/почивка. 4 години са много време. Имам позната, която така отглеждаше мъжа си 20 години - той даже до магазина не излизаше накрая. Би ли се стресал твоят мъж, ако му кажеш, че ти намалят заплатата от другия месец (или друг фактор) и приходите ви няма да стигат изобщо?

# 56
  • Sofia
Продай му колата - и без това не му трябва, щом не ходи на работа. Ще ти падне разходът за бензин, данъци и застраховки, с парите от колата ще платите някаква част от заема. Ако иска кола, да се хваща на работа и да си купи с изкараните пари. Ако още повече се демотивира от липсата на кола - чао.

# 57
Tи не му ли помагаш в търсенето на работа? Или вечер да седнете да прегледате заедно какви възможности има. Да си говорите. Да правите заедно планове - ако стане едикаквоси, то .... Кофти е, че не е обсъдил с теб, че отказва работата. Но явно и той ти няма доверие, че ще го разбереш. Определено нещо липсва в отношенията ви. Нещо пречи той да се измъкне от дупката.  Мисля, че четеш много форуми, където жените винаги тропат с токче и става на тяхното. Партньорството е съвместно танго. И да, може единият да изпадне в дупка. Вярно в случая са множко годините, но от описаното човекът не изглежда като използвач и гадняр, нито като тотална нее*авка. Ако искаш да си заедно с този човек, спри да слагаш парите от едната страна на везната, направи (за него) каквото можеш, да кажем за 6 месеца, и ако въпреки всичко резултатът не те удовлетворява, чак тогава се махай. В името на общото ви минало и децата - 6 месеца не са нищо.

# 58
Tи не му ли помагаш в търсенето на работа? Или вечер да седнете да прегледате заедно какви възможности има. Да си говорите. Да правите заедно планове - ако стане едикаквоси, то .... Кофти е, че не е обсъдил с теб, че отказва работата. Но явно и той ти няма доверие, че ще го разбереш. Определено нещо липсва в отношенията ви. Нещо пречи той да се измъкне от дупката.  Мисля, че четеш много форуми, където жените винаги тропат с токче и става на тяхното. Партньорството е съвместно танго. И да, може единият да изпадне в дупка. Вярно в случая са множко годините, но от описаното човекът не изглежда като използвач и гадняр, нито като тотална нее*авка. Ако искаш да си заедно с този човек, спри да слагаш парите от едната страна на везната, направи (за него) каквото можеш, да кажем за 6 месеца, и ако въпреки всичко резултатът не те удовлетворява, чак тогава се махай. В името на общото ви минало и децата - 6 месеца не са нищо.

Не разбирам коя страна на везната визираш, освен това тя май е правила всичко каквото може за него не 6 месеца, а 4 години.

# 59

Спираш му кранчето още сега. Никакви пари не му даваш. Никакви дрехи, обувки, почивки, продаваш му колата. Да си намери работа и да си купи.
Искал си бил свободата и затова не работил  ooooh!
Защо не му кажеш, че набързо можеш да му върнеш свободата като го шутираш от семейното гнездо.

Общи условия

Активация на акаунт