Мъж,обсебен от дъщеря си

• 41 974
  • 384
  •   1
Отговори
# 30
Съвсем ясно е. Колко дни в месеца прекарва при баща си дете на разведени родители, ако по принцип живее с майка си?

# 31
Въпреки че очевидно авторката е афектирана и леко драматизира, аз също смятам, че родителите са тези, които поставят граници. Дори и един път в седмицата, не виждам нищо нормално момиче на 11 години да спи с баща си и партньорката му на едно легло. Важи и обратното. За майка и друг партньор, различен от биологичния баща. за двама биологични родители – също.
Има си други начини да накараш детето да се чувства спокойно и сигурно. Може да постои при нея, докато заспи, да си поговорят, четат или гледат заедно филм. Някои деца наистина се страхуват от тъмното, неспокойни са и т.н. Но родителят е този, който задава тона. А този баща явно остава детето да му се качва на главата, отмъщавайки си на партньорката му за раздялата с майката. Не детето има вина, а мъжът, който не умее, не желае или не иска да постави границата.

# 32
  • София
Детето явно е травмирано и търси близостта на изгубения си баща, който вижда през уикендите. Авторката каза, че е отритнато и обиждано от майката, което още повече влошава нещата. Но, че бащата не смее да каже "не" за каквото и да било от страх да не загуби детето е факт.
А авторката явно ревнува, понеже ако приемем, че през седмицата работят и не се виждат, то за тях уикендите остават като време за виждане. А те са заети...

# 33
Нещата са прости: нашата авторка живее заедно с детето си и новия си приятел, а детето на проиятеля живее с майка си, която не се държи добре с момичето. Какво да направи този приятел? Да обърне и той гръб на собственото си дете и да гледа това на анторката?
Човекът е свестен, обича си детето и вероятно се чувства и гузен пред нея, защото не живеят заедно и се стреми по всякакъв начин да й угажда, когато са заедно. Малко е пресилено наистина това със спането на детето в леглото на възрастните, но предвид ситуацията авторката трябва да прояви малко търпение. Всеки момент това момиче ще влезе в пубертета и ще престане да им обръща такова вниминие, ще го прехвърли върху момчетата. Така че тъпрение и разбиране. Ако не може -намира си някой без деца от предишни връзки и това е. Всяка жена, която е с мъж, който има дете/деца от предишни бракове и си мисли, че този мъж трябва да забрави този факт, е добре да се откаже от тези мераци, че повечето ще изгубят и мъжа. А този, който отстъпи, утре ще изостави по-лесно и чуждото дете, щом за своето не се е поколебал.

# 34
  • Mars Hotel
Съдейки по стари публикации на авторката, тя просто не може да понася момичето. Не просто ревнува, а наистна не харесва детето. Не че това е нечувано и невиждано, но би било добре да реагира на ситуацията малко по-зряло.

# 35
Съдейки по стари публикации на авторката, тя просто не може да понася момичето. Не просто ревнува, а наистна не харесва детето. Не че това е нечувано и невиждано, но би било добре да реагира на ситуацията малко по-зряло.
Не съм чела нито една нейна стара публикация, но от тона, с който ни поднесе казуса, мисля същото- не просто ревнува, а не може да понася детето.

# 36
  • Mars Hotel
Аз си спомням, че преди време бях чела друга нейна тема, в която се жалваше, че детето нямало интереси.

Намерих я:
http://www.bg-mamma.com/?topic=1021804

Дори е сравнително отскоро.

# 37
Оф, тази ли? Пфффффф!!!

# 38
  • Paris, France
Аз си спомням, че преди време бях чела друга нейна тема, в която се жалваше, че детето нямало интереси.

Намерих я:
http://www.bg-mamma.com/?topic=1021804

Дори е сравнително отскоро.

Не му е лесно на това дете. Майка му го обижда и му крещи. През уикендите е далеч от приятелките си и мащехата е недоволна, когато общува с тях по Вайбър и фейс. Мащехата перманентно и досажда с предложения за игри и помощ в домакинството. Може би нощите в леглото на бащата са единственото време, в което може да е с него без някой да и досажда и затова така прави. Тя явно през деня не прави нищо сама с него. Молове и КФС са единствените интереси на много претийнове. Ако моделът в предишното семейство е бил такъв е нормално пътувания и предложения за игри да я дразнят.

Към авторката - разбиранията ви за семейство са много различни и едва ли нещо ще се промени. Явно си активен човек със земни разбирания и това е нормално. Само ядове ще си имаш с този мъж. Ако виждаш, че ти е трудно да толерираш ситуацията такава, каквато е, е мисля, по-добре да се разделите. Твоето собствено дете също страда от липсата на хармония в семейството.

# 39
Моят мъж има дъщеря на 11,с която има много близки отношения.
...
Като допълнение - той ми вдигна скандал преди няколко месеца, че съм имала много близки отношения с моето дете, защото говорим дълго по телефона.
Боже, чак сега като видях и други отговори, стоплих, че ТОЙ има дъщеря, а вие имате "МОЕТО дете". Колко заобиколен начин да се обясни, че сте разведени и имате деца от предишен брак, като неговото идва на гости от време на време, а дори това очевидно Ви идва в повече - ако можеше изобщо да няма контакт "Вашият" мъж с това невъзпитано, спящо в леглата на възрастни, манипулативно дете, което не иска да води смислени разговори и да спазва поведение, а пише в лошия вайбър...

И дори не се замисляте, че въпросният мъж е бил 11 години НЕЙНИЯТ татко, а сигурно е "вашият" мъж от има-няма година...

Водите загубена война според мен - нормално или не, стратегическа грешка е да се опитвате да се вклините между него и дъщеря МУ. И да, вероятно това с леглото е нейния начин да си маркира територията, както са писали по-рано. Но потребността ѝ да си препикае територията идва от тези собственически и "възпитателско-организаторски" чувства, които изпитвате и доста ясно показвате.

Всички трябва да направите усилие, иначе няма да я бъде тази връзка дълго, ако мъжът е поне малко читав.

# 40
  • град-държава
В масовия случай да, нормалното е 11 годишно дете да е самостоятелно от гледна точка на лично пространство и ако ляга до родителите си, да са инцидентни прояви.
Тук обаче бащата живее с друга жена и нейното дете. За момичето вероятно не е леко, че не тя, която му е дъщеря, а друго  дете живее с баща 'и, докато тя е лишена от тази възможност.
На мнението на Уиш съм, детето иска баща си за себе си и това е в реда на нещата. Ако и авторката демонстрира ненавистта си открито, нищо чудо това да е начинът, момичето да води своята "битка"
Аз като момиче отгледано от баща си, мога да кажа че той не заживя с жена под един покрив, докато не се изнесох от вкъщи. Имаше връзка(към днешна дата са женени), но когато заживяха заедно аз вече бях на друго място. И винаги съм била приоритет за баща си. За мен това е правилното отношение на родител към детето му. Ако за някой това е проблем, просто не се обвързва с човек вече създал семейство.

# 41
  • Terra incognita
Ако бях в тази ситуация, бих предприела следното:  щом майката не се държи добре с детето си, отритва го и т.н. може би няма да има нищо против малката да се премести при баща си, ако жилището го позволява и ако детето иска.Разбира се, с условието, че ще трябва да спи в отделна стая.
Така, мисля, с времето тази вкопченост един в друг ще намалее, детето ще се успокои, бащата няма да има угризения и отношенията ще се нормализират.
Това, разбира се, са си мои виждания, авторката може би има други.
В такива ситуации трябва да се мисли преди всичко за детето.
Очевидно това момиче е много травмирно и не се чувства достатъчно обичано, което би навредило в по- натартшното личностно развитие.
Това, от което имат нужда децата в тази възраст, а и не само, са сигурността, топлината, разбирането, спокойствие, чувството, че са приети и обичани, независимо дали става въпрос за биологични или небиошогични родители.

# 42
Ако бях на мястото на мъжа, бих изгонил авторката от леглото, спалнята, къщата, а защо не и квартала.

Освен, че се скъсва да лъже и да си измисля тук във форума, е толкова злобно и гадно настроена към това дете отдавна, че изобщо няма никакъв смисъл да и се дават съвети. Тя съвети не иска, а да злобее и съска.

# 43
  • Down south
Имам чувството, че тази тема е Déjà vu, скоро някой се жалваше от подобен проблем.

# 44
Имам чувството, че тази тема е Déjà vu, скоро някой се жалваше от подобен проблем.

Е тая същата се жалваше, ама тогава измислиците бяха други.

Общи условия

Активация на акаунт