Лятна на Мамите от ИБ

• 48 205
  • 578
  •   1
Отговори
# 105
  • до едно тепе
Пънче като майка от другата страна да ти кажа, че може и да не са видели или да не са могли да реагират навреме. Бубето беше захапала един младеж така. Сложили ги да седнат на диванчето. Тя го хванала уж да го гушне, нагласила си го и го захапала за бузата. Не ми казаха лелите да не ме притеснят нещо, но тя сама се похвали. Попитах ги на другия ден и ми разказаха как го е свършила и как всичките са били там и просто не са очаквали, че ще го захапе.  При втория опит да перфорира друг младеж я бяха заловили навреме. Извиних се на майката като ги видях следващия път. Помоли ги да си наблюдават повече хапещите деца, защото е адски неприятно и за двете страни.

# 106
  • shumen
Пънче,може и да не са разбрали наистина как е станало.Вчера така на една позната майка и казали,че детенцето и е ухапано от друго дете и то се е случило въпреки че,знаят,че имат проблемно дете в групата,което хапе,бие и плюе останалите,че дори и на учителките си позволявало.Казали са и да отиде и да подаде жалба,за да може да дойде в градината психолог,защото те не могат да направят нищо,ако няма такава.А на родителите са казвали не веднъж,а те отговаряли,че не могат да се справят по никакъв начин с детето си.
Чери,отивайте в Америка.

# 107
  • Sydney
ЧериМам да, вс година е различен и класа също, ще я изтърпим и се надявам догодина да имаме повече късмет и да се паднем при тази, която ни харесва много (не само на нас, а и Ема я харесва)...
За Щатите - аз бих отишла, но не и да живея там, мечта ми е да разгледам определени места и НГ на тайм Скуеър, но не бих живяла там...
Според мен ако се приберете в бг ви давам най-много година и пак ще се върнете...
Вие защо искате да се местите?

# 108
  • Лондон/Пловдив
Бени защото 8-9 години сякаш стигат , още малко ще поседим докато си получим само второто гражданство и паспортите , тъкмо и за пенсия години ще имаме Simple Smile пък ако нещо се обърка винаги може да се върнем като имаме гражданство .
За хапането нямам опит ; и двамата не са хапали , но големия беше нахапан 11 пъти по гърба от приятелчето му . Хем очите вае в тях ни бяха , не сме се карали с майката за това . Само секунда невнимание и веднага го хапеше . Поне бързо минават тези периоди .

# 109
  • Sydney
Зависи и с каква нагласа сте тръгнали и с каква сте сега....

Аз съм хапела мн като дето, моето мн налко, като веднъж миналата година... минава и понякога не зависи от големите ( учители, родители)...

# 110
  • В къщурката на хълма на феите
Ема хапеше - но нейните мераци бяха насочени към майка ми Grinning Здравко пък посяга към очите и свива нокти ..

да ви се оплача, ходихме си на село, че да ги пуснем да потичат и поиграят, пък и ние да си починем .. нахапа ги оса .. оказа се, че са си направили кошер в бравата на вратата .. Ема само веднъж я ухапа на гушката, но Здравко го набоде 2 пъти на главичката и 1 път между пръстчетата на ръката .. умрях и оживях като изпищяха и двамата едновременно .. да е жива и здрава комшийката, та видяла кво става и тича с една главичка чесън и чаша с мед .. много бързо се успокоиха ухапаните места, ама аз още съм в джаза, щото какви ли не ужасии за алергичен шок и прочее ми минаха през главата ..

# 111
  • София
от пчелите може да стане алергичен шок.
осите са по-безобидни в това отношение.
и аз на първото ухапване насред нищото сама с детето изпитах същия ужас.
после ме уведомиха че било излишно.
но пък повече боляло ухапване от оса.

# 112
  • NE
Меци, много голям екшън сте минали. Добре, че не се е наложило да ходите по болници. И вкъщии под навеса на терасата имаше кошер с оси, който никога не сме подозирали, че е там. ММ щом го развали за да го прави наново и го открихме.
Алекс почти не спи от зъби. Време му, че е на 17 месеца с 6 зъба. Брат му дето вадии зъби до 3,5 г. имаше повече в тези месеци.
Почнах да давам магнезий на Вилито от този на Флорадикс. Според мен има ефект върху хиперактивността му. Той си е напълно натурален, така че едно откритие в повече.
Днес в градината са сборна с първа група. Има едно - две бебета и другото са познати деца. Да видим днес как ще мине. Гледат ме накриво, че се разтропах. Аз пък си ходя обидена и какво от това. Следобед е друга госпожа, от която моя има респект и се надявам нещата да се успокоят.

# 113
  • shumen
Мецко,голям ужас сте изживели.Добре,че сте се разминали с болници и че комшийката ти е видяла какво става.
Цвете,хич да не ти пука как те гледат.
Пънче,ние тази сутрин се срещнахме случайно в градината с моята позната,чиято е ухапано детенцето и горкото яко е наплашено.Реве,дере се и не иска да влиза.

# 114
  • до едно тепе
Мецко добре, че сте се разминали без проблеми.
Моите не са жилени още. Боряна има на кръвен леко положителен резултат към пчелна отрова( между другото има в теста и отрова на оса, та явно не е чак толкова рядко срещана алергия), за който алерголога каза да не се тревожа, но все се каня да  си мушна някакъв антихистамин в чантата за всеки случай, ако някъде ги боцне нещо. Алерголога като го попитах какво да правя, ако нещо ги ужили каза да дам по най- бързия начин антихистамин- това трябвало всеки човек да го прави при ужилване.
Мен миналата година за пръв път ме жилна оса докато влизах в басейн с гореща минерална вода. Странното беше, че не се надух и малко ме наболяваше, обаче след 2 седмици почна яко да ме сърби.

# 115
  • shumen
Поспаланче,и моя не е жилен досега и много ме е страх,ако го ужили нещо какво ще правя.

# 116
  • София
Аз съм алергична и не искам да си представям детето ако го ужили какво би станало..........

Пънче, ужас. Дано повече не се повтаря и следващият път видят ако тръгне да хапе това дете.....

Меци, разтреперих се докато те четох. Аз сигурно щях да припадна.

# 117
  • shumen
Алис,и ти като мен.Аз само да видя кръв и откачам,а ако го ужили не знам как ще реагирам.

# 118
Чак пък толкова.
Ужили ме оса миналото лято. Зачерви се, поду се, но очевидно не съм алергична. Ако има нещо то веднага реагира. Но пък има спешна помощ за тая работа. Не можем да мислим за всички възможни и невъзможни неща които могат да ни се случат, нали.

# 119
  • В къщурката на хълма на феите
боже .. аз фенистил винаги нося, но не се сетих, че мога да им дам .. много съм загубена ..

Сигме ако най-близката ти бърза помощ е на 40км, едва ли ще мислиш така .. а и както казах Здравко го ужили гадта 2 пъти по главата и веднъж в ръчичката, докато Ема е ужилена на 3см от гръкляна ..

Общи условия

Активация на акаунт