Лятна на Мамите от ИБ

• 48 206
  • 578
  •   1
Отговори
# 120
  • shumen
Меци,аз и да имам нещо в мен в момента на паника сигурно няма да реагирам.

# 121
  • Варна
Ей за това в чантата винаги нося ампула с адреналин,  Зиртек на капки и Урбазон,  ама аз съм луда,  а и майка ми е алергична към пчели,  и оси -  буквално за секунди изпада в шок,  ако няма кой да реагира. 
Цветенце,  стига си се тровила,  не си заслужава заради такива индивиди.

# 122
  • Бургас
Баща ми е любител пчелар, гледа ги буквално като домашни любимци, пчелите за нищо ги нямаме ние, не изпитвам нито страх нито нищо, на вилата детето си играе , буквално на метри от пчелина. Не са я жилили до сега, мен като малка- редовно.  Ивейн от 1 годишна яде всякакви пчелну чудесии, та е почти 100 процентово сигурно, че не е алергична, то най-често е наследствено. ОБАЧЕ! Чичо ми, е зверски алергичен, подува се за секунди и може да изпадне в шок и като дойде на гости вечно ходи с разни мазила и лекове........опасно си докато не знаеш, знаеш ли може да вземеш мерки и тогава не е толкова страшно.

Вчера пих достинекс, от това или от жегата и задуха днес, паднах и буквално си сцепих коляното на 2, всички ме убеждават да ходя да го лепят или шият, аз упорито отказвам........пръскам с неомицин и заливам с розова вода и чакам да ми мине....егати деня.

# 123
  • до едно тепе
Всъщност сега се сещам, че Слав като беше на 1г7м го бодна леко умираща оса на едното пръстче на ръката. Но беше много леко. Ами имах фенистил и му дадох веднага. Дори не се наду. Ние имаме вила в едно село на 35км от Пловдив. Съседа има 12 кошера, които са на 1м от оградата. Там като ходим с мъжо си носим алергозана- хапчета и мазило в джоба. Мен не толкова обаче него преди като ходехме всяка седмица го жилеше редовно по някоя. Децата обаче заради това не смея да ги заведа. Ние сме големи и се пазим все пак, а те като ги знам ще награбят нарочно някоя пчела.
Имаме една съседка алергична към пчели. И тя си ходи с някакъв медикамент в джоба. На писалка е, предполагам адреналин или нещо такова.

# 124
  • Варна
Алергията към пчели и оси няма нищо общо с алергия към меда. Всъщност алергията към меда не е към самия мед, а към полените и всякакви други примеси, които може да се съдържат в него. Алергията към токсина на пчели и оси е нещо съвсем различно.

# 125
  • Бургас
е яде пчелен прашец и пчелно млечице, те минават през жлезите на пчелите , та предполагам няма да има, дано.

# 126
  • В къщурката на хълма на феите
Ей за това в чантата винаги нося ампула с адреналин,  Зиртек на капки и Урбазон, 
адреналина не се намира как да е .. и на мен ми е минавало през ума да си имам в мен, нищо, че няма алергични в рода ми или по-скоро аз не знам да има такива .. иначе дексаметазон имам на ампули заради Ема, но не съм убедена, че ще действа по същия начин като урбазона или се бъркам??

Поспаланче то и нашия съсед гледа едни кошари на 2 метра от двора на нашата къща, аз от пчелите някак не съм паникьосана, понеже тях като не ги закачаш и те не те закачат, ама смотаните осиии .. тяхната верица RageRageRage

# 127
  • до едно тепе
Ааа Мецко на нашето комши пчелите гонят. Като забръмчи и почва да ти кръжи покрай главата докато плавно не се отдалечиш не се маха. И чат пат се блъскат в нас и тогава жилят. Комшуто ни даваше була та поне главите да си предпазим. Но си права осите са гадини отвсякъде.

# 128
  • shumen
И у нас не знам да има някой алергичен,но аз съм бъзла и много ме е страх,ако детето го ужили как ще реагирам.
Прахче,леле,ужасен ден си имала.

# 129
  • Варна
Меци, Дексаметазон също може да се използва, действието е същото. Адреналин - писалка нямам, ампула си нося и ако нямам възможност да поставя инжекция се капят 2-3 капки в носа, като се отчупи ампулата - това го знам от единия ни преподавател ( дано не ни се налага! ). 

# 130
  • Варна
Боже, сериозно ли ходите с толкоз препарати нон стоп? Да не дава Господ да се наложи, де, но и през ум не ми е минавало да ходя с противоалергично в джоба, а такива сериозни неща като адреналини и нам си кво да не говорим...

# 131
  • NE
Аз не нося нищо в себе си. Имам приготвен Урбазон за спешни случаи и то ако наистина в спешното нямат наличен.
Ден втори. Вилизар е спал 2 часа. Май защото се разтропах и пренаредиха учителките. Поне онази да не ми се вясвя пред очите.

# 132
  • Северозапада
Аз нося само фенистил гел, че с нашите комари....

# 133
  • shumen
Аз не съм се сещала и не нося нищо,но май е време да мушна нещо в раницата,че ако го жилне или ухапе нещо навънка не знам какво ще го правя.

# 134
  • до едно тепе
Месечко, аз не ходя, но сериозно го обмислям. Както казах Бубето има 0,36 на кръвен тест, което според доктора не е алергия, обаче за такива резултати за мляко назначава мин.6 м диета. Тааа да си вържа гащите един вид. Страх лозе пази дет се вика.
Аз съм яко в джаза. В момента захранвам Бубето с млечни. Днес и дадох парченце сирене.  Одеве се похвали, че баба и и е дала сладолед. Обясних на мъжо, че майка му скоро няма да види децата. Беше предупреден и колкото и да не ми се иска налагам вето. Онзи ден и беше давала к.мляко. За да не ви е чудно защо реагирам така обяснявам. Захранвам по схема и тя рискува да провали нещата. Имам още 4 дена на кашкавал, след това 5 дни к.мляко и 10 дни прясно в увеличаващи се количества.  И след това смятам да я пусна на цял ден на ясла да свикне преди градината. Сега ако на Бубата и избият пъпки няма да знам изобщо дали е от кашкавала или от нещо в сладоледа. И отново отлагане и отново чакане и не знам. Бясна съм. Седя цяла година вкъщи в неплатен отпуск заради тъпата алергия и се чудя коя дупка да запълня първо с отънелия семеен бюджет, а тя за кой ли път ми вкарва все същите нерви. Че и казала да не ми казва. Ще рече, че учи детето да ме лъже. Извинете за излиянията , но имам нужда да си излея мъката нейде. Hug

Общи условия

Активация на акаунт