Лятна на Мамите от ИБ

• 48 243
  • 578
  •   1
Отговори
# 270
  • Сливен
Арвенче, отдайсе сега на заслужена почивка.
Иви и Алекс са добре. Иви пак си е диване, ама нали си е нашето диване, търпим си я Simple Smile .

# 271
  • shumen
Арвенче,браво.Отдай се сега на заслужена почивка.
Рокси,браво на теб.Ти си нашата гордост.Дано имате късмет с времето и си изкарате страхотно на морето.
Ние вчера имахме тати и снощи се озовахме в спешното.Ето и поста ми от фейса.
Как да не се ядосвам момичета като дойде бащата на Дени ми кажете.Цял ден го разкарва днеска и го държал гладен.Като дойде се наяде като невидял и заспа,но сега се събуди и реве,че го боли коремчето.Чудя се дали може да му дам нещо за стомах и какво да е?Накрая го заведох в спешния,защото ревеше и се свиваше и много се уплаших.Там казаха,че му няма нищо сериозно,удариха му една инжекция Бусколезин и ни изпратиха у дома.Явно към сутринта се успокои и заспа и спа до към 10.30.
Бясна съм му и за друго.Опита се да ми държи сметка с кого ще съм водила детето на Трявна и на море и да намеква,че съм харчила парите от издръжката за мен,да съм си гледала кефа,а детето не било научено на нищо.Не знам какво цели и иска,но ме дразни много и не знам.

# 272
  • NE
Дани, нито ти е лесно нищо ще ти бъде. Уреди си взаимоотношенията с него по съдебен път и си реши проблемите. Ако ставаше за баща, нямаше да вижда детето веднъж на високосна година.

# 273
  • В сърцето на любимия човек
Дани, ще ме прощаваш, но:
1во - знаеш що за стока е този човек и знаеш, че не се интересува от детето;
2ро - него го "бърка", че ти му взимаш някаква част от заплатата за "нещо", което него не го интересува, в случая това за съжаление е детето (вероятно, ако беше вноска за кола/телефон щеше да е доста съвестен );
3то - при теб е малко "хем боли, хем сърби" - хем искаш да получаваш издръжка, хем той да е грижовен баща, хем, ако може да не го виждаш много-много, но да е на линия, когато имаш нужда от него. Еми - няма как да стане, човекът няма да се промени. Нито ще стане по-добър родител, нито ще спре да ти държи сметка за парите. Негово право е да вижда сина си, след като плаща издръжка, а дали той ще се възползва 2 пъти в месеца, както е по решението на съда или 2 пъти в годината си е негов пропуск.
4то - ако някой трябва да се промени, то това си ти - спри да му се ядосваш, да му се молиш, да го караш да бъде родител. Така тормозиш себе си, натоварваш детето, защото то със сигурност чува някои разговори, и не на последно място - доставяш му удоволствие, с това, че неговото поведение те "трови".
Вземи се в ръце, спри да му се "връзваш", ако трябва пази касовите бележки за разходите по детето и си живей живота без да си емоционално зависима от него. Макар и разделени, ти винаги ще си обвързана с него заради детето, но в момента позволяваш да си по-обвързана от необходимото.

# 274
  • shumen
Цвете,и да има решение от съда пак няма да го изпълнява.Той си мисли,че може да идва,когато си иска и да вижда детето.
Пънче,аз не го моля да бъде баща,нито пък съм го карала насила да идва.Той сам се обажда и пита дали може да дойде и кога,за да види детето,но се сеща на пет месеца веднъж.Сега след делото за увеличение на издръжката взе да иска по-често,но не мога да разбера защо.Да,детето наистина чува някой разговори и ме пита после защо,но на него не му пука.
За касовите бележки пазя и съм му давала,но той пак не вярва,че са само за детето.За морето и Трявна сега мърмори,че сме щели много пари да пръснем,защо ще ходим и т.н,и с кого сме щели го е разпитвал и не знам как се опитал да манипулира детето,че то докато искаше да ходи,сега малко се дърпа поне за Трявна.Обаче аз говоря и казвам,че ще отидем,за да може да изкара зимата по-леко,да боледува по-малко и пак успявам да го убедя и да иска.

# 275
  • София
не му дължиш никакви обяснения на тоя мъж.
да си говори каквото иска, просто му затваряй телефона.
и за детето си има график за виждане и толкова.
един подобен има колежката ми, само че тя е с две деца.
много беше смел, дори я заплашваше как щял да и вземе децата.
накрая тя не издържа и единия път му отворила вратата и с децата му връчила по една чанта, да ги взема. изпрати го и при адвокат да сменят споразумението, тя ще му плаща същата издръжка, която плаща той.
оказа се че децата нямало какво да ги прави, та престана поне със заплахите.
ама пак се сеща когато си реши че има деца.

# 276
  • В сърцето на любимия човек
Дани, създаваш друго впечатление с постовете си, а именно, че искаш той да поеме своя ангажимент като родител. Това не е позиция на родител, на когото не му пука дали отсрещната страна ще съществува в живота на детето или не. Помня, че в някакъв момент му беше звъняла да го питаш дали ще гледа Дени, разправяте се за издръжка и т.н.
Значи - или спираш да искаш каквото и да било от него и тогава може да имаш претенции да не вижда детето, или приемаш, че човекът е такъв и преглъщаш сегашното положение - той си плаща издръжката и идва когато може, а ти му даваш да вижда сина си. Във вашия случай идеален вариант на съвместно родителство няма.
Естествено, че сега известно време ще идва по-често, нали му бъркаш по-дълбоко в джоба, иска да се увери за какво му харчиш парите и ако може да изманипулира малко детето. Ти друго ли си очаквала?

# 277
Ебаси якото  на Бамба познатата. И аз веднъж стегнах на дръбсъна багажа, че яко ми беше вдигнала кръвното.Обадих сена а тате и казах, че  я взима и аз му плащам 120 кинта. Ще я взимам съботите. Маааа само с обаждането си останах hahaha

# 278
  • shumen
Бамби,и той се опитва да ме заплашва на няколко пъти,че ще го вземе,но като му кажа хайде де само и веднага обръща на другата страна.А за говоренето той по телефона по не смее,а като дойде да види детето и го разпитва и после като дойде да го връща се почва с мърморенето.
Пънче,за издръжката не сме се разправяли,а аз заведох дело за увеличение,защото даваше по 150 лева и пак му се виждаха много,а и той взема заплата над 1000 лева и наеми,за който лъже,че не е вярно.А за детето го попитах дали ще го гледа,за да знам и аз какви планове да си правя.А като каза,че няма да го гледа не съм го молила повече.
А за очакването не не съм очаквала друго и аз.

# 279
  • до едно тепе
Аз не мога да разбера защо изобщо му се обаждаш. Има си адвокати за тая работа. Ако детето иска да говори с него набираш и му връчваш телефона. Като му обещае 3-4 пъти,че е дойде, а не идва, то само ще си направи изводите и ще се отдръпне. Да, ще страда известно време ама реално малко ли му е страданието да го вижда веднъж на 5-6 месеца, а той от не знам си какви подбуди да го държи цял ден гладно. Ми на такъв човек не бих звъняла. Приемаш,че с детето сте сами и си оправяш нещата законово-издръжка и график. Като не дойде според графика, да се оправя. Ако звъни и заплашва- записваш и даваш записа на адвоката си. Как пък ще седна да се разправям с някакъв си тъпанар, който си мисли,че детето живее от въздух само, че може да ходи голо и босо и се лигави,щото майка му видиш ли си няма друга работа, освен да му уйдисва на прищевките. Щом той не се включва пряко във възпитанието и отглеждането има право на 2-те посещения месечно за по колкото часа му определи съда и ако е необходимо с придружител.

# 280
  • shumen
Поспаланче,не аз,а той звъни и то само,за да пита дали ще може да дойде да види детето.Защото имаше един-два пъти,в който идва без да се обади и съответно не намира никой и само напразно се разкарва.
Питах детето,защо е стояло цял гладно,а то каза,защото баща му казал,че това,което искал не било здравословна храна.

# 281
е нали хотдог му е взел. Това върха на здравословната кулинария ли е?

# 282
  • shumen
Сигме,той много добре знае,че детето такова не яде и понеже явно той е бил гладен и го е купил за него.Детето само каза,че е хапнало една хапка и не му е харесало и затова не го е яло.

# 283
Не ме разбра.
Хот дога е едно от най гнусните неща, които могат да се дадат на едно дете.И аз ям джънк ама като съм си сама.
Като е искал да нахрани детето да го беше завел някъде да му вземе една супа и малко плодове.

# 284
  • shumen
Сигме,разбрах те сега.
Знам,че хот дога е едно от най гадните неща и не знам защо е решил,че детето ще го яде.А за заведения сам казва,че нямал пари.

Общи условия

Активация на акаунт