Лятна на Мамите от ИБ

• 48 227
  • 578
  •   1
Отговори
# 435
  • В сърцето на любимия човек
Мерси, Перу Simple Smile
Май не съм споделила тук - в събота ми беше 3-тата ФМ. Девойката я измериха 1100гр и слава Богу според д-р Михова всичко е наред. С Йоан съм била в същия ден от бременността на ФМ и той е бил над 1500гр Crazy А сега тумбака ми е колкото с Йоан преди да родя hahaha Как стана това, не знам? Живи и здрави да сме, не държа да раждам 4 кила бебе, да си дочака 36гс и всичко да е наред.

# 436
  • до едно тепе
Пънче браво на госпожицата. Все така да си расте и да устиска до когато трябва. А за корема, миии просто втория път мускулатурата се е отпускала веднъж и затова по-бързо се случва. Вторите бременности почти винаги проличават по-рано и коремите са по-големи. Поне колкото мами познавам е все така.
Перу радвам се да те "видя". Като знам какво е вкъщи представям си лудницата у вас. Понякога е натоварващо, но пък все хубави емоции да са.
Ние минахме с децата профилактичен преглед при доки. После мъжо заведе Бубата на ясла, а аз водих Слав на пленер по рисуване. Реших все пак да го насоча в тази посока. Не пожела да прави каквото му обясняваше учителката, но и нарисува едни готини динозаври, роботи и кола. Тя каза,че правилно го насочваме, защото за възрастта е доста добър, макар и с динозаврите Laughing
Говорих с ЛЛ за това, което ми каза ортопеда в Монтана. Тя ме посъветва да не се хвърляме в тежките диагнози щом нещата са отминали за седмица от нурофена. Каза, че артропатията е често срещана при деца, ако се повтори, тогава ще го мислим. Може просто много да е натоварил крака и от там да е болката и куцането. За плоскостъпието каза да върви на пръсти и да търкаля бутилка с крак, и да го заведем да му направим индивидуални стелки за обувките.

# 437
  • В къщурката на хълма на феите
да ви се оплача .. отивам днес на зъболекар с мисълта, че един зъб ме боли и ще си получа пломба .. обаче като зяпнах и чичко зъболекар ми видя мъдреца и докато мигна го беше извадил .. за щастие зъба излезе цял с двата корена, обаче дупката във венеца е грандиозна и упойката ме пуска вече и отива да ме заболява .. а пък чичко зъболекар ми вика утре ела за другия зъб .. сега остава загадката, дали утре ще мога да си отворя устата Grinning Grinning Grinning

# 438
  • до едно тепе
Мецко аулин душа. И може сладолед да охлажда, ама аз на мъдрец по кило качих от сладоледа. Нали ги знаеш, че са кофти зъби. Моите и 4-те са махнати абсолютно здрави- ръфах си бузите с трите,а четвъртия ми го вадиха с операция, защото беше се наврял под съседните. Ще мине за 2-3 дена.

# 439
  • В сърцето на любимия човек
Ох, Мецко, искрено ти съчувствам.
Аз за щастие съм ощетена от природата откъм мъдреци - пораснаха само 2 долу и единия го махнах с лека операция още преди 10-тина години, че растеше към костта и много болеше, а за горните дори нямам зародиши.
Аулин, Нимезил или друго подобно, което можеш да понесеш и до 2-3 дни ще спадне. Утре ще ти е най-тегаво от отока. Аз имах 2 шева. Жабурих с някакви отвари, май смрадлика и лайка.

# 440
  • Варна
Бравооо,  Пънче!  Ще устискаш и още как!  
Поспаланче,  какво плоскостъпие,  ортопед ли го видя?  
Аз имам честта всичките мъдреци да са на линия,  сега последния ме мъчи,  няма място сякаш,  но не искам да чувам за операции.  Мецо,  Нимезил,  действа супер бързо.
Алекс,  мини да кажеш как сте...
Перу,  радвам се,  че се разписа. Минавай по-често!  Дечицата,  как са?

# 441
  • NE
Имам един мъдрец, който расте абсолютно безболезнено вече 4 години и не е избил. Почна със зъбите на Вилито, каква ирония. Сега продължава със зъбите на Алекс. Той пък направи някаква безумно дълга пауза и чакаме последният резец.
Пънче, браво на малката Пънчита. Сестра ми е +2 дни след теб по термин. Нейната госпожица е със същите размери, но систъра нещо почва да бере ядове с кръвното и е почнала АП. Ще се следи по-изкъсо.
Перу, радвам се да те прочета, че сте добре. Ще се радвам да те прочета по-често.

Вилито се пооправи с малко капки за нос и сироп от нещо, което си домъкна от градината или плажа. Другата седмица го пращам на детска и отивам на работа. Странно е как повече няма да бъда в майчинство повече. Двамата са ми максимума.

# 442
  • Бургас
Никога не казвай никога Wink
Меци, ако някой може да ти съчувства за зъб, това съм аз. Приготви си нещо за вечерта обезболяващо, дават и разни води за жабуркане, казаха ли ти?

Перу , радвам се да те "видя" как са двете слънца?/Аз съм Звезден Прах или pufpafka/ Wink

# 443
  • до едно тепе
Арвенче, да.  Ортопеда в Монтана го накара да стъпи бос на земята и го погледна как стои. Не му е оглеждал подробно краката обаче. Много се учудих, защото той и до ден днешен върви на пръсти. Когато сме навън вади една леко пружинираща походка, а вкъщи или ако иска да каже нещо директно се повдига на палци като балетист. На 3г6м го водихме на ортопед заедно с Бубата и той нищо не каза тогава. Има си някакъв свод, но явно криви краката навътре. Ще пробваме дали ще му е удобно със стелки пък ще видим нататък. Расте и се променят нещата все пак.

# 444
Лия от пролетта е със стелки постоянно.

# 445
  • В къщурката на хълма на феите
а да казаха ми кво да пия, кво да джабуркам .. преди 10 минути почна да ме отпуска упойката и вече не съм толкова убедена, че е лошо да фъфля Grinning то това на мен ми е единствения мъдрец, други няма и да имам, защото нямам зародиши дори, но просто бях ужасно изненадана, че този зъб ми е правил последните години сериозни главоболия, а аз търсех прочината къде ли не .. сега се надявам, просто да спрат честите главоболия .. да си призная честно, днес дори нямах главоболие!

# 446
  • Северозапада
Тези дни загледах и София, че сякаш няма свод на крачетата. Ще видя къде да я водя, че ми е много сложно, при нас няма ортопед или поне не свестен.
Меци, бързо да минава!

# 447
  • В градината...
Ида я водихме на един много добър детски ортопед в Русе, понеже ходилата са и наведени навътре откъм петичките. Той каза да ходи само боса, та в градината тя е само по чорапи. Обаче взе да ги мокри и се наложи да обуем пантофите. Препоръча и обувките да са й с тънка подметка, да не сяда на колена с извити крака встрани, от коленете. Това го оправи, сядането. Да стъпва на пръсти като балерина, за да тренира мускула на стъпалото. И подобни.

# 448
  • до едно тепе
Ами и нашата педи това каза. Ходене на пръсти, сяда някъде, стъпва на бутилка и търкаля и ходене бос, ако има къде. Вкъщи целогодишно са боси, но навън просто няма къде да го пусна. Педи каза, че това си е наследствено и просто няма какво повече да се направи от това. Аз си имам свод, мъжо също ама от гените си не можем да избягаме.

# 449
  • NE
Хммм ММ е дюстабан, а децата са ок.
Мец, това със зъбите е сериозен главобол. Радвам се, че вече трябва да си по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт