ЯНУАРЧЕТА мънички,скоро зъбчета ще имат всички!

• 14 193
  • 280
  •   1
Отговори
# 105
makaui daniela , Nasinda , Stefania_ добре дошли в отбора!

Честито на новите зъбчовци!
Ние от няколко дни усилено си ядем чесалката ама за сега няма големи индикаций за зъбчета.
Също има едно гумено пате любимо за ядене. На 1 Юни и подариха 3 играчки, но все са плюшени и много не ги давам, че ще ги изяде.

И аз сега съм се отдала на четене за захранването, но вече имам основен план за действие като му дойде времето.
Само се чудех за оризовата каша.... Joy  Joy майтап бе

Gushanka четох в едни схеми кое от кога може да се дава, че суров пасиран плод се дава на 6 навършени, така, че мисля, че няма проблеми. Вече не помня от къде съм си ги копирала, за да ти кажа....

lika за гъбоците не мога да кажа, но преди време имаше такава тема в здравен справочник потърси с търсачката може да ти е от полза и дано се оправят нещата бързо.

# 106
  • там където ме зове сърцето!!!
Stefania_,Nasinda,makaui daniela welcome
Честито, на бебчетата със зъбчета.Ние още си нямаме,но много ни сърбят венците и се лигавим...
За пюретата-аз давам на Хип,но правя и домашни и Калоян харесва по-вече бъркочите на мама.Вчера реших да въведа тиквичка,но непосмях да се доверя на пресните и взех на Хип картоф и тиквичка- е не го хареса(аз също).Не мисля да замествам кърмене с пюре -е поне докато мога.
  niunia,Калоян също се смее като го целувам по коремчето,много се смее и като му разперя ръчичките и после ги кръстосам пред гърдичките с думите "разперваме ръце и гууушваме силно мама" .Любима играчка за сега нямаме ,просто бързо му омръзват и за да се занимава му ги сменям често.
Новото при нас е,че вече си смуче палеца на крака,издавайки странни звуци смесени с примляскване  Crazy
Браво на малката душица  Hug
Аааа да питам за пишката....  rotfImao Joy

# 107
Мерси за топлият прием!  bouquet
Мама Gushanka , даколкото си спомням не е желателно че може да развие алергия.
Аз съм информирана за първи плод че се дава пасирана круша или ябълка  след това банан ,сини сливи и така постепенно обогатявяш асортимента , можеш да замениш и едното плодово пюре с плодово кисело мляко.
Момичета и мене ме пипна тоя проклет вирус та едвам дишам и гласа даже ми е спаднал кофти тръпка, но с повечко витамини и антибиотика дето имам ще се оправя .
Лека и успешна седмица и от мен!  
 Joy Joy Joy

# 108
Здравейте и от нас!

Lika, Алекса пищи по същия начин и умира от кеф да се слуша  Joy

Gushanka, чела съм, че кайсиите са алергени и не се препоръчват за малки бебковци newsm78

Бодливка, ама браво на твойта акробатка!   bouquet

makaui daniela, Nasinda, Stefania , добре дошли при нас  Hug

Зайко, възхищавам ти се - с ученето и бебкото се справяш много добре, браво! Peace

niunia, и Али си има една любима играчка - крава-дрънкалка, без нея не излизаме навън  Mr. Green

Ох, а Али тая нощ ни подлуди.Първо беше кисела цял ден, мрънкаше, сърдеше се, не искаше да спи и т.н. Вечерта заспа към 22:00, после към 23:30 се събуди, пи вода и пак заспа, към 24:30 се събуди, мрънка, сърди се, пак заспа, към 3:00 като се ококори и нито цица, нито вода, нито гушкане можеше да я успокои.Крещя, мрънка и така до 5:00 #Crazy Заспа най-накрая и се събуди в 7:00, взех я в нашето легло и поспа до 8:30. Crazy Направо незнам какво стана, уж трябвало да прави поне 6 часа пауза - няма при нас такова нещо.Дайте съвет какво да направя.Много неспокойно спи.Дали пък зъбки не я мъчат  newsm78

Кърма продължава да не иска, с 300 зора я кърмя, но пюре яде с огромно удоволствие. Почнах с 1.5 лъжички, днес изяде 7 лъжички Flutter Още 1-2 дни ще давам ябълка и след това съм взела ябълка и тиква.

Я кажете кога една храна се смята за въведена - сега тази ябълка дето давам - давах й 1.5, после 2.5, после 3.5 и днес 7 лъжички. Колко трябва да е количеството и след колко дни се счита за въведена?Кога да въведа нов плод?

Гушки на всички!  Hug

# 109
lika мисля, че има ценни съвети тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=94371.0

Забравих да ви се оплача... искат да правят сондиране на едното оче на Бояна заради запушения слъзен канал. В детската очна клиника ми казаха, че няма за кога да чакам повече, а майката на кума ми, която е завеждаща очна клиника, но не в София ми каза да чакам поне 8-9ти месец. Сега съм в голяма дилема. Май ще отида при още един доктор....

Gushanka ето къде гледах:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=39688.40
пстингът е на mama-monik с доста пълен списък. Аз сега изчитам 4 част  Crazy

Последна редакция: пн, 05 юни 2006, 12:00 от Telma

# 110
Мерси за топлият прием!  bouquet
Мама Gushanka , даколкото си спомням не е желателно че може да развие алергия.
Аз съм информирана за първи плод че се дава пасирана круша или ябълка  след това банан ,сини сливи и така постепенно обогатявяш асортимента , можеш да замениш и едното плодово пюре с плодово кисело мляко.
Момичета и мене ме пипна тоя проклет вирус та едвам дишам и гласа даже ми е спаднал кофти тръпка, но с повечко витамини и антибиотика дето имам ще се оправя .
Лека и успешна седмица и от мен!  
 Joy Joy Joy
За кисело мляко е мнооого рано, банана също не е препоръчителен, защото съдържа хистамин
За кайсията, ако е обелена не мога да кажа newsm78

# 111
Мами благодаря за сърдечния прием Grinning
Аз да се похваля Натали от една седмица яде в 21:30 след това чак
в 6:30 без да се буди през ноща, така че се наспиваме.
niunia любима играчка нямаме, и аз ги сменям че бързо и омръзват, а гъдел имаме на гушката и коремчето.
Зайче ти си цял герой,  как успяваш да се справиш браво  bouquet
БОДЛИВАТА браво на Дари, моята беба засега си хваща палците на краката, но пък успява да си налапа двете ръце едновременно Mr. Green
Gushanka на Хип има пюрета от кайсии и праскови от 4 месец, така че сигурно е възможно, но не съм сигурна.
И от мен лека и устешна седмица!

# 112
Я кажете кога една храна се смята за въведена - сега тази ябълка дето давам - давах й 1.5, после 2.5, после 3.5 и днес 7 лъжички. Колко трябва да е количеството и след колко дни се счита за въведена?Кога да въведа нов плод?

Аз считам една храна за въведена,когато се достигне пълната порция,и няма реакция естествено.От всичко изчетено разбрах,че за 5 месечно бебе пълната порция не трябва да надвишава 100-130 гр.Затова за момента са ми много удобни малките бурканчета на Хип.(125гр.)От тях давам по стотина грама+4м.л.АМ(нали не трябва да се пропуска дневната доза) Peace Твой е избора колко време ще ти отнеме достигането до пълна порция,4-5 дни или седмица.А нов плод според мен можеш да дадеш 3-4 дни след последната нова храна.Така е и с всичко ново,не само с плодовете.
Vili4ka,ако е зъбче,по-леко да се покаже! Flutter

Gushanka и аз съм чела,че пресни плодове се дават след 6-ти м.А конкретно за кайсиите е по-добре да се изчака след 8-ми.
За Криско и въобще за всички бебковци без установена алергия е много по-лесна схемата на захранване.При нас за съжаление менюто е малко по-кратичко,но все пак разнообразно.
Каквато и схема да избереш(не казвам че не е от значение)тя само ти дава насоката,останалото бебчо ще си покаже.
Telma линка който си дала наистина е много полезен,на мен ми е нещо като настолна книга.. Wink

Gushanka на Хип има пюрета от кайсии и праскови от 4 месец, така че сигурно е възможно, но не съм сигурна.

Mоже,но тези пюрета са преминали термична обработка,и затова се смята че рискът от алергична реакция при тях е по-малък,така знам аз..

# 113
lika цитата на това майче много точно описва ситуацията!Малкият ми брат се роди през '89-та,какви ти памперси?!Пелени акани, пикани - всичко на ръка съм прала! Crazy
Помните,по магазините нямаше нищо,раздаваха купони!И да имаш пари,няма от къде да купиш!  Naughty Сега има от пиле-мляко,но средствата не достигат!И така ще е докато има властимащи противници на това,в България да се формира средната класа!!! Angry.....
Абе виж сега, за мляко, памперси, дрешки и малко играчки, за каквито ние само сме чували и мечтали като деца - средствата стигат. На детето повече не му трябва - на този етап. Когато започне да му трябва повече - и майките ще тръгнат на работа и ще имаме възможности да им купуваме. Просто има луксове, които не са достъпни за всички, но когато ние сме били малки - положението е било доста по-зле. Аз не купувам Памперс - намерила съм прекрасни памперси по 22 стотинки и понеже Крисчето няма алергии /пу пу - засега поне/ - караме с тях. Спестеното обаче давам за играчки и мога да се похваля, че имаме чудесни музикални и пеещи играчки, които го забавляват страхотно. Въпросът с пюретата стои по същия начин - може да караш на Хип и да дадеш 200 лева за пюрета на месец - но може да караш на домашно и на Ганчев, когато поотрасне детето за да може да му се дава захар - и да ти излиза 100 лева на месец. Не бих казала, че на домашни пюрета и на Ганчев детето ми ще е недохранено или че няма да му достигат необходимите хранителни вещества.

Каси, радвам се, че ти стигат  bouquet Ти си една от малкото, ЕВАЛА  bouquet

На Ели само АМ й е 220 лв на месец ПОНЕ. Защото има проблем с повръщането и не може да яде от хранат на брат си.

Памперсите - аз взимам джъбо пакети, защото са най-евтини - 5 пакета на месец - 150 лв, ето ми го майчинството и два пакета мокри кърпи - за това ми стигат тези 160 лв, дето ми ги дава държавата, храна, играчки и дрехи и разни `екстри` каквото и доколкото можем Laughing

# 114
Девойки, благодаря за топлия прием Heart Eyes Hug
Ние в момента се захранване с ябълково пюре, утре мисля да дам ябълка и морков.
За сега сме доволни и щастливи от новата храна Laughing
Лошото е че много трудно заспиваме, но с времето всичко ще си дойде на мястото Party

# 115
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Здравейте на всички! Днес се очертава добро време за разходки, а пък на нас ни е ред да почерпим!
Днес ставаме на 5месеца! Заповядайте, да ви е сладко!

Денкс момичета за подкрепата!
Gushanka благодаря, че ми написа, какво пише на упътването, а на теб Telma благодаря за линка - много инфо има в него! Междувременно се консултирах с педиатърката и според нея Clotrimazol е крайно непрепоръчителен при кърмачки, та сега ще се пробвам да отида на гинеколог все пак, но ще трябва да съм с Алекс, та незнам дали ще се получи! Дано да е кротушко и да може мама да се прегледа!

Честит мини 5 месечен рожден ден на Кристиян на Каси, Ванюшката на BON-TONI, Михаил на Tushe_v_ataka, Натали на Stefania_! Да са живи, здравички и много щастливи малките мини рожденници!

# 116
Аз пак започвам с "ох" ама тва дете ще ме подлуди. Сега пък не яде. Пюрето горе-долу и го давам, млякото не иска. Дори сутринта в 6, когато с охота пие мляко сега се мъчихме до 7, докато реши да прояде. Зеленчуковото не го иска, а преди това го ядеше. Два пъти се преобличахме защото плюе и ставаме и двете в пюре.
Банана на Хип не го харесва, не харесва и това тиквички с картофи (наистина е бъркоч  Sick).
То не е крещене, врещене, обръщане... По цял ден ми надува главата ooooh!
Ама какво ли се оплаквам, понякога ми е направо неудобно. Все пак са деца, имат си проблемите.... Embarassed
lika честито!!!! Да сте все така послушни и големи сладури!!!

# 117
  • Пловдив
Честити 5 месеца на Алеск на  lika , Кристиян на casiopeya, Ванюшката на BON-TONI, Михаил на Tushe_v_ataka, Натали на Stefania_!!!

Все така бързо да растат !

lika , много ми се услади почерпката!!!   YumУспех на прегледа! Hug

Telma , и аз така бих постъпила- да отида на още един специалист. Дано всичко свърши благополучно!  Hands Thumbsup

Благодаря ви за мненията за питането!

# 118
Здравейте на всички! Днес се очертава добро време за разходки, а пък на нас ни е ред да почерпим!
Днес ставаме на 5месеца! Заповядайте, да ви е сладко!

Честит мини 5 месечен рожден ден на Кристиян на Каси, Ванюшката на BON-TONI, Михаил на Tushe_v_ataka, Натали на Stefania_! Да са живи, здравички и много щастливи малките мини рожденници!

Честит мини рожден ден на всички 6-тоянуарски дивачета, да са ни живи и здрави   bouquet

Аз пак започвам с "ох" ама тва дете ще ме подлуди. Сега пък не яде. Пюрето горе-долу и го давам, млякото не иска. Дори сутринта в 6, когато с охота пие мляко сега се мъчихме до 7, докато реши да прояде. Зеленчуковото не го иска, а преди това го ядеше. Два пъти се преобличахме защото плюе и ставаме и двете в пюре.
Банана на Хип не го харесва, не харесва и това тиквички с картофи (наистина е бъркоч  Sick).
То не е крещене, врещене, обръщане... По цял ден ми надува главата ooooh!
Ама какво ли се оплаквам, понякога ми е направо неудобно. Все пак са деца, имат си проблемите.... Embarassed
lika честито!!!! Да сте все така послушни и големи сладури!!!

Да те питам ти разбъркваш ли пюрето с АМ? Аз така го правя и става по-вкусно и всичко ядат, без карфиол.

Забравих да ви кажа, аз от половин месец давам и жълтък, вече сме на четвъртинка. На Ели й смесвам плодовото пюре с АМ и оризово - царевична каша на Фризокрем, понеже наддава по-малко. На Ники каша не му давам, той и без това не иска да се откаже от нощното хранене и все още се буди и си хапва стабилно, така че наддава повече от добре.

Затова той още си е на 2 капки вигантол, а нейния го спряхме преди половин месец, щом качва по малко, а и тя е по-мургавичка и доктора каза, че по-мургавите деца по-лесно усвояват витамин Д-то от слънцето.

Вече нямаме никакъв проблем с лъжицата, свикнаха децата и сега така хубаво си хапват Party Въпроса е да ги хвана на 3-тия и половина час - половин час преди да огладнеят истински, тогава ядат добре, ако е в последния момент настава страшен писък и от нерви никой не иска да яде пюре, а направо млякото или много бързо трябва да действам с лъжицата. Така че когато ядем пюре ги храня на 3 часа и половина, а не на 4.

# 119
  • там където ме зове сърцето!!!

baloni ЧЕСТИТ МИНИ РОЖДЕН ДЕН на Кристиян на Каси,Алекс на lika,Иван на BON-TONI,Михаил на                                                                          Tushe_v_ataka, Натали на Stefania_    baloni
Да са живи и здрави ,умни и късметлии!!!

Общи условия

Активация на акаунт