ЯНУАРЧЕТА мънички,скоро зъбчета ще имат всички!

• 14 170
  • 280
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
Здравейте, мами и бебоци! Hug

Аз вчера бях на протеста в Пловдив. Тук също имаше много малко майки - 30-40. Очаквах да сме много повече, но явно времето уплаши хората. Но вдигнахме голяма патардия- свирки, шишета с монети, дрънкалки. Направихме шествие по Главната. Най-смешното беше, че повечето бебета спаха, въпреки шума. Laughing Дано постигнем нещо!!!

Клео и mishlentze , бяхте страхотни!  smile3501 smile3501 smile3501

BON_TONI  , Ванюшката е герой! Сега е в гипс, но ще статане един голяяяяяяям и снажен младеж!!! Hug

Честити четири месеца на Дани! Той е най-малкия по месеци, но най-големия по размери!!! Smile

# 61
mishlentze - браво на малкия Ники! Много жилаво детето от малко! А, вчера за интервюто по Нова - БРАВО! Само дето ти дадоха много малко време! Тоя дядка наистина е за разстрел, то по неговите думи, трябва да отидем и да си изберем един безработен и да му поверим детето си за отглеждане, щом са ни малко парите, а ние на работа! А, той като дядо дали би си поверил внучето на някой случаен?!!! И, това с количките - баси! Той, през цялото време нищо не каза, но накрая се изказа много неподготвен! Тя Лора добре му го каза - "не мисля да ви каня, когато майките са тук....защото ми се струва, че ще имате нужда от охрана"! Отделно изказването му, че ако и нашите родители са мислели така, нас е нямало да ни има...е да ама не точно! Ще ви копна мнението на майчето, което е написала в електронната подписка:
"Третото си дете родих през 1990г.За 16 години държавниците нищо не направиха нито за децата, нито за майките.Подписвам се с НАДЕЖДА, че внучето ми ще расте в една България, с държавници които да мислят за бъдещето на нацията ни. Много от тях са на моя възраст и да си припомнят, че преди т.н. "демокрация" една майка с три деца получаваше детски надбавки в размер на 115 лева/за първо 30, за второ още 30, за трето 55/ при положение, че цените на детските дрехи и обувки бяха много много ниски, а сега цени високи, детските мизерни."
А, мен супер много ме е яд, че не се дигнах да дойда, а позволих на гадното време да ме уплаши и си останах в къщи! Ама нали детенце е преди всичко! Следващият път ще ангажирам предварително бабата да си стои у дома и да гледа Алекс, и ще съм на линия! Наистина срамно малко майки е имало! Е, снощи майка ми ме зарадва, че вчера специално е минала за да разпише на място подписката, та все пак е имало присъствие и от нашата фамилия, но и според нея са били малко!
Извинявам се, че размивам темата!

Мила, то точно затова го каза това дядката, защото нямаше за какво друго да се хване, понеже сме прави. Всички журналисти ни подкрепяха bowuu

Гушанка, благодаря ти, че отиде на протеста  bouquet

# 62
Здравейте мами!
Честит мини рожден ден на Даниел,да расте здрав и много послушен!  love001

lika цитата на това майче много точно описва ситуацията!Малкият ми брат се роди през '89-та,какви ти памперси?!Пелени акани, пикани - всичко на ръка съм прала! Crazy
Помните,по магазините нямаше нищо,раздаваха купони!И да имаш пари,няма от къде да купиш!  Naughty Сега има от пиле-мляко,но средствата не достигат!И така ще е докато има властимащи противници на това,в България да се формира средната класа!!! Angry

Gushanka видях те на снимки още вчера в темата в майки  Peace

BON_TONI и вие доста препатихте,но дано това е последното гипсче!После всичко ще е наред!Целувки от мен  и Дари! Flutter

niunia получи скромно дрънкалка от баща си,аз вчера не излизах и нищо не съм и взимала.
Des Вяра наистина е много сладка! Heart Eyes Обожавам бебки с роклички!

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 13:09 от БОДЛИВАТА

# 63
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
lika цитата на това майче много точно описва ситуацията!Малкият ми брат се роди през '89-та,какви ти памперси?!Пелени акани, пикани - всичко на ръка съм прала! Crazy
Помните,по магазините нямаше нищо,раздаваха купони!И да имаш пари,няма от къде да купиш!  Naughty Сега има от пиле-мляко,но средствата не достигат!И така ще е докато има властимащи противници на това,в България да се формира средната класа!!! Angry.....
Цитатът е на майка ми, но май не съм го написала съвсем ясно! Аз много добре си спомням! Що пелени съм изпрала и изгладила на невръстни 11години, за да е сухо дупето на сестричката ми! И на какви обашки съм се редила за два хляба, щото повече не даваха за 5членно семейство! Не ми се припомня...но пък за майките, като помощи беше помислено!

Дес - голяма кукличка е малката Вяра! Като, малка приказна принцеска! пу-пу!
BON_TONI - от сърце стискам палци на Ванюшката! Дано да е последният гипс, че и на теб да ти олекне! Колкото и да ти е тежко, бъди сигурна, че всичко ще завърши добре и най-важното е, че детенце от целия тормоз няма да си спомня нищо! Аз много съм патила с краката и са ме опъвали и к`ви ли не други ужасно болезнени интервенций са ми правили, но сега нищо не помня, само майчица знае какво е изтърпяла покрай мен, та сега като ходим до ортопедията и очите и се пълнят със сълзи! Така, че бъди спокойна - детенце ще се оправи, а на теб много сили и кураж, че само ти си знаеш какво ти е! Ако, ти се плаче, поплачи си ... Целувки!
niunia - наш Алекс получи един балон надут от мама, с който много се занивава! Бях намислила да му купя малка топка за игра в коритото, но не излизахме и съответно му се размина! Така или иначе важното е да са ни живи,здравички и обградени с много любов дечицата, а за падаръци повод винаги може да се намери!

# 64
Честит 4-ти месец на най-малкото януарче Даниел!
Да расте здрав и много щастлив Heart Eyes
Момичета благодаря ви че харесахте толкова нашата принцеска Hug Аз чак се засрамих от толкова похвали Embarassed Всички бебешоци са ни хубави защото много много си ги обичкаме.
БОДЛИВАТА, аз винаги съм си мечтала за момиченце за да го обличам с рокли и да му правя прически Grinning Много се кефя като видя някое бебенце нагласено с рокличка или пък момченце с дънки и спортна блузка(виждам тук по снимките че чаровните януарски младежи са направо бонбончета с тези модерни дрешки които им слагате)Дай боже един ден да се променят нещата в бг за да си подарим по още един сладък бонбон(пък ако може с различен пол от сегашмият Wink)Май се отплеснах в размисли Party
Ох пък тази нощ Вяра се будеше почти през час и днес съм просто гроги.Значи събужда се и почва да се мята из леглото и как я гушна ведага заспива.Иначе си ни е дежурно яденето през 2-3ч нощем,но на всеки час направо не се издържа(а това не и е за първи път).Според майка ми тя спи много денем и затова нощем се буди newsm78 Вярно си поспива по 2-3ч обеден сън и после за по половин час няколко пъти Rolling EyesСега е заспала и май и аз ще подремна че ще почна да мотая караката вече smile3507
За подаръците за вчерашният празник - на Вяра баща и и купи 3 разноцветни балочета и това и беше.Мисля утре като излизаме да и купим нещичко
Хайде чао засега от мен Heart Eyes

# 65
  • София
Момичета ,
БЛАГОДАРЯ ВИ
 newsm51.Наистина когато човек има нужда от подкрапа може да разчита на Вас Hug

# 66
Здравейте, милички!

Gerylyn, честит мини 4-томесечен рожден ден на малкото ти бебче!Много да е здравичко и много да те радва!   bouquet

BON_TONI, честито второ зъбче на Ванката! Много ви се радвам с тия зъбки!  Hug

Des29, Алекса ми ги прави същите номера - тази нощ от 2:30 е в нашето легло да се успокояваме и гушкаме, че иначе няма сън за цялото семейство  Rolling Eyes

mishlentze , много добре му го каза на тоя "дЪртанян"  Peace

Момичета, да се похваля - днес дадох на Али първата лъжица пюре!  bowuu Дадох й ябълка на Ганчев - много й хареса и много сладко го измляска, даже се оглеждаше за още, но не й дадох. Утре повече.Сега съм решила за 1 месец да въведа плодовите пюрета, позволени за тази възраст, после 1 месец ще въвеждам зеленчукови и точно след това ще е вече на 6 месеца и нещо - готова за каши.Много мислих и това реших накрая със захранването.Мисля, че не е нито прекалено рано, ното късно разбира се. Защото все още не иска да суче и се сърди и съм ви разказвала ... 

Та така. Почва да папка полека лека моята малка дъщеричка  Heart Eyes

Ами това е от нас. Гушки на всички  Hug

# 67
Честито на Даниелчо със закъснение  bouquet

Бон Тони, с теб сме Hug

Ох, и аз като Дес29 съм гроги. Моничка - поничка нали е настинала и положението е доста изморително - почти не съм спала, но какво да се прави.

Иначе вчера при педито реших за всеки случай да я премерим, защото нали наддаваме мнооого бавно, а то какво се оказа - за 2 седмици - близо 600 г #Crazy Да му се не надяваш на мойто бомбонче Mr. Green Е, като цяло, тя е на опашката в отбора на януарчетата, защото е 5650 newsm78, но пък нали е родена в последния ден на януари, мисля че май е нормално newsm78

Та така, сега и отпушвам носа с едни капки - адреналинки, правени в аптеката и пие хопеопатично сиропче - а тя плаче ли плачееее  Cry (и аз покрай нея, но по малко, да не се отпускам, че не е добре за никого).

Гушки и чао, че направо ми се затварят очичките Simple Smile

Последна редакция: сб, 03 юни 2006, 09:55 от malvina74

# 68
Кристиян има страхотни колики от пюретата. То пък бива, бива - от 2 лъжици банан рева 1 час. Не е готов явно. Ама от 2 лъжици...  #Crazy
При положение че от 4 дни давам банан - е, все по 2 лъжици си ядеме, ама все пак 4 дни...

# 69
  • ... някъде преди лудницата ... до църквата!
Привет!
Vili4ka - ние все едно сме се наговорили душке - и Алекс от вчера е на пюренце! Папка 2л и му се отрази много добре, само дето му дръпна един рев, като прибрах купичката! Днес изяде 4л и за сега пак е без реакция никаква! Реших да започна, че милия така ни дърпа чинийте и като е около масата и някой хапва нещо, той само отваря уста и прави същите движения, с които приветства цицата!
Каси - може да не му понася банана. Аз съм жив пример - много обичам банани, но като си хапна, обикновенно после ме свива стомах, а хем моята пупа е вече голяма и трябва да е свикнала.
malvina74 - браво на Мони! 600гр за 2седмици си е супер! Дано бързо да преборвате настинката!
BON_TONI - нали за това сме тук!

Честит рожден ден на indian rose! Да си ни жива, здрава и много обичана!!! Весел празник! baloni

# 70
Аз пък да ви кажа Вяра вече хапва пюрета но само плодови.Преди нали ви казвах че не ги ще,ама аз и давах зеленчукови и сега реших да почна с плодовите.Та нали онзи ден майка ми и беше дала кайсии и праскови - беше омахала половината бурканче с голям кеф #CrazyСлава богу нищо и няма.Два дни ядохме ябълка и праскова,а днес сме на банан.Надявам се да няма проблем Praynig
Пък вчера като си хапна пюрето смесено с АМ(щото и го давах с шише)след кърменето и заспа.После 4 часа минаха тя не беше гладна.Друг път през 2ч. ме търси за ядене Mr. Green Та доста се беше заситила явно.Кърменето обаче си остава на първо място.Когато не е гладна изцеждам и замразявам.
И така разнообразяваме си менюто вече Crazy
Весел ден от нас!Ще падат разходки-времето се оправи Grinning

# 71
  • София/Овча купел 2
Кристиян има страхотни колики от пюретата. То пък бива, бива - от 2 лъжици банан рева 1 час. Не е готов явно. Ама от 2 лъжици...  #Crazy
При положение че от 4 дни давам банан - е, все по 2 лъжици си ядеме, ама все пак 4 дни...
Ако не е реагирал още при първото даване на банана,може би не е в него причината newsm78.Ако той го дразнеше щеше да се прояви от самото начало,поне аз така мисля.

Ние тъкмо излязохме следобед на разходка и взе че заваля Wear Umbrella и се прибрахме Sad.Много ме хвана яд.А вчера такъв град се изсипа....Добре,че не бяхме навън,както смятах.Доста едри топчета падаха #Crazy.
Сега ще заспива принцесата ми и води такъв разговор с "някого",много ми е мило като я слушам.Толкова сладко си приказва.

# 72
Кристиян има страхотни колики от пюретата. То пък бива, бива - от 2 лъжици банан рева 1 час. Не е готов явно.

Каси, ами изчакай няколко дни или седмица и опитай отново с нещо друго. Или просто изчакай дечко още месец примерно. Или давай готова оризова/царевична каша като Фризокрем/тя е много добре пригодена за захранване/, а не плодове и зеленчуци.

Малеееей, само аз ли останах да захранвам на 6-7 месеца... Ама моя дечко определено не показва никакви признаци на захранване още - нито пие повече от 1200мл мляко на ден, нито може да сяда, нито да посяга и да си иска храна... Аз твърдо ще чакам той да ми покаже, че е готов. Дотогава - мамино мляко  Blush

# 73
Indian rose,   bouquet nbirthday
(дано правилно да съм разбрала Лика newsm78)

Лика, благодаря за подкрепата!

Моята Мони беше по-добре през деня, но сега привечер пак започнаха да й сълзят очетата и да й се запушва нослето. Но ще я преборим тази настинка. За сметка на това обаче си папа бебка Simple Smile

Да нагушкайте бебчетата  Heart Eyes

# 74
[desi] не си само ти споко  Laughing и аз чака, макар че буболечка вече дава някакви признаци. слагамя я полегнала в скута ми, а тя все се напъва да става и каквото е близо на масата може да го докопа, ако я оставя. Постоянно ме гледа като ям или пия нещо, но за момента е сучуден поглед. Иначе каквото докопа без значение веднага пъха в устата. А и с килцата сме доста напред 7300г. До 6м може и да ги утроим  Mr. Green
Ще я следя и аз, за да определя кога е готова, но ако много започне да си иска и не е навършила 6м. не мисля да изчаквам.
А според теб с такава каша Фризокрем ли е по-добре или с домашна оризова да се започне?

Общи условия

Активация на акаунт