Със спазването на Дюкан се знае - перфектна фигура се вае - 285

• 76 140
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро, момичета,

Успех на новите момичета!

Ния, аз съм решила сряда и един ден от уикенда да са ми за гала вечерята. Или поне гала хранене.  Този път ми дойдоха в два поредни дни - неделя и понеделник на обяд и май се олях с количествата и аз. Следващото мисля да е в неделя, че ще седнем да хапнем и пийнем по повод празника. Обаче дали заради ову, дали заради двете такива хранения, адски съм подута. Утре ще правя протеинов четвъртък и дано изкарам вода.

В тази връзка, вчера четох пак главата от книгата за фаза 3. Дюкан пише без млечни, само извара и чисти протеини. Това добре. Предполагам, че трици пак се ядат. За съжаление, кафето ще трябва да ми е чисто Cry.

А за десерта при гала вечерите не видях грамаж. Писал е за макарони, ориз, картофи, дори как да се приготвят, но при гала вечерите само по едно от всяко - едно предястие, едно основно ядене, 1 чаша вино, един десерт. Ама този десерт.... може да е едно парче, може да е една чиния. Как процедирате точно тук? Точно тази неяснота ми изигра на мен лоша шега. Не помня преди точно с гала вечерята какво съм правила. А и тези обикновени сладкиши не ми се отразяват добре и се чудя дали просто да не търся някакви диетични техни заместители - здравословни десерти или от суровите торти. Как мислите?

ddididd, нормално да ти е по-малко енергията. Само на протеини или протеин със зеленчук е така. Аз преди съм правила няколко пъти грешката в такива моменти да ходя на планина и едвам минавах 100 метра и почивка. Не знам как издържаш с гежки тренировки, аз се чувствах много зле.

Princess Leia, да бързите кг бързо и падат, но тези, държани дълго време, дълго се инатят. Но с идването на пролетта и те ще паднат. А каква ти е целта? Имаш към 25 кг разлика с преди, но като не сме на по 20, не можем да искаме да сме като тогава.

ednausmivka, благодоря ти. Тя фаза 4 си е лесна направо - трици и протеинов четвъртък Bowtie

# 631
Здравейте и от мен не съм писала скоро. Защото няма кой знае какво да пиша. Сега да ви се похваля с кг Simple Smile днес ми беше 32 ден  сутринта бях 69.800, видях отдавна не вижданата 6-ЦА Simple Smile и съм много щастлива. Общо -6.700 кг надолу. Мисля че добре се движа последно правих 4/4, сега мисля да повторя така! А в момента си варя телешко шкембе понеже много обичам и видях в магазина веднага влязох да видя колко мазнини и въглехидрати съдържа, еее мога да зарадвам хората които го обичат супер е като стойности за дюканки и се оказа че дори е доста послезно съдържа доста неща като селен, витамини б12, цинк и още нещо беше Simple Smile  това е и чакам с нетърпение да се свари Simple Smile

# 632
  • Пловдив
Добро утро!
Вчера имах толкова работа,че обяда ми от пилешко филе успях да го хапна към 16 часа чак,но пък деня не го усетих как мина.
Eden,да кг са ми към 25 от преди,но даже не съм си и помислила да си ги поставям за цел.За мен 15 кг ще е чудесно да сваля,но и на 10 кг на първо време ще се радвам.Като цяло съм доста стегната,но  все пак не искам увиснали кожи ако бързо свалям.Бавно и славно към целта съм се запътила.Но и като не си поставям кратки срокове не се и стресирам ,хапвам си  и не го мисля вече много,посвикнах си с  храните и вече и кашкавала и сиренето не ми липсват,масълцето го подминавам  при пазаруване,а преди се запасявах като имаше промоции на немски масла.
Имам една пола,която преди трудно я закопчавах,а сега така ми се върти около кръста.
Като ви чета,то 2 фаза  в сравнение с 3 е по лесна,има си точни правила и не можеш да кривнеш.Май ще е хубаво и аз да си намеря книгата,че инфото за режима ми е само от форума.
Хубав ден!

# 633
Здравейте,

Ох, и аз така нали хич не си прецених количествата в понеделник и от тогава ми е все подут корема и задържам вода. Вчера бях на протеини, направих си деня по изискванията на Дюкан - без млечни и т.н., но днес пак ми беше подут и съм наказана с 52.700кг. Май пак ще включа всекидневното мерене. Макар че онези 51.300 не бяха особено реалистични, сега съм с над кило отгоре, а и не се чувствам добре.

Днес ще съм си нормален ден на ПЗ + сега една ябълка и ще видим следващите дни.

ПринцесаЛея, специално за фаза 3 е хубаво да се прочете главата, понеже той доста подробно обяснява защо се прави тази фаза, каква е целта, какви са последствията ако не се спазва и т.н. Имах нужда пак да я прочета, за да се бия през пръстите и аз. И да, фаза 3 ми се струва по-лесна, но тогава пък очите големи, че всичко ти се яде.

# 634
  • Пловдив
Eden,да не си в овулация или пред цикъл?Може от това да е задържаната вода?
От днес децата са отново в грипна ваканция и следващите 6 дена ще съм вкъщи.Дано не  увелича ходенето до хладилника  покрай принудителната почивка.
За книгата ще си я купя ,но реално аз докато стигна до 3 фаза ще мине доста време.И дано да стигна де,а не да си векувам във 2 фаза:smiles:.
Сега психологически се чувствам супер,щото на кантара съм по близо до  69.9 отколкото до 80.Днес се притеглих и ми показа 74.6кг,при положение че съм в цикъл в момента.Първа цел ще ми е да видя 6 като първа цифра .
За днес мисля пак да карам на П,купила съм яйца,телешки кюфтета,пилешки дробчета,риба...Абе запасих се с режимна храна .От утре ПЗ.Засега ще съм на 3П /3ПЗ.

Последна редакция: пт, 06 мар 2020, 10:22 от Princess Leia

# 635
ПринцесаЛея, бях в ову, но мина, а водата си седи (следя си в едно приложение). Но явно съчетано с кофти храни при гала обяда, ми се отрази зле. Заради това и реших да не ги правя тези хранения с просто джънк фууд, а да е нещо по-здравословно. За неделя си планирам пица от блат овесени трици, но с някакво по-мазно месце, зеленчуци и кашкавал. А за десерт може аз да си направя нещо нормално, ако не си харесам някакъв в Дели кафето отсреща.

А за книгата, да, най-добре виж самата глава.Мисля, че се намира на хартия.

# 636
  • Пловдив
Eden,ще я източиш тая вода,важно е че вземаш мерки навреме и течните килограми да нямат време да се превърнат в твърдо качени.Може би наистина ще е добре да се теглиш всеки ден.
В Лидъл съм виждала Моцарела лайт,но се чудех дали става за 2 фаза,примерно да си запичам овесената палачинка?Може би ще прочета при следващото пазаруване етикета за количеството мазнини.
Ей,като не съм на работа и  сега наваксвам в писането.Айде да си напиша и менюто за днес
З - Овесена палачинка  с 200 гр кисело мляко
О- Телешки кюфтета
В- Шаран печен на фурна.
Към обяда и вечерята може да добавя и айрян .

# 637
Eden,ще я източиш тая вода,важно е че вземаш мерки навреме и течните килограми да нямат време да се превърнат в твърдо качени.Може би наистина ще е добре да се теглиш всеки ден.
В Лидъл съм виждала Моцарела лайт,но се чудех дали става за 2 фаза,примерно да си запичам овесената палачинка?Може би ще прочета при следващото пазаруване етикета за количеството мазнини.
Надявам се наистина да са просто течни. Сега си взех тиквен кекс от Дели кафе, малко е скъпичко едно парче, но е с някакив други брашна, мед и т.н. И имам във фризера сладолед ванилия на Coppa della Maga, той е с подсладитела, от него не се подувам и не ме боли корем. Дано като мина на по-диетични и здравословни варианти, не задържам пак така.

Моцарела лайт мисля, че не може. Във фаза 2 се ядат отново само обезмаслени продукти, а тази моцарела ако не бъркам, е някъде с 8-10 гр мазнини на 100 гр продукт. Във фаза 3 вече може например нормална шунка и по 40 гр на ден някакъв млечен подукт (сирене, моцарела), без да е камембер и други подобни мазни и калорични. Според мен, задръж с такива продукти до фаза 3 и разчитай само на тези от фаза 1.

# 638
  • Пловдив
Ами значи ще си карам на извара и кисело мляко,благодаря!

# 639
Здравейте момичета. Има ли някоя от вас, която е запозната с режима по време на бременност? Четох, че Дюкан препоръчва трета олекотена фаза по време на бременност. Но все пак имате ли наблюдения как се отразява това през бременността? Аз съм ок 87 кг и не ми се иска да кача много кг, защото ще стане страшно.. Висока съм 1.60. В момента съм в края на трети месец. Гаденето от храни и миризми вече преминава, макар на моменти да ми става гадно от меса с повече подправки на пример. Но започва да ми се хапват месни неща и мисля че сега е момента да започна хранителен режим, с който да не кача много кг, но и да не навредя на плода. Ще ви бъда благодарна за съвети и мнения. Heart

# 640
  • София
Здравейте момичета. Има ли някоя от вас, която е запозната с режима по време на бременност? Четох, че Дюкан препоръчва трета олекотена фаза по време на бременност. Но все пак имате ли наблюдения как се отразява това през бременността? Аз съм ок 87 кг и не ми се иска да кача много кг, защото ще стане страшно.. Висока съм 1.60. В момента съм в края на трети месец. Гаденето от храни и миризми вече преминава, макар на моменти да ми става гадно от меса с повече подправки на пример. Но започва да ми се хапват месни неща и мисля че сега е момента да започна хранителен режим, с който да не кача много кг, но и да не навредя на плода. Ще ви бъда благодарна за съвети и мнения. Heart

Абсолютно е забранен режимът за бременни!
Дюкан има олекотен режим за кърмачки, обаче не те съветвам сега дори да мислиш...

# 641
  • Пловдив
desi 099,сега не е времето за  диети.Плода ще си взема всичко необходимо от твоя организъм за  нормално развитие,но определено това ще се отрази на твоето здраве,а в този период е важно да си добре за да износиш и родиш здраво бебе.Може да пробваш балансиран режим,нещо тип Зона.Да не се лишаваш  нито от въглехидрати,мазнини и протеини.Тепърва предстоят вкусни сезони плодове и зеленчуци,  природата се събужда за нов живот.Чудесно време за бременеене.Успех!
Днес направих много вкусно кремче.Смесих кисело с прясно мляко ,добавих стевия и канела  и ванилия.После желатин и в хладилника .Уникално вкусно е,препоръчвам!

# 642
Благодаря ви момичета Heart
Ще спазвам нещо балансирано. И живот и здраве всичко да е наред само, пък кг са само кг. Grinning
Ще ви чета, защото сте страхотни.

# 643
  • Пловдив
Привет!Побутвам темата,айде давайте отчети кой  как се движи с фазите и килограмите.Heartpulse
Днес ми е трети и последен ден на ПЗ,от утре П.Засега няма движение на кантара,което е добре,защото попрекалиявам със салатите и режимните десерти.
Мъжа ми е накупил пълномаслени кисели млеки,говоря за 4,5 % ,че били на промоция.Та сега май от млечни ще ми е само изварата.На 12 март мисля става един месец на режим,тогава ще видя точно каква съм я свършила.

# 644
Здравейте,

Честит празник на патерица.

Ам иаз си бутам трета фаза, все така съм си подута. Много се чудя дали да не правя само едно галахранене на седмица, вместо две. Въпреки че Дюкан твърди, че трябва да са две и това така било измислено умишлено. А дори нямам въпросните две нишестени хранения на ден, нито пък пълнозърнестия хляб. Такъв съм яла само един път и то защото не ми стигна другото хранене и си доядох такава филия с извара отгоре.

Чакам МЦ до седмица и ако след това продължавам да съм с подут корем и задържаща вода, мисля да редуцирам въпросните хранения. И може да си правя и втори протеинов ден, но с по-лек режим - с км и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт