Със спазването на Дюкан се знае - перфектна фигура се вае - 285

• 76 127
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Еden,пробвай вариантите които мислиш,все пак всеки организъм е различен и  е по важно кое как ти се отразява и как се чувстваш,а не щото Дюкан казал да са 2 хранения и затова ще се мъча да ги докарам до толкова.
Аз хляб и нишестено не съм хапвала не помня от кога,направо 3 фаза ми звучи трудна работа.Покрай ВМНВХ съм се заредила с бадемови  и кокосови брашна,и като ми се е хапвало хляб съм си правила кето варианти на хляб,тутманици и любимите кокоски.

# 646
ПринцесаЛея, аз също започнах да си търся кето варианти. Ето вчера ми беше такова хранене и си направих пица, но тестото ми беше с блат по Зоната - овесени трици, яйца, кисело мляко. Поръчих с малко настъргана моцарела, не кашкавал. Сега мисля да си направя едни нисковъглехидратни понички пи рецептите на Вили (Villi's time). И аз си взех кокосово брашно отново, но масово по теци рецепти има още рожков, кокосово масло и подобни, ще си взема и такива. А вчера десерта ми беше кекс от такива брашна с мед, плодове и ядки от Дели кафето, няколко мои фитнес бисквитки (кокосово брашно, чиа, тахан, моркови, стевия, ванилия, канела, сурови семки) и пробвах едни оризовки с йогурт. От всичко по малко, но явно това задържане отпреди си оказва роля.

Аз хляб също много рядко ям. Ако ям, взимам от тези тежките и мокрите, защото от тях нямам проблем. Нито ям нишестени. Тях ги спрях сигурно преди 10 години, че и повече.

Честно казано, замислям се дали да не мина на протеини и плод на ден, овесени трици всяка сутрин (много ги обичам) с един съвсем чист протеинов ден и една гала вечеря в събота. И тогава да хапвам каквото ми се яде - например суши, пица с овесени трици и кашкавал и т.н. Ако ми се яде нещо и втори ден в седмицата, тогава евентуално втора вечеря.

А иначе те разбирам защо се плашиш. Ето, аз си споделям моите проблеми и явно сме в едно положение с теб, така че мнението ти определено ми помага. А все още съм и на проба-грешка, понеже тялото ми определено не реагира така, както преди години на тази фаза и въглехидратите като цяло. А и тогава аз определено не свалих всичко, което имах за сваляне, а само 5 кг (бях някъде 64-5) и не ми беше трудно да задържа толкова свалени на онези килограми.

# 647
  • Пловдив
Еden,това с плод  всеки ден и протеин звучи чудесно,като добавиш и  салата и някоя маслинка ще си точно в Зоната,и то в зеления и вариант.Сега  има много вкусни гръцки ягоди,а тепърва ще има сезонни плодове.
На мен кето рецептите са ми много вкусни,но явно прекалявах с калориите ,сега поне имам раздвижване на кантара и то в правилната посока.
Ще търся книгата да се запознавам с тая 3 фаза,че то по добре да съм я прочела и осмислила предварително,пък дано есента вече и аз съм на нея!
PS.С бадемово брашно става много вкусно кето хлебче.

# 648
Тя салатата се подразбира Blush. Аз съм свикнала винаги със зеленчуци, но сега като си спазвах фазите и естествено, не ядях в протеиновите дни. Ще видя като дойде МЦ какво е положението и ако е като сега, определено ще ги редуцирам въглехидратите.

Ох, ти чак есента във фаза 3. Аз миналата година правих Дюкан точно около лятото и ми беше много по-трудно

# 649
  • Пловдив
Ох,ами няма как да сваля 15 кила толкова лесно,ще е мъка лятото,знам...В двора ми има плодни дръвчета-череши ,праскова,кайсия,круша,сини сливи,ябълка златна превъзходна и флорина сорт.От края на май почват черешите да зреят, ще ми е трудно да ги подминавам,ама  съм решила да съм желязна.
Да напиша и едно меню днес
З-Овесена палачинка
О- пиле със зелен фасул
В-пилешки пържоли от бут и гарнитура задушени гъби със зеленчуци

# 650
Eden,a защо не опиташ поетапно да включиш другите храни?Първо за няколко дни плод,след това примерно бобови и т.н.,а не направо на гала вечеря.

# 651
ddididd, мен точно плод и гала вечерята ме интересуват. Бобови не ям по принцип и не мисля да ги включвам, нито пък ям хляб и  сирене до 40 гр. Всъщност само плод (ябълка) ям и гала вечеря.

# 652
А нещата ,които консумираш в галата плавно ли са въведени?Това имах в предвид.

# 653
А нещата ,които консумираш в галата плавно ли са въведени?Това имах в предвид.
Какво имаш предвид под плавно въведени? Той е описал галата така: аперитив, предястие, основно, десерт, чаша вино, но от всичко по една порция и без досипване или доливане. Един път май бях само с десерт, преди това ядох месо. Идеята ти е един път само основно някакво, друг път нормално хранене с десерт и т.н. ли? Трети път основно и вино, без десерт и т.н.? Аз предястие си спестявам, аперитив също.

# 654
Аз напримен бих направила въвеждането така-първо за няколко дни само плод,след това...примерно кашкавал,след това филия хляб...Нещо като захранване при бебетата .А гала бих направила може би месец,след като съм влязла в 3 фаза.Като това поетапно въвеждане на храните ще ти покаже коя  храна ти се отразява добре и коя зле.Това са мои разсъждения все пак,просто исках да помогна  Simple Smile Heart

# 655
Добро утро,

ddididd, на мен галата ми беше цел, да си хапна нещо сладко и т.н. Заради това и нямам хляб, нишестени, сирене/кашкавал и прочие. Но явно в един момент се отвиква и тялото после трудно свиква.

# 656
  • Пловдив
Добро утро!Вчера  не знам какво ми стана,но между обяда и вечерята хапнах 3 бъркани яйца с малко от гъбите,нещо пак ме е подгонил глада,но  с тоя зелен фасул си останах ненахранена явно,то и месото си беше малко май в порцията.Кантара се държи прилично след толкова ядене, не ми показва нагоре,ма не ми показва и надолу.Laughing
Чувствам се обаче подута нещо,не знам дали щото е Пълнолуние и си оказва влияние.
От днес само П.Единствено закуската е ясна-овесена палачинка.За обяд и вечеря ще го мисля,имам едни пилешки дробчета,може и тях да си приготвя.Добре че имам яйца та ме спасяват в моменти на чудене.
Еden,аз със сигурност в 3 фаза бих се нахвърлила на кашкавала.Възможно е да задържаш вода и заради пълнолунието като се замисля.Не знам доколко е режимно,но ако днес се кара само на течности определено ще се източи вода от тялото.

# 657
  • UK
Аз си инсталирах персонализираната апликация за телефон на Дюкан и там ме сложиха на 2 дена ПЗ и 2 П. Само за тази комбинация не бях чувала.. Свалям, но и прегрешения имам, главно на работа и така.
днес П:
з-ка: трици с прясно мляко
обяд: телешко
вечеря: омлет

# 658
Princess Leia, зависи на кой какво му се яде. И аз обичам, но отвикнах да ям и дори не ми се яде, като го гледам.
Иначе и аз се замислих за пълнолунието, явно доста фактори са се събрали и затова така. Но по това време на годината, с тези променяще се температури и всичко останало, често ми се случва да имам такива задържания Confused

Теряки, аз бях 2/2 и няколко пъти го бях описала горе Blush През цялото верме бях така и на мен ми е най-удобно. Ти с тези прегрешения си правиш галахапване така Joy Важното е да има резултати, но също и да се прави изчистен режима.
Кое приложение си инсталира? И аз имам няколко, но пълните версии са платени и не се занимавах.

# 659
Здравейте момичета от 02.03 съм на поправителен.След много здравословни проблеми и качени доста килца се налага  пак да започна отначало.Стискайте ми палци и дано пак да успея както преди.,🤣

Общи условия

Активация на акаунт