Кой какви сериали гледа?- новини, премиери, обсъждане- Тема 20

• 72 312
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Момичета, искам  да ви запитам  - гледането на сериали без бг озвучаване - подпомага ли  обучението ви по  чужди езици и нараства ли любопитството ви към езици, които не владеете? newsm12

# 571
  • София - Рим и обратно
Естествено, че подпомага. Дъщеря ми си научи английски без никакви курсове, само с филми. Да степен да си гледа спокойно филм само на английски примерно. Но при нея е заложено да усвоява чужди езици лесно, та не знам.

# 572
Помага много, обаче има две подробности - първо няма как да научиш чужд език изцяло от сериалите. Трябва да имаш поне някаква малка представа от езика - да кажем малко познания по граматика и малко основни думи. Ако се изгледат много сериали на съответния език, постепенно ще се научиш да го разбираш идеално. Първо гледаш със субтитри, после може и без (ще отнеме няколко години - зависи от човека и дали разчита само на това "обучение" или се учи и от други източници).
Втората подробност - така се учи пасивно - наистина е възможно езикът да се разбира идеално и дори да се научиш да четеш с лекота (ако говорим за езици, които използват латиница или кирилица, а не примерно йероглифи). Обаче ще ти е много трудно да говориш и да съставяш сентенции, като пишеш. Някои по-рядко използвани думи се разпознават лесно, когато друг ги казва, но когато човек трябва да се сети за тях, е мъка. Подобно е положението с граматиката - лесно е да си преведеш нещо правилно и дори да разпознаеш, кога е казано правилно или грешно, но когато сам трябва да приложиш правилата, става доста трудничко.

# 573
  • София
Помага и то много. Така научих испански, но както казва Петя, пасивен ми е. Много е важно езика да го гледаш със субтитри след време, на самия език за да научиш как се пишат самите думи.

# 574
  • София - Рим и обратно
То и на курс и учител да ходиш, първоначално го научаваш пасивно. За да стане един език активен, трябва да се ползва в среда.

# 575
  • Вестерос
Помага само за увеличаване на речниковия запас и то , ако вече имаш някаква база, като се гледа с английски субтитри, за да видиш как се и пише. За чисто учене на английски без да знаеш , не съм съгласна, че може да се научи.

# 576
Определено може да се научи различен сленг на различни слоеве на обществото, но е добре да се гледа винаги със субтитри в началото, за да се научи наистина изписването. Съгласна съм с Тифани
Кримисериалите имат един сленг, медицинските - съвсем друг.

# 577
  • София
Тази седмица гледам четвъртия сезон на разкошен бразилски сериал  O Negócio
https://www.imdb.com/title/tt2650940/
На светлинни години от сапунените латино драми. Много свеж поглед  върху света на проституцията, иновационни маркетингови подходи в бранша. Португалският език, който винаги съм смятала за смотан , неблагозвучен ми се струва вече  много сладурски с техните ъ-кания, шшш-кания и имам вече речников запас от около 30-тина думи

# 578
 Lubimci
https://www.btv.bg/gallery/comedy/news/ljuboven-triagalnik-i-mno … ial-ljubimci.html
«Гранд»

Reverie 
https://www.imdb.com/title/tt6461746/
От първия гледах една серия ,не е лош.И трите ги има в Арена ,там ги засякох,но сигурно и на други места ги има. Вторият още няма превод.
Аз гледах първа серия от "Мястото,което да наречеш свой дом".Прекрасен сериал!Чудя се,защо никой не го превежда или излъчва? Явно и този сериал ще свърши,финален сезон,така пише ... Всички мои любими сериали свършват... Sad Хубаво ,че ги е имало.Но по-добре добре направен край...отколкото нещо недомислено или безкрайно.

# 579
"Мястото,което да наречеш свой дом" - гледах 4-те сезона, но май от 5-ти сезон никой не превежда, та го зарязах.
Иначе ми харесваше.
Аз пак съм на сухо със сериалите, ама съм и капризна много... Smile Иска ми се нещо като The Killing, Dexter, Homeland, The Fall. Тирани ми беше интересен в началото, но после ме загубиха.
Харесвам и Троновете, Спартак, Рим, Бягство от затвора. Насилих се и Синове на анархията да изгледам. На моменти с много слаби епизоди, но като цяло ми хареса. Даже и Живите мъртви изгледах до 7-ми сезон май. Него го гледам, като няма какво друго.
Искам някакво заплетено крими, драма, трилър, да държи в напрежение.
Доста сериали зарязах, макар да съм следяла години, просто в един момент се изчерпват и ми стават прекалено измислени и изсмукани.

# 580

Доста сериали зарязах, макар да съм следяла години, просто в един момент се изчерпват и ми стават прекалено измислени и изсмукани.

Пробвай Fauda! На мен ми хареса. Първият сезон беше прекрасен, вторият взе да се повтаря, но пак ми беше интересен.

# 581
  • BG
"Мястото,което да наречеш свой дом" - гледах 4-те сезона, но май от 5-ти сезон никой не превежда, та го зарязах.
С дублаж на руски, ако ти върши работа, ето линк http://seasonvar.ru/serial-17213-Mesto_chto_domom_zovetsya-5-season.html добре, че са руснаците, при тях всичко се намира.

# 582
  • Ямбол
Този е чуден, ако си го пропуснала случайно:
The Night Of

В момента гледам Cardinal. Доста приличен криминален сериал, държи в напрежение, даже ме пренапряга на моменти Laughing

# 583
  • на малък остров в океана
Кардинал и на мен ми хареса. Сигурно защото много ми приличаше на скандинавски сериал.

Много се надявах да има продължение на The night of, но явно няма да го бъде.

Вчера излезе и целият втори сезон на Озарк в Нетфликс.

# 584
Здравейте , изтеглих Chicago сериалите - в какъв ред да ги започна? Знам че имаха връзка помежду си....

Общи условия

Активация на акаунт