СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 58 036
  • 642
  •   1
Отговори
# 210
  • София
И какво ги интересува децата ни, този момент..... кой знае какво ще се котира след 5-10-20г.
Да, де. То затова се стигна до тази направо драматична липса на кадри. Защото никой не го интересува Simple Smile

# 211
Не знам кое е вашето училище, но Браво! Нашите за първи път в училище писаха трансформиращ преразказ в 7 клас, втори срок. Абсурдно е това...
В нашето училище трансформиращ преразказ учат от 5 клас. Не съм се замисляла, но не е ли част от програмата?

# 212
  • София
Към момента, обаче, е точно обратното. Има направо истерично търсене на точно такива кадри. Шлосери, заварчици, шофьори, работници на машини, преси и т.н.

И какво ги интересува децата ни, този момент..... кой знае какво ще се котира след 5-10-20г.
Да, де. То затова се стигна до тази направо драматична липса на кадри. Защото никой не го интересува Simple Smile

То драматична липса на кадри има и в мноооооого други области, различни от тези които си показала, едва ли някой от пишещите тук иска детето му да стане шофьор или заварчик... ако искаха, изобщо нямаше да ги вълнува оценката от НВО ooooh!

# 213
Поздравления за добрия избор на училище. Защото съм чувала за частно училище, където и на уроци се ходи, и резултатите на НВО не блестят.

И то не е само едно, достатъчно е да се погледнат резултатите. Хубавото училище се прави от добри учители, а не от таксите на родителите. Конкретен пример - малката, в частно училище, е при същата учителка, която е преподавала на племенника ми в държавно. И учителката си е все така добра, но можеше да е и все така лоша.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 13:00 от Не се сърди, човече

# 214
Зависи от училището, ВилиМ. Дъщеря ми също е в ЧУ, но акцентът там са два западни езика. Всички допълнителни часове са разпределени между тях. Затова хорариумът по БЕЛ/МАТ съвпада с този от ДУ. Това равнопоставя децата от подобни ЧУ и ДУ. Разликата е, че в 8 клас дъщеря ми може да започне усвояване на трети език. В този смисъл школите/уроците за НВО не са "изтрещяване" на родителите.

# 215
Не знам кое е вашето училище, но Браво! Нашите за първи път в училище писаха трансформиращ преразказ в 7 клас, втори срок. Абсурдно е това...
В нашето училище трансформиращ преразказ учат от 5 клас. Не съм се замисляла, но не е ли част от програмата?

Нямам идея дали е част от програмата. Писаха в шести клас преразказ на глави от "Под игото" - от името на Рада Госпожина, от името на Огнянов. Това, обаче, няма нищо общо със задачата на втори модул на НВО - непознат текст, правилата за глаголно време, мисли на героя как се интерпретират и т.н. Това са си неща, които просто трябва да се тренират. Вероятно по програма, иначе, нещата са отметнати.

# 216
  • Варна
Учители, среда, семейна среда... толкова много неизвестни в уравнението. Но аз предпочитам еднократния изпит пред изпит за всяка гимназия. Нека да има възможност за явяване през лятото или септември за тези, които не са се явили на редовното НВО по здравословни причини. Те биха били малък процент, който може да се допълни към вече разпределените класове - според резултата. Да, отваря се вратичка за злоупотреби, но сега също класовете се допълват в последствие.

След  моя изпит след седми клас  за МГ аз също се разболях и ако не ме бяха приели, щях да се явявам на още два изпита за ЕГ с някаква пневмония, май, беше - добре, че не се наложи. Но ако човек на мое място предпочита ЕГ?

# 217

E...учи се даже по рано .преразказа Smiley

# 218
Това, обаче, няма нищо общо със задачата на втори модул на НВО - непознат текст, правилата за глаголно време, мисли на героя как се интерпретират и т.н. Това са си неща, които просто трябва да се тренират. Вероятно по програма, иначе, нещата са отметнати.
При нас точно така им бяха писмените изпитвания през последните 3 г., задължително непознат текст (често от чужд автор) и поставена задача от чие име.

# 219
  • София
  Колкото и да съм изтерясала,в у-ще 2 и 3 по математика,а матурата 4 не ми звучи сериозно.Пързаляш ни,нали?!

Цъ, съвсем съм си сериозна, на мен също ми е странно, още повече, че не е в елитно училище. Молехме се да мине матурата с минималния брой точки за 3, искахме на уроци да го запишем (диването не искаше, а когато поиска се оказа, че вече няма за кога), а при проверката на това, което е писал и си спомня се оказва, че ще има около 40т. Ако има по-малко, ще е не заради нерешени задачи, а заради някакви недописани неща, ако махат точки за % или нещо такова. Няколко от грешките му са от недочитане или неразбиране на условието на задачата. Една от подточките във втория модул я е решил, но не я написал защото му се сторило, че не може да е така, та можеше и повече точки да има.
Просто тази истерия наистина е прекалена, децата няма да си съсипят бъдещето ако не влязат в една от петте най-елитни гимназии, ще имат своите шансове и в по-простичките училища.

Колкото и да съм изтерясала,в у-ще 2 и 3 по математика,а матурата 4 не ми звучи сериозно.Пързаляш ни,нали?!

Не всички се вълнуват от оценки! Друг е въпроса, че 90% от пишещите са по-амбициозни и от децата  Mr. Green

При нас важи с пълна сила, но детето не се поддава!  Mr. Green Все пак вярвам, че е умно дете и ще си намери пътя (пък ако не е толкова умен, ей го къде е Бузема, на 2 крачки от нас  Joy).
И при нас е така и двойки, и тройки има.Математиката е пълна трагедия, въпреки допълнителните уроци още от 6-ти клас.Така че каквото стане.Нека всяко дете да попадне в най-подходящото за него училище.

# 220
Оставете матурите , я кажете вашите седмокласници направиха ли албуми и ще правят ли тържество по случей завършването -изпращане му се казвало . Smile
Ще ходят ли на екскурзии до другия край на България , за да гледат някакви си чукари ?Smiley
Голямото чесане на пари започна при нас .

# 221
Нямаме албуми, изпокараха се за подаръка на госпожата/тя категорично отказва такива, затова трябва да са много креативни/, та се наложи да се намесваме родителите, искат на дискотека, ама друг да я организира. Уж се правят на големи, но са си дечковци.

# 222
  • София
Оставете матурите , я кажете вашите седмокласници направиха ли албуми и ще правят ли тържество по случей завършването -изпращане му се казвало . Smile
Ще ходят ли на екскурзии до другия край на България , за да гледат някакви си чукари ?Smiley

А така, малко да разведрим.

Сутринта дадох пари за албум, снимките вече минаха. Екскурзията беше под въпрос до последно, но и тя вече е на дневен ред, т.е. организирана е. Нямам против, даже се радвам. Албумът е страхотен спомен, а екскурзията си е необходима предвид, че ще се разделят след 15.06 и то завинаги.

# 223
Голямото чесане на пари започна при нас .

Нищо няма да правят. От два месеца не могат да се организират да купят някакъв подарък на класната си за завършването. А са 16 деца или 17 може да са станали. И забавленията им като ученето, и извънкласните занимания - и те. За Коледа уж ходиха на китайски ресторант - момчетата не дошли. Накрая може някакво заведение да им организира класната, а може и не. Нямам търпение да си вземе свидетелството и да изчезне с 200 от там. Три пъти казвах да сменим училището - след 5 -ти и 6-ти клас и в средата на 7-ми - ами не ще - е, така ще се разделят сега - никак.

# 224
И нашите май няма да правят нищо. Имат една двудневна екскурзия, ама тя си е ежегодна.
Имах при мен 200 лв  от касата на класа (бяха останали след покупка на учебници от отстъпката) и ги връчих на класната да се оправят. Ако с тях решат да ходят да се черпят - добре Grinning

Ние ходихме на екскурзия и бих казала, че добре ни се отрази повече от добре. За 5 дена никой нито веднъж не е споменал "матура", "резултати" или "класиране" hahaha
Но сега обратно в действителността Joy

Общи условия

Активация на акаунт