СЕДМИ клас – 6 – Последни метри до…най-добрите резултати!(28.05.2018–03.06.2018)

• 58 550
  • 642
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, провокирана от един съвет на Manzhelka в шестокласната тема по въпроса с изчитане на задължителните произведения си публикувам въпроса и тук.
С бъдещ седмокласник съм и имам питане към миналите по този път майки и евентуално проследили последните НВО-та. У дома настояваме да се четат целите произведения, но въпросите на матурата върху целите произведения ли са или цитатите, фразите за познаване и т.н. са само от конкретните задължителни глави?
Предварително благодаря и успех на дечицата ви, за всички да се развият така нещата, че да бъдат щастливи!

# 361
Това с по-високите и по-ниските балове е много относително, защото много зависи от разпределението на децата по оценка в различните сегменти. Така например, дори да няма много на брой отлични (над 87 точки оценки), може да се окаже, че много голям брой деца имат между 70 и 80 точки, поради относително лесния първи модул. Това би засилило конкуренцията в много желани училища.
Подчертавам, че това са само разсъждения. Просто ми се струва, че в момента проверителите имат основно впечатления от най-ниските и най-високи оценки. А огромната маса деца не попада в нито една от тези категории.

# 362
У дома настояваме да се четат целите произведения, но въпросите на матурата върху целите произведения ли са или цитатите, фразите за познаване и т.н. са само от конкретните задължителни глави?

Само изучаваните глави/части от произведения се цитират, препитват, тестват. Четохме, обаче, целите произведения (докъдето стигнахме) - все пак да имат идея за какво става въпрос. Иначе откъсите висят в нищото.

# 363
  • София
Здравейте, провокирана от един съвет на Manzhelka в шестокласната тема по въпроса с изчитане на задължителните произведения си публикувам въпроса и тук.
С бъдещ седмокласник съм и имам питане към миналите по този път майки и евентуално проследили последните НВО-та. У дома настояваме да се четат целите произведения, но въпросите на матурата върху целите произведения ли са или цитатите, фразите за познаване и т.н. са само от конкретните задължителни глави?
Предварително благодаря и успех на дечицата ви, за всички да се развият така нещата, че да бъдат щастливи!

От някои произведения са включени само отделни глави в материала за 7 клас: “До Чикаго и назад” ( Ниагара), Бай Ганьо ( На гости у Иречек). “ Немили недраги” по мое настояване се изчете цялото. Стихотворенията се учат наизуст. По-добре да се запознае с материала през лятото, за да му е по- лесно после.

# 364
  • Варна

Бих посъветвала направо да си намерите един учебник по литература за 7 клас - всичко, което ще ви е необходимо за изпита, е вътре, включително анализ и история на автора и произведението. Научите ли го, няма нужда и от учител Wink Най-много една книжка с анализи.

# 365

Бих посъветвала направо да си намерите един учебник по литература за 7 клас - всичко, което ще ви е необходимо за изпита, е вътре, включително анализ и история на автора и произведението. Научите ли го, няма нужда и от учител Wink Най-много една книжка с анализи.
Новият учебник. Произведенията са леко различни.

Освен хиляди въпроси по произведението, подобни неща като анализ и история на автора не съм видяла.
И ако не си записват в час (но трябва и да отсеят кое), мисията невъзможна.

Включените стихотворения е добре да се понаучат лятото, през учебната година им идва в повече. А са дълги.

# 366
  • Sofia
Мами, да ви питам за изпита за проверка на способностите - на 01.06 е по Изобразително изкуство. Имаше ли някъде график как се провежда, от 9,00 ли започва? Дъщеря ми получи служебна бележка за училището, в което ще кандидатства, но нищо друго не намирам.

Същото влязох да питам и аз.
Пише къде ще е точно, но не и ЧАС.
Вчера вечерта рових в двата справочника на Педагог 6, и там също не пише.

# 367
  • София
Моето чете целите произведения. Учи стихоъворенията наизуст. Ако изчете Немили-недраги, много по-лесно ще влезе в атмосферата, ще познава героите и не на последно място, ако се падне теза върху някое от тези произведения, ще може да нацели правилната посока на разсъждения, без да заизустява анализи.
Пролетната ваканция, по съвет на господина по БЕЛ от школата, препрочете учебника по литература, само откъсите. Дни преди матурата отново.
В интерес на истината, на нито един тест, детето няма сбъркан въпрос, свързан с лит. произвдения. Доволна съм от него, та при все, че не е наизустил, че когато има кавички "задължително" е цитат! Мда... Не е неграмотно, независимо от статистиките, които ще извадят МОН.

# 368
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Мами, да ви питам за изпита за проверка на способностите - на 01.06 е по Изобразително изкуство.

Същото влязох да питам и аз.

От 9ч. е, поне според сайта на 140СУ. И ние проверявахме днес за същото и това излезе, иначе нашият не е в 140.

# 369
За изпита за проверка на способности намирам само, че квесторите заемат местата си до 8:00 ч.
Звъннете в училището, в което ще се проведе изпита.

# 370
  • София
Според мен на нито един проверяващ не му е представителна извадката за всички седмокласници. Ако даден проверяващ проверява две поредни години да речем работите на ученици от училище Х, то единствено може да сподели тенденцията "спад" или "повишение" в успеваемостта за конкретното училище.
Ако една година проверява работи например на СМГ, а другата година на някое квартално училище, то естествено ще има спад, и то какъв само!

# 371
За 134то няма наркотици със сигурност , или поне не повече от всяко друго училище... нямам идея дали знаете, че най- много имало в градинката пред Народният, а аз минавам всеки ден през нея, но не съм забелязала... явно не съм в таргета.

# 372
За 134то няма наркотици със сигурност , или поне не повече от всяко друго училище...
Ако знаеш колко абсурдно звучи това 😂 сори...

# 373
Благодаря много на всички за отговорите! Задължително ще прочете всички произведения, ще наблегне на конкретните глави и ще понаучи стихотворенията. Въпросът беше дали се падат елементи за разпознаване от другите глави, т.е. колко да задълбочи и тяхното познаване Thinking

# 374
  • София
Благодаря много на всички за отговорите! Задължително ще прочете всички произведения, ще наблегне на конкретните глави и ще понаучи стихотворенията. Въпросът беше дали се падат елементи за разпознаване от другите глави, т.е. колко да задълбочи и тяхното познаване Thinking
Не, не дават въпроси от глави, които не са включени в учебната програма. Има въпроси, свързани с биографията на авторите на произведенията.

Общи условия

Активация на акаунт