Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 62 252
  • 797
  •   1
Отговори
# 105
  • Софето
zari65, да не сте във Витоша, приятели там плащат по 200лв за гараж и много трудно се намира. Имам познати купуват на голямо подземи паркоместа в новостроящти се сгради, после ги отдават под наем. Върви им много добре.
В Студ.Град, подземните ги отдавам за 100лв, надземните 50лв.

# 106
Гаража е 32 квадрата, по-голям от обичайното и е топъл, а на съседа фирмата е в партерните помещения в съседния блок.
Плаща си и за удобство, освен за площ.
200-220 лв доколкото знам вървят обичайно стандартните  гаражи в нашия район.

Ако не е тайна, кой е вашият район?

# 107
От съседните блокове само ни наобикалят, ако решите само кажете цена и веднага купувам, не е нужно даже и обява да пускаш, веднага ще го глътнат.
Един такъв го избъзиках с невероятна  цена, поне така си мислех,за да спре да ми досажда и тоя рече, кога отиваме при нотариус. Едвам се отървах, голям сценарий разиграхме да се отървем.

Moже ли да си купиш само гараж, ако нямаш апартамент в блока? При паркоместата не можело...

# 108
От съседните блокове само ни наобикалят, ако решите само кажете цена и веднага купувам, не е нужно даже и обява да пускаш, веднага ще го глътнат.
Един такъв го избъзиках с невероятна  цена, поне така си мислех,за да спре да ми досажда и тоя рече, кога отиваме при нотариус. Едвам се отървах, голям сценарий разиграхме да се отървем.

Moже ли да си купиш само гараж, ако нямаш апартамент в блока? При паркоместата не можело...

Може.

# 109
zari65, да не сте във Витоша, приятели там плащат по 200лв за гараж и много трудно се намира. Имам познати купуват на голямо подземи паркоместа в новостроящти се сгради, после ги отдават под наем. Върви им много добре.
В Студ.Град, подземните ги отдавам за 100лв, надземните 50лв.

Това за подземни  паркоместа ли? Отдавам там  подземен самостоятелен гараж, 20м2 /сграда срещу Кауфланд/ и май е време да увелича наема?
В района видях хартиена обява: "Предлагам 200 лв за гараж"

# 110
  • Софето
@west, да за подземни паркоместа, гаражите са по-скъпи.

# 111
Като заговорихме за гаражи, колко може да е наемната цена на гараж в центъра, в улица срещу бившето СДС на Раковски и площад Славейков? Гаражът е гараж, на кота 0, на улицата, в стара сграда, отоплен. Той се отдава под наем в момента, и го ползват за склад, ама на хората им изглежда малък наема  Thinking

# 112
Като заговорихме за гаражи, колко може да е наемната цена на гараж в центъра, в улица срещу бившето СДС на Раковски и площад Славейков? Гаражът е гараж, на кота 0, на улицата, в стара сграда, отоплен. Той се отдава под наем в момента, и го ползват за склад, ама на хората им изглежда малък наема  Thinking

Каква е квадратурата? С дистанционно ли се отваря?

# 113
17 кв.м. , не се отваря с дистанционно.
Нещо подобно е:
Скрит текст:

# 114
250 до 300

# 115
Не не съм във Витоша, нямам наблюдения върху този район.
За гаража в центъра, въпреки доброто си местоположение е маломерен, би побрал само малка кола, голяма със зор, прибрани огледала и в двата случая вратата на колата не може да се отвори докрай.
За склад в района около Раковска има празни маломерни помещения, не им знам наемите, но ако взимат 170-180 лв и нямат кандидат наемател, а настоящия не е склонен да плаща повече по-добре да си траят.
Сега като разтуриха книжния пазар на Славейков и много наематели на складови площи в околността са напуснали, та може да не е точно сега момента за вдигане на наем в този район.

За наемите на гаражите, вървят толкова колкото е склонен някой да плати и от други фактури.
Плаща се висока цена за близък до местоживеенето гараж, за по-далечен  трудно и в повечето случаи и компромисно решение, в очакване да излезе нещо по-близо, това когато става въпрос да си се ползва по предназначение.

П.с. Гаражи наистина трудно се намират и рядко и малко се продават и цените са безкрайно разнородни.

# 116
Гаражът не е маломерен, преди е седял един Оpel Rekord Commodore 1967, с място за отваряне на вратите вътре. Има и канал отдолу, мивка- истински гараж. Сега взимат 150 лева, но нещо малко им се виждат  Thinking, та исках да сравня часовника  Simple Smile

# 117
Място за отваряне на вратите е различно от спокойно да си отвориш врата, грубо при размер 3 на 6, което прави 18 квадрата, при ширина на колата 1.90- 2.00 метра ти остава метър за отваряне на вратите, вратата, както и канала, предполагат колата да е центрирана, не може да я залепиш за едната стена и шофьора спокойно да отваря врата, така че остава по около 50 см от страна.
За можене може, но няма комфорт.
Наемодател съм, но ми прави впечатление, че в тази тема, често не се вижда другата гледна точка.
Ако вие искате гараж под наем, ще плащате една солена цена, вероятно имате добър стандарт на живот, карате кола над 50 000 лева, която едва ли е малотражка и стигате до въпроса, ше си взема гараж, няма да се мъча повече ще си наемете ли гараж за 300лв и да ви е некомфортно.При тази цена със сигурност наемателите ще имат много претенции.
Не е нужно да го мислиш предварително, става си навик при шофьорите, още като се научат да паркират и си преценяват разстоянието.

# 118
Под вложение имам в предвид нещо в което да се вложат едни пари ,вместо да се вложат в банка например ,но да е бързо продаваемо и да не е рисковано. Нямам в предвид да бъде отдавано !Отдаването носи своите рискове и не всеки би желал да се занимава с това. Имам в предвид вложение от типа покупка ,евентуално ремонт и ключ ,което да не носи нито рискове нито загуба.
Едно гърне жълтици.
Хем като ти потрябва малка част, вадиш само няколко жълтици.
Ако имаш апартамент за 100 бона и ти потрябват 10 за нещо спешно, да няма да продадеш 1/10 идеална част от него?

# 119
Май няма нещо, което не носи риск.
Но Крис е прав\а - ако ти трябва сигурност, че за няколко часа можеш да получиш кеш - злато в малки и средни грамажи.

Общи условия

Активация на акаунт