Отдаване и наемане на имоти под наем - какво се случва реално? - 10

• 62 286
  • 797
  •   1
Отговори
# 165
Гал - да, реални са. В ония години не е имало общи части и май терасите също не са брояли за жил. площ.

Лъки - а какво им става на смесителите? По гаранция да им го върнеш на Видима? За мен не е нормално експлоатационния срок да е 2-3 гидини, освен ако не е монтиран долен китайски боклук...

# 166
Миналата седмица купих смесител на Видима и гаранцията е пет години..ще видим колко ще изкара..
Да, така е даже имат мобилен сервиз и идват на място ако има дефект, но...

Лъки - а какво им става на смесителите? По гаранция да им го върнеш на Видима? За мен не е нормално експлоатационния срок да е 2-3 гидини, освен ако не е монтиран долен китайски боклук...
Единия си беше добре, просто капеше малко вода от страни в основата и го подменихме. Последния се спука, явно са спрели водата и като е дошла налягането е било много високо. Дори и да имам някъде гаранциите, няма да ходя със стар смесител да се излагам, то демонтаж и транспорт ще ми излезе повече.

Докладвах спамещия трол, дано го разчистят.

# 167
Хора, наистина ли съветвате да си купи апартамент в дружба до метрото или в сградата на артекс в дружба? Първото, ако не е на зелено почти сигурно означава в дружба 1, където е пълно с цигани. Второто ще бъде най-голямото гето на света - само вижте колко високи блокове ще са? А вие даже я съветвате да си купи на нисък етаж в висок блок? Да не говорим колко по-ниски са наемите в Дружба. За мен е много по-важно да е качествено жилище, независимо къде. Както каза някой, след това да можеш лесно да го продадеш...
Инвестиция се прави с поглед към бъдещето. Предложих Дружба, защото цените в момента там са по-ниски, а има добра инфраструктура, каквато нямат кварталите със сходни ценови диапазони. Наоколо има много бизнес сгради и съответно потенциални наематели на НС, за които основни фактори са близостта до метро и до работа. Това, че към момента наемите в Дружба (НС) са по-ниски влияе и върху по-ниските продажни цени, а това именно е потенциална възможност да се инвестира в район, който за момента е подценен и има реални причини цените да растат в бъдеще.
В центъра НС се намира рядко и определено няма как да се финансират 2 жилища НС с продажна на едно жилище СС. Квартали като Витоша и Манастирски изобщо не предлагам, защото според мен нямат потенциала на Дружба. А цитираната кооперация от NikoT ще бъде на мястото на един импровизиран паркинг, където жителите на 10-тина блока паркираха, не ми се мисли какво ще е като го построят. Мястото там не е комуникативно, защото улицата е малка и има голямо движение, не е пригодено за пешеходци, има големи нагорнища и големи снегове зимата. Блоковете са много силно наблъскани един в друг. Ами съжалявам, ама точно в тази сграда, ако ще и “Сграда на годината” да стане, не бих купила.

Не познавам Дружба въобще, но като гледам на картата къде ще е сградата на Артекс ми се струва, че мястото е много добро за квартала. Точно до метро станция и Кауфланд, и сравнително близо до Цариградско шосе, което дава бърз достъп до центъра и за излизане от София.

# 168
  • Софето
Foxу продавай го този от 60та год. и си купи ново - Южните квартали.
http://broker.bg/news/view/novini-analizi/yuzhnite-kvartali-na-s … ite-na-imoti-/451
Не съм съгласна, че всичко ново е не качествено. Стаите в новото строителство били много малки, ами такива се търсят/продават, има и жилища със спални по 50кв. но трудно се продават. Това с общите части си е съвсем нормално, някой трябва да плати тези квадрати. Ще премахнат общите части и ще вдигнат цената на квадрат. Пак същото.

# 169
Гал - да, реални са. В ония години не е имало общи части и май терасите също не са брояли за жил. площ.
Ремонтирай и отдавай. Вложението ще е по-малко или равно на това в 2 нови апартамента. Старото знаеш кое не му е наред и трябва да се пипне, за новото никой не ти гарантира. Единственото, което може да те спъне, ако имаш преходни стаи, но в такава сграда надали.

# 170
Хора, наистина ли съветвате да си купи апартамент в дружба до метрото или в сградата на артекс в дружба? Първото, ако не е на зелено почти сигурно означава в дружба 1, където е пълно с цигани. Второто ще бъде най-голямото гето на света - само вижте колко високи блокове ще са? А вие даже я съветвате да си купи на нисък етаж в висок блок? Да не говорим колко по-ниски са наемите в Дружба. За мен е много по-важно да е качествено жилище, независимо къде. Както каза някой, след това да можеш лесно да го продадеш...
Защо пишеш глупости? Явно никога не си ходила в луксозни места по света. В Дубай, Щатите, Монако и т.н. много от супер луксозните апартаменти се намират точно във високи сгради с луксозни общи части и подземни гаражи на няколко нива. Новите сгради на Артекс също следват тази тенденция. Диамант и най-вече Златен век ще са супер луксозни сгради прицелени във най-високия клас клиенти. Авигеята в дружба 2 вероятно няма да е чак толкова луксозна като цитираните по-горе, но със сигурност ще е много добра и много лесно ще се отдава. https://www.arteks.net/AVIGEA#gallery-sec

# 171
Foxy, на мен ми звучи прекрасно местоположение, сградата явно е стабилна и няма проблем с общите части. Доста от старите дори асаньор нямат, а и там се отдават под наем. Но щом си решила и не ти се занимава с ремонт - купи един нов, на хубаво място. Така ще можеш да дадеш за добър наем, ще платиш веднъж разходи по сделка, и ако нещо стане, ще е ликвиден. Аз съм подозрителна към всичко, що е "перспективен в бъдеще време".

И предупреди бъдещите наематели да не повреждат смесителите Wink

Ние имаме от 5-6 години, само се е натрупал малко варовик и майка ми го напръска с кислол погрешка. Иначе нищо му няма. Скоро сменях кухненски, дадоха ми гаранция от Видима, 2 или 3 години. Била съм на квартира над 5 години с едни и същи смесители, не мръднаха. Така че според мен има нещо подозрително.

# 172
NikoT, интересно ми е какво мислиш за тази сграда? Според теб добра ли е за инвестиция? http://blvdresidence.bg

# 173
NikoT, интересно ми е какво мислиш за тази сграда? Според теб добра ли е за инвестиция? http://blvdresidence.bg
Инвеститора е изключително сериозен. Вероятно сградата ще е качествено направена. Мястото е сравнително добро. Макар и накрая на Оборище все пак влиза в приличната част на София. Ако общите части са луксозни и цената не е в космоса си заслужава. Каква е цената и какво е разположението?

# 174
Въпросът ми беше провокиран от предишното мнение за сградата в Дружба на Артекс. Тази, която постнах е ужасна, независимо че доколкото знам има и архитектурни награди. При това гледах апартаменти на най-предпочитаните етажи (4-5) и с най-добрата гледка, към тиха уличка с панорама към Александър Невски.  Такава голяма сграда създава чувството за общежитие. Самите апартаменти са замислени точно като временни квартири, а не дом. Да, има охрана, луксозни общи части, но е ужасно. Никога не бих живяла в такова нещо, нито под наем, нито като собствен дом. Разбира се, не е нужно някой да споделя гледната ми точка. В сградата има много празни апартаменти. За мен подобни места не са добра инвестиция, особено при сегашното усилено строителство. Аз на мястото на foxy бих вложила в ремонт, дори и със заем. Със сигурност продавайки такъв апартамент за тотален ремонт, с всички допълнителни разходи за продажбата и покупката, ще може да вземе само малък двустаен НС, ако е на топ-място. А и такива рядко "изпадат". За мен би било важно имотът да е такъв, че да го харесвам за собствено жилище, да е на място, на което ще го отдам бързо и да е ликвиден.Голям плюс е да е с паркомясто. Но тези неща предполагат висока цена. Пазарът вече е наводнен с маломерни нефункционални двустайни. Скоро в по-крайните квартали НС, вкл. южни, едва ли ще има достатъчно желаещи да ги наемат.

# 175
Въпросът ми беше провокиран от предишното мнение за сградата в Дружба на Артекс. Тази, която постнах е ужасна, независимо че доколкото знам има и архитектурни награди. При това гледах апартаменти на най-предпочитаните етажи (4-5) и с най-добрата гледка, към тиха уличка с панорама към Александър Невски.  Такава голяма сграда създава чувството за общежитие. Самите апартаменти са замислени точно като временни квартири, а не дом. Да, има охрана, луксозни общи части, но е ужасно. Никога не бих живяла в такова нещо, нито под наем, нито като собствен дом. Разбира се, не е нужно някой да споделя гледната ми точка. В сградата има много празни апартаменти. За мен подобни места не са добра инвестиция, особено при сегашното усилено строителство. Аз на мястото на foxy бих вложила в ремонт, дори и със заем. Със сигурност продавайки такъв апартамент за тотален ремонт, с всички допълнителни разходи за продажбата и покупката, ще може да вземе само малък двустаен НС, ако е на топ-място. А и такива рядко "изпадат". За мен би било важно имотът да е такъв, че да го харесвам за собствено жилище, да е на място, на което ще го отдам бързо и да е ликвиден.Голям плюс е да е с паркомясто. Но тези неща предполагат висока цена. Пазарът вече е наводнен с маломерни нефункционални двустайни. Скоро в по-крайните квартали НС, вкл. южни, едва ли ще има достатъчно желаещи да ги наемат.
В цялата сграда има само един свободен апартамент на осмия етаж и е 127 м2. Всички останали са заети. Явно или цените в сградата са много ниски, или не е толкова ужасна колкото ти се струва. Хубавото строителство не е само фасада, въпреки че и тя е много важна. Качествените строители влагат такива материали, че не чуваш виковете на децата на съседите или тропането на обувки и токчета над главата ти. Всеки, който живее до шумни съседи знае за какво говоря. Допълнителен бонус са ниските суми за отопление и охлаждане. Отделно луксозните части и охраната карат човек да се чувства спокоен и да му е приятно когато се прибира или излиза. Но в крайна сметка всеки си знае. P.S. Два малки апартамента в нови хубави сгради ще носят повече приход от един голям независимо дали е в хубав район. Също така между последните сгради на Артекс и тези на Арко няма много общо, въпреки че Арко също са качествен строител. Просто Артекс са много високо в луксозния клас и много клиенти са склонни да дадат малко повечко пари за да живеят в техни сгради. Имам познат, който си купи в диамант апартамент от 220 м2 за една торба пари и въобще не искаше да чуе за друг строител.

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 01:17 от Анонимен

# 176
Преди три месеца ми предложиха за гледане 6 апартамента. Преди няколко дни пак пуснаха обява на 3-ти етаж 118 К, на по-високия беше 125 К. Снимките са доста далече от реалността.
https://m.imot.bg/details/1b150633545807005.
На фасадата висят огромни транспаранти "Продава се". За Артекс - наистина предполагам, че строителството е качествено. Огромен коридор с 20 врати по никакъв начин не ми създава усещането за дом. Но със сигурност на някой му харесва. Относно отоплението - в тази сграда на Арко има локално такова, но изрично ми казаха, че в апартаментите, които гледах, не се ползва, защото живущите предпочитат климатиците. Аз живея в стара тухла от 60-те. Високи тавани, 80 кв.м чиста светла квадратура. Нямам сметка за парно + топла вода  над 120 лв. за 7 години, като се поддържа целодневна температура 22-23 градуса. Живяла съм на квартира НС, локално отопление - под 40 кв.м чиста площ, ниски тавани, двама работещи, прибиращи се след 19.00, без дете, без топла вода и сметките ми бяха даже по-високи отсега.

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 02:05 от TafTaf

# 177
Качествените строители влагат такива материали, че не чуваш виковете на децата на съседите или тропането на обувки и токчета над главата ти.
Това не е от качествени строителни, а от качествени довършителни материали. Т.е. качествен строител.е този, който ти предава апартамент във вид за вкарване на мебели?

# 178
Просто няма да коментирам сградата на артекс. Сам казахте, че никога не сте били там. Щом по карта оценявате, че мястото до сервизи и в нищото - между двете жилищни части -  е много добро, спор няма. То и сградата в младост на турците щеше да е нещо велико, ама толкова се забави, че който инвестирал там - вече е загубил. Който иска, нека да плаща високите цени на артекс. Просто Не е случайно, че цените на тази сграда са по-ниски и се мотат с нея. Не става изобщо дума за приоритети, става въпрос за търсене. И пак искам да кажа - говоря конкретно за тази сграда, не за тези, които са в изток, Дианабад и т.н. Единственият плюс на това местоположение е метрото. Но има много по-хубави квартали с метро. Това ще е гето. И моля да не ми твърдите, че сме Дубай. Там за разлика от тук имат инфраструктура, а не наливат пари в кутийки по 1500 евро квадрата! Именно заради такива разсъждения, балонът се надува, хората се набълбукват с кредити за десетки години и после цял живот плащат кутийка. Строителството на артекс изглежда добре, хората обаче са същите!

# 179
На смесителите им сменяйте само патрончето, бе хора. На китайските е по 3-4 лева, на Видимата са керамични май към 10-на лева.
Ако пък сълзи отстрани, вероятно са прищипали гумичката като са затягали батерията. Гумичката е под левче.
Грехота е да хвърляте цяла батерия заради повреда на дребна част по нея. Знам, че вече никой не обича да ремонтира: ово йе стандарт - **беш, фъргаш. Ама не е нужно да е така.
Капачето, на което е легендата синьо/червено се сваля с отверка (или с нокът). Показва се едно болтче - отвиваш го и пада дръжката. Под дръжата виждаш патрона - с един голям ключ се отвива гривната, която го държи.
За 10 минути работа, ако не си с две леви ръце и не те мързи.

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 10:22 от chris78

Общи условия

Активация на акаунт