Обсъждане на имотни обяви - 3

• 69 178
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
Може хората да се занимават с онлайн бизнес. При нас има един, който години наред продава сувенири по ибей, и амазон. Няколко пъти съм го засичала в офиса на Еконт да си взема парите и когато са били под 300 лв за предния ден, се е оплаквал. И все пак говорим за дребни дребосъчести нещица.
Така че дали си в малък или в голям град, зависи и от твоята предприемчивост.

# 481
Приемете го като споделяне на добри практики, нали форумът е за това?
По-принцип темата е “Обсъждане на имотни обяви”, а не кой и как си изкарва парите, но все пак ще ти отговоря. Първо кажи, в кой от постовете по-горе съм коментирал дали 180 000 евро са смешна сума? И второ начините да имаш апартамент за 180000 евро са много. За единия трябва да попиташ бг мамата, която се интересуваше от Бел Роуз, а аз ще ти кажа няколко други. Ще споделя лично при мен как са нещата. Ако не бях започнал от 22 годишен собствен бизнес ставайки в 4.00 сутринта за да ми остава време хем да уча, хем да работя щяхме да продадем с жена ми едно от нейните две двустайни наследствени жилища, които тя има в иделния център и със сумата щяхме да платим по-голямата част от големия апартамент в Бел Роуз. Второто щяхме да го даден под наем и сумата му да покрива ипотеката, че даже щеше да остава нещо отгоре. Втория вариант е работейки много и най-вече съвестно щяхме да имаме добри заплати и да можем да си позволим да изплащаме ипотеката без да сме продали имот. Вярно е че щяхме да живеем по-скромно но такъв е живота. В София заплатите са доста добри и ако наистина дадеш сърце и душа в момента може се да взимат много добри пари, особено с много добро образование и пак повтарям най-вече с отдаденост на работата. И трето е настоящия ми вариант при, който започвайки бизнес от малък и влагайки дъъъъълги години почти всичко изкарано в развитието му сега мога да си позволя да закупя подобен апартамент без да продавам нищо и да се лишавам от нищо.

Последна редакция: нд, 01 юли 2018, 15:50 от Анонимен

# 482
# 483
Такъв тип комплекси с огради май има само в новите квартали, така че добре сте се ориентирали към Витоша. Да, може би между стените на оградата е по-уредено, но проблемът е в това, което се случва отвън.
За какво дълбаеш? Около вас има ли апартамент в нова красива кооперация с охрана, с 3 спални, 3 бани (едната в родителската стая) и сравнително просторен хол за 180 000 евро? По спомени живееш някъде в центъра и ти е ясно, че в твоя район ще трябва да се изръсиш двойно да не кажа тройно за такова жилище.

В Милениум до НДК, цените са от 700 000 нагоре, знам и за подобен в идеален център с цена 1 200 000.

# 484
Здравейте, да попитам за мнението ви: Бихте ли купили апартамент на последния етаж, панел, с видими следи от теч (не много). Очакват се ремонти във входа и покрива но блока така или иначе е стар панел-70година.Иначе самия апартамент е приличен. Благодаря ви за споделеното мнение.

# 485
Здравейте, да попитам за мнението ви: Бихте ли купили апартамент на последния етаж, панел, с видими следи от теч (не много). Очакват се ремонти във входа и покрива но блока така или иначе е стар панел-70година.Иначе самия апартамент е приличен. Благодаря ви за споделеното мнение.

Аз не. На последен етаж винаги тече, независимо дали е правен ремонт или не.

# 486
Аз не бих - заради теча. Иначе последният етаж си има и предимства, но теч ще ме спре веднага.

# 487
Аз не бих - заради теча. Иначе последният етаж си има и предимства, но теч ще ме спре веднага.

Не е ли нещо, което се ремонтира все пак?

# 488

Ремонтира се, но ремонт на покрив се прави веднъж на 10 години, а ремонт на апартамент - след всеки теч. Ако искаш де.

# 489

Всичко се ремонтира и е поправимо, но с пари, някои неща с много пари.
Общо взето питането за мен, е като да питате имам едни пари, да ги хвърля ли през терасата....
Трудно ще накарате тези на по-ниските етажи да дадат пари за покрива, част от тях сигурно са пенсионери.
Общо взето упражнението с ремонта ще се повтаря переодично, според качеството през определени интервали и главно за ваша сметка, освен ако всички в блока са съвестни и се събират пари за покриване на всички нужди, което е рядко явление.

# 490
Не бих, не само заради теча. Не харесвам панелките грам като съпоставим с тухла. По мои наблюдения вечно има проблеми в тях и като добавим съмнителната продължителност на експоатацията.... бих взела тухла в Ливадите или Витоша ако иде реч за София и бих пренебрегнала локацията, АКО цената на кв.м. Ви насочва към панел в даден квартал поради високи цени на тухлата. Предпочитам да си вложа парите в по-трайна постройка...
П.П. на свеки при пороен дъжд на 5 етаж и подгизна апратамента на стоплажа места от фугите на панелите. След заметресението преди няколко години се напукаха стени в хола, като вземе да тече все си намира място.

# 491
Аз да, ако ми го дадат на безценица, имам къде да живея и покупката е за инвестиция....панел обаче е кофти покупка, така че трябва да е комбинирано със супер локация.
Тоест, много зависи, и да и не.

# 492
Аз да, ако ми го дадат на безценица, имам къде да живея и покупката е за инвестиция....панел обаче е кофти покупка, така че трябва да е комбинирано със супер локация.
Тоест, много зависи, и да и не.
Локацията е Г. Делчев, парите са 72000Е. Асансьора е много зле, но пък гледката си струва....

# 493
  • София
Да не е от тези асансьори на  ръба на падането? Тогава никоя гледка не си струва. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 494
  • София
Ако е за гледката бих си избрала ЕПК - там 9-10 етаж няма да е последен и е по-добре от панелка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт