Обсъждане на имотни обяви - 3

• 69 105
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
Това Бел Роуз, и другите сгради около него, са много зле откъм транспорт.
По Симеоновско минава един рейс, нарядко, и да идеш дотам трябва да цепиш през новия квартал, къде има тротоари, къде няма, виж обаче магарешки тръни колкото човешки бой има много между блоковете, и кучета има. Така че по тъмно например не го виждам. А зимата си е тъмно в 5 часа.
Остава с кола. Добре ама по Симеоновско сложиха мантинела по средата. Като идваш от Околовръстното нямаш ляв. Трябва да ходиш чаааак долу до Фантастико, там май пък нямаше обратен. Абе все някъде ще направиш обратен, но имаш примерно 800 метра с 5 светофара на тях, на всеки по няколко минути опашка. В час пик там си е броня до броня трафика, по цялото Симеоновско.
Като излизаш от вас и отиваш към центъра, още по-зле. Заради мантинелата пак нямаш ляв към центъра. Хващаш нагоре към Околовръстното, чакаш на светофара, там пак търсиш къде да направиш обратен...
Абе мислено-недоизмислено. Този целия квартал се обслужва от това шосе с две ленти, едната обикновено заета от някой спрял на аварийки "за малко".
Мерси. По-бързо ще стигнеш до центъра от Люлин или Дружба, с метрото, нищо че като километри е повече.

# 496
Здравейте, да попитам за мнението ви: Бихте ли купили апартамент на последния етаж, панел, с видими следи от теч (не много). Очакват се ремонти във входа и покрива но блока така или иначе е стар панел-70година.Иначе самия апартамент е приличен. Благодаря ви за споделеното мнение.

Никога! Първо, "очакват се" - може да се очакват още няколко години. Второ - панел на последен етаж означава лятото да е ти е адска жега, зимата топлото заминава към покрива. Познавам четирима души, живели (и живеещи) на последен етаж в панел. Само двама не са се оплаквали от течове, а говорим за сравнително добре поддържани. Лятото се оплакват от непоносима жега. Гълъби и миризма. При едните имаше постоянно проблем с асансьора. Другите се оплакваха, че зимата е студ въпреки изолацията, която са сложили - буквално когато духа вятър, не могат да стоплят над 20 градуса. Не знам дали е преувеличено, но съм склонна да им вярвам. Някои казват, че на последен етаж сметките за парно са по-високи, не знам дали при всички е така.

Голяма работа, че имам гледка, като ми е студено, разправям се с течове и съседи, които не искат да плащат ремонт на асансьора. Освен това ако нещо не ти хареса, панел на последен етаж се продава много трудно, и обикновено на много ниска цена в сравнение със среден. Пример - като си търсих, имаше 2-3 панелни на последен, точно в района, в който исках. Нямаха следи от теч, бяха ремонтирани последните 1-2 години, от - до. Месеци наред престояха, на няколко пъти им сваляха цените, а през това време наоколо по-ниски етажи се продаваха за седмици.

# 497
Скрит текст:
Здравейте, да попитам за мнението ви: Бихте ли купили апартамент на последния етаж, панел, с видими следи от теч (не много). Очакват се ремонти във входа и покрива но блока така или иначе е стар панел-70година.Иначе самия апартамент е приличен. Благодаря ви за споделеното мнение.

Никога! Първо, "очакват се" - може да се очакват още няколко години. Второ - панел на последен етаж означава лятото да е ти е адска жега, зимата топлото заминава към покрива. Познавам четирима души, живели (и живеещи) на последен етаж в панел. Само двама не са се оплаквали от течове, а говорим за сравнително добре поддържани. Лятото се оплакват от непоносима жега. Гълъби и миризма. При едните имаше постоянно проблем с асансьора. Другите се оплакваха, че зимата е студ въпреки изолацията, която са сложили - буквално когато духа вятър, не могат да стоплят над 20 градуса. Не знам дали е преувеличено, но съм склонна да им вярвам. Някои казват, че на последен етаж сметките за парно са по-високи, не знам дали при всички е така.

Голяма работа, че имам гледка, като ми е студено, разправям се с течове и съседи, които не искат да плащат ремонт на асансьора. Освен това ако нещо не ти хареса, панел на последен етаж се продава много трудно, и обикновено на много ниска цена в сравнение със среден. Пример - като си търсих, имаше 2-3 панелни на последен, точно в района, в който исках. Нямаха следи от теч, бяха ремонтирани последните 1-2 години, от - до. Месеци наред престояха, на няколко пъти им сваляха цените, а през това време наоколо по-ниски етажи се продаваха за седмици.

Отговарям на това, но касае и предишните мнения. Панелните, за разлика от НС, са строении с въздушна възглавница отгоре и при добра изолация на покрива жегата е по-малка от тази в така харесваните мезонети НС. При ремонта на покрива може да се лсожи освен хидро и топлоизолация, която работи зимата да е топло, а лятото - хладно. По принцип, ако няма засенчване, в която и да е сграда ще е горещо лятото на който и да е етаж, зщаото слънчецто напича цялата сграда и тя се загрява равномерно (има едни такива физични закони за изравняване на температурите). Така че над 2-ри, макс 3-ти етаж ще е все жега, до тях обикновено стигат дървета, които сенчат. По отношение на покрива - зависи от ЕС, но вече масово хората се огранизират и събират пари за общите разходи. Дори и да не се случи, ремонт на покрива не е чак такъв разход - 2-3 хиляди лева. На фона на ремонта вътре и обзавеждането, сумата е пренебрежива. Относоно конструкцията - нищо им няма на панелите, не знам откъде и кой започна да тиражира това за 50-те години, обаче аз не съм го видяла в никакъв нормативен или експлоатационен документ. Да, ако имат течове и лоша поддръжка, моеж и конструктивен проблем да се появи, но това се отнася за всяка сграда.  Но една лъжа, повторена много пъти, става истина. За мен това е акция на строителното лоби, аз лично много повече вярвам на панелните сгради, отколкото на масовото НС, особено преди 2002, в годините на безхаберие и тотална липса на контрол в строителството. То само вижте на какво приличат сгради по на 10-15 години, има 20-годишни в Лозенец, които изглеждат по-зле от 60 годишен панел. Като цяло, за мен е важна локацията и разпределението, разбира се, и цената. Вие си знаете, но за мен цената е повече от ок за мястото. Да, продава се на по-ниска цена, ама и се купува на по-ниска цена - те двете са свързани Simple Smile

За асансьора - може да се случи навсякъде да се развали и да не плащат, личен опит със сграда на 10 години, в която асансьорът се развали и стоя повече от месец непоправен, защотоне могат да съберат пари. Би било добре да има абонамент за поддръжката и натрупан фонд за ремонти в касата на ЕС.

# 498
За хората облислящи покупка на Випера Инвестмънтс във Възраждане на ул. Иван Иванов 100:

https://www.marica.bg/debnat-za-sporove-mezhdu-naslednici-i-otmy … ticle-134661.html

# 499
Какво ще кажете за https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15078994783578 … vveq&f1=1#map
Наистина тристаен си е, спрямо другите е на доста ниска цена. Как мислите, заради етажа ли е?

Поправка: Сега забелязах отсреща санираното ЕПК на една от снимките и предполагам, че този апартамент е в 1 от трите блока - 10, 11 или 12 в Красна поляна, точно на границата с Факултета. Явно заради това са такива цените, това е непродаваемо.

# 500
Апартаментът е доста просторен, приятели живеят в другото високо ЕПК на 10 етаж. При тях много се краде от парното. Плащат доста за нищо и се топлят с климатик. Доста е близо до цоганската чахала иначе училището е отсреща. На тях не им правят впечатление ромите, но ррално за тези пари такъв апартамент няма как да вземат и някак са свикнали с обстановката.

# 501
Относно панела н а последен етаж, и гълъби и течове и студ, всичко може да се коригира, опира до пари естествено. Асансьора ако се поддържа от правилната фирма, не би трябвало да е проблем. Тези неща са поправими. Локацията и цената са двата фактора. Както пише един пост по нагоре, до мангалите и тризонет да е, пак е трудно продаваем.

# 502
Относно панела н а последен етаж, и гълъби и течове и студ, всичко може да се коригира, опира до пари естествено. Асансьора ако се поддържа от правилната фирма, не би трябвало да е проблем. Тези неща са поправими. Локацията и цената са двата фактора. Както пише един пост по нагоре, до мангалите и тризонет да е, пак е трудно продаваем.

И така е и не е така. Всичко е поправимо, ама за общите части, ако се нагърбиш сам да ги оправяш, то ще ти излезе златен, т.е. няма смисъл.

# 503
Ако е за гледката бих си избрала ЕПК - там 9-10 етаж няма да е последен и е по-добре от панелка Simple Smile

Ето ти едно с гледка и не е панел, и е на 10-ти последен етаж  - те му викат "тухла", ама то си е чисто ЕПК с преградни тухлени стени. Локацията е в по-високия клас, но е на 15 ми пеш от Гоце Делчев. Всичко хубаво, ама цената е двойна и даже не става ясно какво купуваш за нея - 1 или 2 спални.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b153027165904687

# 504
Ако е за гледката бих си избрала ЕПК - там 9-10 етаж няма да е последен и е по-добре от панелка Simple Smile

Ето ти едно с гледка и не е панел, и е на 10-ти последен етаж  - те му викат "тухла", ама то си е чисто ЕПК с преградни тухлени стени. Локацията е в по-високия клас, но е на 15 ми пеш от Гоце Делчев. Всичко хубаво, ама цената е двойна и даже не става ясно какво купуваш за нея - 1 или 2 спални.

Не смятам, че апартаментите от 65 квадрата са били проектирани за тристаини (2 спални). Така че тази обява си е реално за двустаен, който евентуално може да се преустройва.

# 505
  • София
Аз не споря, като цяло това дори не ми е сред харесваните части на София, не го разбирам заради единия парк... но това си е мое мнение, явно са доста желани квартали.
Дадох пример аз какво бих избрала ако се водя само от желанието за гледка.
Ето:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15288101795318 … k=3uwp83&f1=1

Днес даже размишлявам дали да ходя да гледам този коптор. Нямаше снимки до днес на обявата и мислех, че може и да става, но като гледам.... Най-мразя тъмни апартаменти.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15302326121440 … k=3uwp83&f1=1

# 506
изглежда, че са направили голямо преустройство, за да стане всекидневната такава просторна. Би могло да се прегради отново, с една малка втора спалня - с или без прозорци. Или нишата в стаята да стане на кабинет. Много ми харесва, но цената е трепач, а и дори няма кухня - което ще повиши цената с още 4 000 поне./евро/

# 507
  • София

Едно голямо помещение, със стъпало и половина по средата, в които ще се спъваш всеки ден . И малка спалня. Даже тераса не виждам да има. То гледката така се губи. Ще е жега лятото и студ зимата. Прекалили са с цената. Thinking 65 кв.метра от 65 та година. Wink

# 508

Не знам за квартала и етажа , но разпределението е чудесно. За това съм фен на ЕПК-та и СС.

# 509
Скрит текст:

Не смятам, че апартаментите от 65 квадрата са били проектирани за тристаини (2 спални). Така че тази обява си е реално за двустаен, който евентуално може да се преустройва.

65 кв (ама реални, не измислени)  е стандартен двустаен от едно време - спалня 14 кв, кухня 10 кв и хол 20 кв светли, от тях сега спокойно правят холокухня в бившия хол плюс 2 спални, едната 10 кв, а другата 14 кв. светли. И си става съвсем двуспален по новата мода на НС.  Този очевидно е преустройван (вижда се на снимките), така че може и да са обособили две спални, а може и да не са. А може и изобщо да не е 65 кв. Затова казах, че не е ясно - да бяха сложили една скица.

Всъщност, сега се сещам, че тези блокове на Бяла Черква имат оригинално големи покривни тераси на последния етаж с перголи над тях, които и на трите блока са затворени и остъклени - виждат се много ясно  от парка. Съдейки по стъпалото и огромната затворена тераса, това най-вероятно е бивша гарсониера, към която са прибавили терасата.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 11:22 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт