Обсъждане на имотни обяви - 3

• 68 540
  • 763
  •   1
Отговори
# 30

Естествено, че не бих ги дала. Желая да купя апартамент, но не съм притисната от необходимост и мога да чакам. Разбира се, че не бих дала 1300 евро за опикана кочина, която не е ремонтирана от десетилетия. Който е на зор или има прекалено много пари да дава  Peace
Значи само НТ тогава гледайте, но там пък помещенията са малки и плащате и общи части, вярно не са опикани, но като дръпнеш чертата идват доста скъпи.

# 31
Енергията, мистиката, не знам си какво... Гледа се къде се намира жилището, какво му е изложението, удобни ли са магазини/паркове/велоалеи/места за паркиране - кой, каквото търси, разпределението вътре. Още след влизането във владение се викат Кърти Чисти Извозва и до няколко часа няма нито балатуми, нито плочки и санитарии, тапети, духове.

Преди всичко се гледа цената. Защото може да е на супер място, но като е прекалено скъпо пак няма да го купиш. Ясно, че енергията наред с боклуците ще се изметат. Но не за 1300 евро. За 700-800 бива, реалистична цена за съборетина е.

# 32
Енергията, мистиката, не знам си какво... Гледа се къде се намира жилището, какво му е изложението, удобни ли са магазини/паркове/велоалеи/места за паркиране - кой, каквото търси, разпределението вътре. Още след влизането във владение се викат Кърти Чисти Извозва и до няколко часа няма нито балатуми, нито плочки и санитарии, тапети, духове.

Преди всичко се гледа цената. Защото може да е на супер място, но като е прекалено скъпо пак няма да го купиш. Ясно, че енергията наред с боклуците ще се изметат. Но не за 1300 евро. За 700-800 бива, реалистична цена за съборетина е.
Нямам представа какви са средните цени в Славия така че не знам дали 1300 евро/м2 е скъпо или не за там. Ако е прекалено скъпо, просто няма да се продаде и ще чака продавачите да намалят цената.

# 33

Нямам представа какви са средните цени в Славия така че не знам дали 1300 евро/м2 е скъпо или не за там. Ако е прекалено скъпо, просто няма да се продаде и ще чака продавачите да намалят цената.

Не може да се поставя цена само предвид местоположението. Човек купува не само местоположение, но и самия имот. Според интернет средната цена в Славия е 1193.77. Така че е ясно,че наследниците искат да одерат кожи,но едва ли ще им се получи с тази порутина  Wink Щом средната цена е такава, а апартаментът е за тотален ремонт и изриване, не може да се продаде на средната цена, а на определено по-ниска от нея. 800 евро например.

# 34

Не може да се поставя цена само предвид местоположението. Човек купува не само местоположение, но и самия имот. Според интернет средната цена в Славия е 1193.77. Така че е ясно,че наследниците искат да одерат кожи,но едва ли ще им се получи с тази порутина  Wink
Ами ето, пазара си се регулира сам.
Когато майка ми продаваше в Младост, брокерката ни посъветва да започнем с една идея по-висока цена и после постепенно да намаляваме според огледите и интереса до момента, в който ще се продаде (или до някаква по-конкретна сума, под която няма да се продава изобщо) - така хем собственика не се чуди дали се е "прецакал" и го е подарил, хем постепенно се отсява реалната цена и се продава на нея.

# 35

Не може да се поставя цена само предвид местоположението. Човек купува не само местоположение, но и самия имот. Според интернет средната цена в Славия е 1193.77. Така че е ясно,че наследниците искат да одерат кожи,но едва ли ще им се получи с тази порутина  Wink Щом средната цена е такава, а апартаментът е за тотален ремонт и изриване, не може да се продаде на средната цена, а на определено по-ниска от нея. 800 евро например.
Не съм съгласна,че не може да се продаде на тази цена. Скоро до квартал Славия ще има метро, което вдига значително цената на едно жилище. Апартаментът разполага с 3 отделни стаи, което значи,че дори и в това състояние може да му се взема 550-600 лв. наем. С едни събрани 10-15 хил. евро и остатъкът - кредит за 20 години наемът ти покрива кредита изцяло. И не се грижиш за мебели, не трепериш какви щети могат да ти нанесат наематели. Друг е въпросът дали за тези пари няма по-добри предложения. Не казвам,че аз бих го купила, просто показвам друга гледна точка. Просто много хора имат пари за първоначална вноска и кредитите са изключително достъпни, затова и предложенията в ниския ценови клас  - до около 70-80 хил. евро изчезват мигновено, дори и да не са особено добри.

# 36
despereta, е как ще си купи човек апартамент за 70 000 евро примерно с личен капитал само 10 000 - 15 000 евро? За мен това би било лудост. Гигантски кредит от банка, изплащане цял живот с лихви...хората наистина ли купуват апартаменти с почкти никакъв личен капитал и почти изцяло пари от банката?

# 37
despereta, е как ще си купи човек апартамент за 70 000 евро примерно с личен капитал само 10 000 - 15 000 евро? За мен това би било лудост. Гигантски кредит от банка, изплащане цял живот с лихви...хората наистина ли купуват апартаменти с почкти никакъв личен капитал и почти изцяло пари от банката?
Наистина, цял свят живее по този начин, не е кой знае какво Wink
А и може да се разминаваме в определенията за гигантски кредит и цял живот.

# 38
Аз лично не съм привърженик на това, защото е прекалено рисково в дългосрочен план. От друга страна,в най-лошия случай наемът ще падне до 400 лв. и ще вадиш от бюджета си само 200 лв. на месец, което не е кой знае какво. Дори се бях замислила да го направя, но за имот в строеж, а там щеш-не щеш трябва да влагаш в ремонт (довършване) и губиш доста време, докато можеш да го пуснеш под наем, а ако е готово - няма проблем. Не всеки може да си позволи да наеме ново, особено като са 2-3 човека семейство с неголеми заплати.

# 39
 Аз бих купила имот само на цена, която имам в наличност. Ако не ми достигнат 4000 - 5000 бих взела от банка с неудоволствие. Да купуваш имот почти изцяло с банкови пари ми се струва страшно заробващо и рисковано и не бих си го причинила.

# 40
Зависи с какви очила гледаш. За мен най-лошото стечение на обстоятелствата е банката да ни го вземе. Но няма да останем на улицата. Така, че оттам насетне нямам притеснения. Не твърдя, че е правилно, но така аз преминавам през живота - със замах, а пари се изкарват. Но не искам цял живот да събирам за апартамент и нищо друго, защото съм се заробвала. Излиза дори, че е точно обратното. Така или иначе желая на всеки да си има свой дом рано или късно, с кредит или без Simple Smile

# 41
icey, така е, ама пак по-добре да има по-голям дял самоучастие, че има случаи, когато парите от продажбата на апартамента не стигат по една или друга причина и си оставаш длъжник на банката. Другият доста добър за мен  вариант е ипотека с ограничена отговорност само до ипотекирания имот, но пък тогава лихвата е друга.

# 42
В такъв случай (знам,че ще прозвучи много гадно) просто изчакай всички, нагушили се с огромни кредити и надценили възможностите си да дойдат на зор - в просрочие. Тогава ще си в силна позиция с парите кеш. За съжаление днес, търсейки нещо изгодно (например на 800 евро на квадрат) не си, защото на всеки с трудов договор и добър доход ще му отпуснат кредит, а хората с 80-90% кредит често не са изкарали парите си все още и не знаят с колко труд се вадят, затова са и склонни да платят повече ( за тях дали 50 хил. евро, дали 70 хил. евро - все е сума, която никога не са виждали накуп и не могат да си представят - нали банката ще им ги отпусне и ще го изплащат цял живот). 
Знам,че написаното наистина звучи много гадно, но го казвам с примери от личното ми обкръжение - хора, които се видяха 2-3 години с добри пари и решиха,че цял живот ще е така.

# 43
Съгласна съм, Муун Simple Smile Ние имаме изплатена почти 1/3 от имота за по-малко от година, но пак сме с петцифрена сума за 15 години. Има мисъл, но си е нужно и малко смелост.

# 44
Квартал Славия е строен с ведомствени домове за железничари и сградите са от края на 50-те години на миналия век. Почти нямат поддръжка, повечето обитатели са на преклонна възраст, освен, че е паркова среда и има големи простанства, подобно на кв. Яворов в едната част, други предимства няма. Не знам след Красно Село на границата с Овча купел да е много локация за повечето хора....

Общи условия

Активация на акаунт