Обсъждане на имотни обяви - 3

• 69 149
  • 763
  •   1
Отговори
# 150
След като сградата е тухлена,не е проблем,че е строена 56година.
На мен не ми харесва това,че жилището е на 1етаж ,шума и прахоляка от булеварда.
Локацията на този апартамент на 1ви етаж е добра, знам точно мястото, има градинка отпред, на Красно село ще има метро и е съвсем близо. Инак има и трамвайна спирка на самия булевард , пак е близо. Пазара също е близо.
Ама сграда от 56 та година не бих купила. 1-вия етаж не е толкова страшен, колкото старата сграда.
И това че се чува булеварда там също не е Оk.  булБорис III -ти е с павета и е шумно доста пък и прашно.
Yangdze, има разлика между вашия 1 етаж (както си го описвала, към вътрешен двор с възможност за ограда и самостоятелно ползване) и 1 етаж с балкон към улица, да не говорим ако е към голям булевард. По принцип сграда (когато е конструктивно добре) и състояние на жилището се оправят с пари, но етаж с пари не можеш да смениш. В този смисъл за мен етажът е по-голям проблем от възрастта на сградата.

# 151
На мен не ми харесва това,че жилището е на 1етаж ,шума и прахоляка от булеварда.
Локацията на този апартамент на 1ви етаж е добра, знам точно мястото, има градинка отпред, на Красно село ще има метро и е съвсем близо. Инак има и трамвайна спирка на самия булевард , пак е близо. Пазара също е близо.
Ама сграда от 56 та година не бих купила. 1-вия етаж не е толкова страшен, колкото старата сграда.
И това че се чува булеварда там също не е Оk.  булБорис III -ти е с павета и е шумно доста пък и прашно.
Yangdze, има разлика между вашия 1 етаж (както си го описвала, към вътрешен двор с възможност за ограда и самостоятелно ползване) и 1 етаж с балкон към улица, да не говорим ако е към голям булевард. По принцип сграда (когато е конструктивно добре) и състояние на жилището се оправят с пари, но етаж с пари не можеш да смениш. В този смисъл за мен етажът е по-голям проблем от възрастта на сградата.
Ако жилището е на хубаво място, с добро разпределение и хубава гледка към зеленина (както е в случая), първия етаж не е болка за умиране. Новите дограми със секюрити обков и стъклопакет с триплекс позволяват без фрапираща инвестиция да се постигне достатъчна сигурност.

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 18:17 от Анонимен

# 152
И това че се чува булеварда там също не е Оk.  булБорис III -ти е с павета и е шумно доста пък и прашно.
А кой, и как сертифицира, дали сградата е конструктивно добре? Защото, ако няма черно на бяло, все едно си купуваш право на строеж. Особено за сгради над 50г, където в документацията е упоменат срок на експлоатация.

# 153
Ето на това му казвам аз добро място : http://sales.bcpea.org/bg/properties/item259973.html
При сегашните цени очаквам цената да стане по 3 на търга. Ама поне мястото е яко. И имаш гледка към Стадиона и даже Борисовата.

# 154
Ето на това му казвам аз добро място : http://sales.bcpea.org/bg/properties/item259973.html
При сегашните цени очаквам цената да стане по 3 на търга. Ама поне мястото е яко. И имаш гледка към Стадиона и даже Борисовата.

И аз го гледах това, цената е нереалистична. Или готвят да го вземе точния човек или има скрита друга тежест, която не са споменали в обявлението. По ГПК са задължени да обявят само ипотеките, другите тежести не.

# 155

Според мен сега цената му е добра, но мине ли 90-95к просто няма смисъл да се купува. Мой познат купи на горното кръстовище посока НДК тристаен за около 1000 евро квадрат. Чак пък да се вдигне 3 пъти не ми се вярва. Не знам и на самото място какво ви харесва, изглежда адски шумно. Всеки си има различни критерии де.

# 156
Fuckforlife, ако знаеш за подобна квадратура в представителна сграда с такава гледка за 90-95к, свиркай Simple Smile
Ама нещо не ми се вярва при положение, че двустайните 50-60 кв. наоколо са на тази цена.

# 157
И кпоред мен мястото е шумно и прашно, защото е на ъгъла с Евлоги, но си има други предимства.  В тоя район двустайните за ремонт са 110-120 K евро.  Този ще стигне цена поне 130-140 K, ако няма някакви скрити дефекти и  проблеми с документите.

# 158

И аз го гледах това, цената е нереалистична. Или готвят да го вземе точния човек или има скрита друга тежест, която не са споменали в обявлението. По ГПК са задължени да обявят само ипотеките, другите тежести не.

Къде се откриват другите тежести? Справка в имотния регистър ще покаже ли всичко?

# 159

Къде се откриват другите тежести? Справка в имотния регистър ще покаже ли всичко?
В конкретния случай на тази онлайн не бих разчитала, на място в АВ по-скоро.

Добре де, аз пак не разбирам как на това топ място му давате макс 120-130 к, а на ЕПК-то на 10-ти етаж в Младост 3 - 167 к? Не казвам кое е подценено или надценено, но ако този в Младост 3 е пазарен, значи този на Евлоги и Графа трябва да струва поне толкова... 

# 160

Според мен сега цената му е добра, но мине ли 90-95к просто няма смисъл да се купува. Мой познат купи на горното кръстовище посока НДК тристаен за около 1000 евро квадрат. Чак пък да се вдигне 3 пъти не ми се вярва. Не знам и на самото място какво ви харесва, изглежда адски шумно. Всеки си има различни критерии де.

А къде е тихо, прощавайте?

# 161

В конкретния случай на тази онлайн не бих разчитала, на място в АВ по-скоро.

Добре де, аз пак не разбирам как на това топ място му давате макс 120-130 к, а на ЕПК-то на 10-ти етаж в Младост 3 - 167 к? Не казвам кое е подценено или надценено, но ако този в Младост 3 е пазарен, значи този на Евлоги и Графа трябва да струва поне толкова... 

Мерси. А какви са рисковете да се ползва онлайн ИР? Не е актуален ли, няма всички стари документи (при много стари сгради) ли...

# 162
... Не знам и на самото място какво ви харесва, изглежда адски шумно. Всеки си има различни критерии де.

Точно 53 номер ако повечето прозорци са с южно изложение е възможно най-лошото място на Граф Игнатиев според мен. Трамваите са шумни, освен това в сградите се усещат вибрации. Евлоги и Христо Георгиеви е ад. Случвало ми се е да минавам по тротоара и от Графа докато стигна до Княжевската да ми стане лошо от изгорели газове. На тоя светофар се чака дълго и напоително през доста голяма част от деня.
 Обаче има нещо друго, което ми се струва, че доста хора не знаят или не се замислят. Зад блоковете в централните карета има едни прекрасни големи вътрешни дворове. Поради наличието на екран отвсякъде вътре е много много тихо, а  и през прозореца си гледаш корони на дървета, не други сгради. Така че, ако в апартамента повечето стаи и прозорци гледат към двора шума е повече от приемлив според моите критерии поне Simple Smile.

Ето го двора - изглежда ми доста добре (като изключим частта превърната в паркинг)

# 163
Скрит текст:
... Не знам и на самото място какво ви харесва, изглежда адски шумно. Всеки си има различни критерии де.

Точно 53 номер ако повечето прозорци са с южно изложение е възможно най-лошото място на Граф Игнатиев според мен. Трамваите са шумни, освен това в сградите се усещат вибрации. Евлоги и Христо Георгиеви е ад. Случвало ми се е да минавам по тротоара и от Графа докато стигна до Княжевската да ми стане лошо от изгорели газове. На тоя светофар се чака дълго и напоително през доста голяма част от деня.
 Обаче има нещо друго, което ми се струва, че доста хора не знаят или не се замислят. Зад блоковете в централните карета има едни прекрасни големи вътрешни дворове. Поради наличието на екран отвсякъде вътре е много много тихо, а  и през прозореца си гледаш корони на дървета, не други сгради. Така че, ако в апартамента повечето стаи и прозорци гледат към двора шума е повече от приемлив според моите критерии поне Simple Smile.

Ето го двора - изглежда ми доста добре (като изключим частта превърната в паркинг)

В обявата пише, че има изложение изток към Евлоги и запад - към стълбище и вътрешен двор.  Кои и колко помещения са към двора, не знам,  а прозорците им са вероятно в чупката на сградата (вижда се на картата, че фасадата към двора е с чупка). Север и юг прозорци няма, има стени на съседи. Освен това не знам дали има асансьор, а е 4-ти над партер.  Изобщо без скица с изложенията и фасадната чупка е трудно да се каже нещо за шума, пък и за осветяването на помещенията. На снимките са доста мрачни, обаче.
Евлоги и Графа са кошмарни (дограмата не спасява който е свикнал да спи на отворени прозорци). Тихо е в пресечките на Евлоги - Женева, Проф. Михайлов, Хан Крум.  

Последна редакция: сб, 02 юни 2018, 17:38 от Анонимен

# 164
Значи те ЧСИ-тата не пасат треваТази цена е взета на базата на много фактори ,включително и от сертфицирани оценители.Минаха времената когато продажбите от ЧСИ бяха евтини.От много време насам продават близо до пазарната цена,да даже и отгоре.Такова увеличение х3 никога не е имало в практиката и тази  вмирисана кочина едва ли ще е първата  

Общи условия

Активация на акаунт