Обсъждане на имотни обяви - 3

• 69 909
  • 763
  •   1
Отговори
# 255
# 256
Гледах го, не става. Порутена къща за бутане на булеварда.

# 257
# 258

Laughing

Любимото ми е : Продава се обзаведен. В 99% от случаите означава "мързи ни да си хвърляме старите мебели, така че вие се оправяйте".

# 259
Гледах го, не става. Порутена къща за бутане на булеварда.
https://m.imot.bg/details/1c149519219016660 някъде в дясно от Ситняково ще да е, не е Оборище Grinning

# 260
  • София
Ето тук е - ул. "Марица 17"
https://www.google.bg/maps/place/%D1%83%D0%BB.+%E2%80%9E%D0%9C%D … 505717,601m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x40aa85843493a649:0x14b17856a18325c7!8m2!3d42.6978134!4d23.3527604?hl=bg

Административен район Оборище, но по картата на имот.бг е Подуене.  Цената отразява това; и е мръсно и шумно преполагам. А панорамната гледка е към околните блокове...

# 261
Ето тук е - ул. "Марица 17"
https://www.google.bg/maps/place/%D1%83%D0%BB.+%E2%80%9E%D0%9C%D … 505717,601m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x40aa85843493a649:0x14b17856a18325c7!8m2!3d42.6978134!4d23.3527604?hl=bg

Административен район Оборище, но по картата на имот.бг е Подуене.  Цената отразява това; и е мръсно и шумно преполагам. А панорамната гледка е към околните блокове...
Този въобще не съм си правила труда да го гледам.
stefanita, благодаря за безплатните брокерски услуги Simple Smile . Гледам си и аз всеки ден.
Nikot, ето един що-годе приемлив като разпределение за квадратурата си.  Но за двустаен е още по-трудно.
https://m.imot.bg/details/1c151560002059508

# 262
Вадя стари попадения от бележника в имот бг. Иначе се отказах да търся за сега, близо 2 години и вече не знам колко фала, не искам повече да гледам Grinning
Все има нещо абсурдно - цена, локация, инфраструктура, размери, документи... или всичко наведнъж Grinning но пък обмислям втора работа като псевдо брокер в обедната почивка, на 1.5% за ужас на другите псевдо брокери Sunglasses

# 263
stefanita, направо сме си колежки с теб. Като гледам и аз ще си откарам две години и накрая ще се откажа, освен ако не почнат да ги дават без пари, както обещават някои господа в темата Grinning.

# 264
Не е много близо до парка, но е тиха уличката, близо до трамвая, до мола (хранителните магазини най-вече ме интересуват) и реално с ГТ за 10 мин. си на паметника Левски. Но... квадратурата ми е малка, защото не го търся за инвестиция. А пък ако беше за под наем как се избиват 140 К? Явно съм много капризна.
Fuckforlife, ЗП му е 63 кв.м. Светлата квадратура може би наистина е около 55 кв.м. без терасата. Аз търся конкретно в квартала, Оборище си е скъп.
TafTaf, струва ми се, че доста си се навила, затова успех! Все пак да дам моите 2 цента -

Гугълче, много си права Simple Smile. Опитвам се да съм прагматична. Търся го за родителите ми и за тях тази квадратура ще е голям компромис. Но в перспектива,  не знам дали двустаен от 50-те или 60-те, но на хубаво място в Оборище/Яворов ще струва повече от по-малка квадратура на Артекс (говоря за след поне 10-15 год.). За нашите няма да е най-удобният, но ще свикнат. За мен би бил достатъчен след години, както и на сина ми, преди да има семейство. За под наем е идеален. Та затова се чудя дали реално не би имал по-висока стойност. В района апартаментите с реална квадратура 65-70 са около 120К за ремонт, така че цената е сравнима. Предлагане почти няма.Да са излезли 7-8 нови обяви за 4 месеца.
Според мен цената винаги ще се определя от локацията и квадратурата - в този смисъл две стаи и кухня винаги ще е по-продаваем от 1 стая и кухня на същото място и за същата цена, защото има още една стая - най-малкото при необходимост такъв лесно става на двуспален, макар и с една малка спалня. За общите части - с течение на времето на СС те ще се оправят,  а на НС обратно - ще остаряват, така че за мен това не е аргумент. Но дори и да са по-лзе, една стая в повече за същите пари на същото място винаги е за предпочитане. Те затова и СС около 70 кв там не излизат, а ако излязат, заминават моментално. Само това би трябвало да ти говори кое е за предпочитане. Ремонт с пари се прави, но квадратура не се уголемява. Разбира се, етаж и изложение също имат значение, както и вътрешно разпределение. Е, ако можеш да вземеш на Артекс с две спални, тогава да, за предпочитане е.   

Иначе този на Артекс няма никакво място за гардероби или складови площи, а за възрастни хора това е от значение - забелязала съм как с годините вещите, които ми трябват и не искам да се разделя с тях, стават все повече Simple Smile  Между другото, ми се струва по-малък от 63 кв ЗП, но това може да е от арх. решение на тесни и дълги стаи, типични за НС. На 63 ЗП съм виждала панелни с хол около 18 кв светло, спалня 14 кв. светло и кухня 10 кв светло, килер, два коридора и два балкона. А това е просто една обширна гарсониера.

Мястото не го познавам, но ми се струва, че е на границата с Гео Милев, а и е доста сгъчкано.

Не се отказвай, всичко е въпрос на здрави нерви и доза късмет. И разбира се, много работа, всекидневно.

Последна редакция: пн, 18 юни 2018, 10:18 от Анонимен

# 265
За нашите няма да е най-удобният, но ще свикнат. За мен би бил достатъчен след години, както и на сина ми, преди да има семейство. За под наем е идеален. 
Е какво му е идеалното? И 500 евро да е този наем (едва ли, в Подуяне) на тази цена излиза доходност към 3 и нещо процента.
Можеш да си вложиш по-добре парите според мен. А освен текущата доходност, да не говорим за риска да стане като 2008 г. и тези 140 хил. да се превърнат в 70 хил. когато се наложи да ги осребриш.
За родителите обаче щом ти трябва, е друг въпрос. Ако ти е важно да се чувстват удобно и комфортно и да са ти близо, цената за това нещо може да ти е на втори план.
Аз моята майка не успях да я накарам да продаде старата тристайна панелка и да се премести в удобен по-нов двустаен. Аз щях да й помогна и със сделки, и с ремонти, можеше даже и пари да ѝ останат, и да ѝ е по-комфортно, и да ми е по-близо. Ама не - не ѝ се местело.

# 266
За нашите няма да е най-удобният, но ще свикнат. За мен би бил достатъчен след години, както и на сина ми, преди да има семейство. За под наем е идеален. 
Е какво му е идеалното? И 500 евро да е този наем (едва ли, в Подуяне) на тази цена излиза доходност към 3 и нещо процента.
Можеш да си вложиш по-добре парите според мен. А освен текущата доходност, да не говорим за риска да стане като 2008 г. и тези 140 хил. да се превърнат в 70 хил. когато се наложи да ги осребриш.
За родителите обаче щом ти трябва, е друг въпрос. Ако ти е важно да се чувстват удобно и комфортно и да са ти близо, цената за това нещо може да ти е на втори план.
Аз моята майка не успях да я накарам да продаде старата тристайна панелка и да се премести в удобен по-нов двустаен. Аз щях да й помогна и със сделки, и с ремонти, можеше даже и пари да ѝ останат, и да ѝ е по-комфортно, и да ми е по-близо. Ама не - не ѝ се местело.
Не е в Подуяне, в границите на Оборище е, мястото е хубаво, но е скъп, да. Търся го за родителите си с тенденция да си остане за ползване в семейството - от мен, от сина ми и пак да сме наблизо. Определено този апартамент не би събрал наличните им вещи и конкретно за тях не би бил по-удобен от сегашния им или от който и да било класически двустаен СС. Все пак се опитвам да мисля и от гледна точка ликвидност - да е лесен за продажба или отдаване под наем, всичко се случва в живота. Та затова се чудех, но... реших, че продължавам да гледам.

# 267
Някой да знае нещо за проекта Амая Резиденс на Билд Инвест? Нещо за строителя? http://buildinvest.bg/amaya/building/

# 268
Някой да знае нещо за проекта Амая Резиденс на Билд Инвест? Нещо за строителя? http://buildinvest.bg/amaya/building/

Харесва ми как са представили все още незастроените плoщи между кв. Кръстова вада и кв. Витоша като парк Лозенец. Grinning Grinning

# 269

Харесва ми как са представили все още незастроените плoщи между кв. Кръстова вада и кв. Витоша като парк Лозенец. Grinning Grinning
Това си е бъдещия парк Витоша. Няма да се застроява, а когато в далечно (според мен) бъдеще общината намери пари ще стане парк. Ето част от плановете за квартала: “В момента се изработва идеен проект за новия парк "Лозенец". Предвидената територия е огромна – над 150 дка между "Кръстова вада" и "Витоша ВЕЦ Симеоново". Когато проектът бъде готов, ще се пристъпи към усвояване на терени, обществени обсъждания и т.н.

Район "Лозенец" скоро ще започне строителство на Обединено детско заведение в "Кръстова вада", което ще поеме малките деца в този бързоразвиващ се район. То ще бъде на ъгъла на ул. "Борис Руменов" и ул. "Сашо Николов-Сладура", като ще е с капацитет между 150 и 170 деца. В бъдеще "Кръстова вада" и "Витоша ВЕЦ Симеоново" ще имат нужда и от училище, така че работим в тази посока в дългосрочен план.”

Последна редакция: пн, 18 юни 2018, 18:08 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт