Обсъждане на имотни обяви - 3

• 69 884
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
Ааа, добре. Иначе обекта с хубавото разпределение се намира на по-добро място: http://buildinvest.bg/amaya/location/

# 301
втората спалня не е ли до асансьор? Наскоро бях на гости и шума от него се чуваше в апартамента(НС). В "детската" не ми харесват така леглата, а забелязвам, че вече става традиция това "аранжиране". Също така и втори балкон/лоджия/тераса или както е модерно да го наричат нямаше да е излишно.
Ние коментираме ап 6, който вече е продаден. Той е с много добро разпределение и не е до асансьор.  По-принцип ако асансьора е качествен не би трябвало да се чува в стаята, но 70 процента от строителите слагат среден и нисък клас асансьори и тогава вече става проблем да е до спалня.

# 302
На мен не ми харесва, че ап.6 е преходен - гледала съм такива, ами не ми харесва да се минава през хола за спалнята.Не ми харесва и етажа/хипотетично/ - харесвам първи етаж, но на спокойно място, а не в тази лудница с голям човекопоток около Парадайз, граничеща с автосервизи и всякакви колиби, направо си е опасно. А заради подпочвените води в Кръстова вада не стъпвам.
Абстрахирайки се от това, поздравления за архитекта, наистина е успял да постигне супер разпределение за почти всички апартаменти. На мен ми харесва ап.11 в сграда 3: http://buildinvest.bg/amaya/floor-plans/building-6/floor-2/
От всяка стая се излиза на тераса и няма преход, за сметка на 10.8 кв.м. безполезно антре. Има прозорци и по дългата външна стена, което ще го прави много светъл.
Като за НС, разпределенията надминават очакванията ми, предполагам, че тези тристайни са стартирали от 150 000 евро на дупка.

# 303
Проблем е до асансьор, когато си на гости. Веднага ти прави впечатление.
Когато живееш там, спираш да го забелязваш на втората седмица. Живял съм със спалня точно до асансьор, и то от старите, които щракат силно при тръгване и спиране. Чува се ако обръщаш внимание, но в ежедневието спира да ти пречи.
И до влакова линия съм живял, по няколко пъти на ден минаваше и тракаше и надуваше свирката - в началото се стряскаш, след няколко седмици си спиш като къпан и въобще не го чуваш.

# 304
За влаковете и асансьорите съм съгласна Simple Smile
Аз обичам просторните антрета, чувствам се ОК в тях. Мразя дългите и тесни антрета-коридири

# 305
То всички обичаме простора, освен когато ни дойде сметката за отоплението....

# 306
За влаковете и асансьорите съм съгласна Simple Smile
Аз обичам просторните антрета, чувствам се ОК в тях. Мразя дългите и тесни антрета-коридири

Браво,ти си страхотна.

# 307
Трудно, лесно-плащам. Кво да правя? А за широките антрета съм ЗА, слагаш шкаф за неща и си ОК.

# 308
Здравейте, искам да ви попитам за един апартамент - според вас за стара тухла от 60та год, точно срещу стадион Спартак в Лозенец, като етажа не 1ви, а цена от 1610 кв.м , добра ли е ?
Имота е за тотален ремонт, на мен ми се струва много висока, дори и предвид локацията, трябва да се сменя и ВиК и ел.инсталации, всичко ...

# 309
Здравейте, искам да ви попитам за един апартамент - според вас за стара тухла от 60та год, точно срещу стадион Спартак в Лозенец, като етажа не 1ви, а цена от 1610 кв.м , добра ли е ?
Имота е за тотален ремонт, на мен ми се струва много висока, дори и предвид локацията, трябва да се сменя и ВиК и ел.инсталации, всичко ...
Зависи най-вече какво получаваш за тези пари - разпределението как е? За номиналната сума какво друго можеш да купиш в същия район или в друг, който ти харесва? Има ли място за паркиране в района (там е зелена зона). Има ли мазета, тавани? А на теб трябват ли ти изобщо тези неща?
Това са въпроси, които трябва да си зададеш, за да осмислиш дали цената е добра или не. Защото ако е например 70 кв.м., то получаваш 3 стаи, поне една тераса,мазе и таван. Същите квадрати ново строителство-получаваш гарсониера, като в обявите и на двете ще пише, че е 1610 евро на квадрат, крайната цена ще е еднаква, но имотите са много различни. Всеки си има субективни критерии - например ако имотът, за който говориш, е стандартен двустаен 65 кв.м. за 105 хил.евро, то би ми бил скъп и аз лично не бих го взела. Ако е две спални с отделни хол и кухня 80 кв.м. за 130 хил.евро, бих го лапнала като топъл хляб, защото е с перспектива за семейство, локацията е супер и т.н. Така че всичко е много субективно Simple Smile

# 310
75 кв са, като са чисти- отделно кухня, светъл вестибюл +  хол, отделно спалня, която на снимките не изглежда малка, две тераси, мазе и таван. Паркирането е зелена зона. Сега погледнах цената е 1650 евро на кв.м. Локацията, разпределението много ми харесват, но това, че е за тотален ремонт силно ме притеснява. Не съм спец в ремонтите, но си мисля, че 15-20 хил евро още ще отидат и се чудим с мм ми.

# 311
T.e. кухня, предверие, хол и спалня? С две тераси. А таванът просто таван ли е или е като отделно малко жилище? Виждат ми се доста тези пари, реално апартаментът ще е за двама души - сами или с малко дете. Освен ако вестибюлът или кухнята не са достатъчно големи за дневна, а холът да се направи на детска/спалня, и ако не е преходен. Мястото за паркиране е на улицата.

Виждат ми се прекалено много, дори и за хубаво място. 15-20 хил. евро за тотален ремонт на всичко може да се окаже начална сума. Зависи какво точно има да се прави и колко скъп ремонт ще правите.

# 312
75 кв са, като са чисти- отделно кухня, светъл вестибюл +  хол, отделно спалня, която на снимките не изглежда малка, две тераси, мазе и таван. Паркирането е зелена зона. Сега погледнах цената е 1650 евро на кв.м. Локацията, разпределението много ми харесват, но това, че е за тотален ремонт силно ме притеснява. Не съм спец в ремонтите, но си мисля, че 15-20 хил евро още ще отидат и се чудим с мм ми.

Ако е точно срещу Спартак, значи, е на Аресеналски, а там е отвратително шумно и мръсно, имайте го предвид.

Ако е за семейство, трябва преустройство, за да стане с две спални. Така че ремонтът може да излезе и повече, завсиси. Направете си една сметка какво искате от имота, какви помещения ви трябват, за да прецениш за парите. Баня и кухня са ясни, но ако има преустройства, те струват допълнително пари. Паркирането се плаща на общината с винетка, в делнични дни е ок, но в събота и неделя е кошмар заради парка.

# 313
Мои познати преди около месец продадоха в района жилище на около 1300 е. Вярно, че е много субективно всичко, но и на мен цената ми се струва висока. Опитайте да намалите продажната цена, ако ви устройва конкретния апартамент.

# 314
Едната остъклена тераса гледа към Арсеналски, а другата към приятна градинка зад блока  така, че това бих го преглътнала. https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15293265627523 … k=3u6hcu&f1=1 ето обявата. Наистина може и да е начална сумата за ремонта от 15-20х. Иначе преустройство е възможно, има доста прозорци, тавана не знам дали е голям

Общи условия

Активация на акаунт