Обсъждане на имотни обяви - 3

• 69 095
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
То локацията и квадратурата не могат да се променят, но предвид бюджета за тази локация и парите, които ще глътне ремонт да се оправят всички минуси нещо сметката им няма да излезе. Аз поне така го разбрах. Има ограничен бюджет, затова се гледа панел в желания квартал. Само че с всичкия му ремонт ще излезе още колкото половин апартамент ако се прави като хората!
Та в този ред на мисли и при динамиката на днешното време предпочитам нов спретнат дом по-далеч от парка, който няма да има нижда от хиляди ремонти и преправянки. Да не говорим, че живеем в БГ, а не в САЩ да речем, с техните разстояния, където ми се е налагало да пътувам 40 мин до магазина да напазарувам за седмицата и въпреки всичко животът ми си е бил съвсем ОК.
Ми не става хем с малък бюджет, хем на топ място. И то пак като минеш през общите части да ти се реве. А при затворен комплекс минаваме вече съвсем в друг клас имоти и пак не винаги има такава опция точно на желаното място. Излезте малко от тези стереотипи на супер квартали и огледайте дали няма да намерите вашия имот на най-неочакваното място! Това е разбира се само моята гледна точка, вече всеки решава къде да хвърля своето време и енергия и кое в крайна сметка му е приоритет.

# 511
Аз не споря, като цяло това дори не ми е сред харесваните части на София, не го разбирам заради единия парк... но това си е мое мнение, явно са доста желани квартали.
Дадох пример аз какво бих избрала ако се водя само от желанието за гледка.
Ето:

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15288101795318 … k=3uwp83&f1=1

Днес даже размишлявам дали да ходя да гледам този коптор. Нямаше снимки до днес на обявата и мислех, че може и да става, но като гледам.... Най-мразя тъмни апартаменти.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15302326121440 … k=3uwp83&f1=1

Първият нещо послъгват с квадратурата. Много прилича на моя, който по документи е с 2 кв. по-малък, а някак ми изглежда този да е малко по-малък, и ако правилно са дали схемата - коридорът е по-голям от банята, а моите са почти еднакви. Това с отделения кухненски бокс е много гадно, трябва да се избие към хола, да се зазида вратата към коридора. Подобно на едни дълги, общежитийни, в които кухненския бокс има прозорец към общия коридор.

Вторият може и да не е тъмен, все пак  5-ти етаж, но е за тотален ремонт.

# 512
сигурно вече ми е промит мозъкът, но ... то с тези цени в момента, и двата ми се виждат е-в-т-и-н-и ... въпреки, че са в ЕПК - което не предпочитам, ако търсех в региона, бих ги взела.

# 513
То локацията и квадратурата не могат да се променят, но предвид бюджета за тази локация и парите, които ще глътне ремонт да се оправят всички минуси нещо сметката им няма да излезе. Аз поне така го разбрах. Има ограничен бюджет, затова се гледа панел в желания квартал. Само че с всичкия му ремонт ще излезе още колкото половин апартамент ако се прави като хората!
Та в този ред на мисли и при динамиката на днешното време предпочитам нов спретнат дом по-далеч от парка, който няма да има нижда от хиляди ремонти и преправянки. Да не говорим, че живеем в БГ, а не в САЩ да речем, с техните разстояния, където ми се е налагало да пътувам 40 мин до магазина да напазарувам за седмицата и въпреки всичко животът ми си е бил съвсем ОК.
Ми не става хем с малък бюджет, хем на топ място. И то пак като минеш през общите части да ти се реве. А при затворен комплекс минаваме вече съвсем в друг клас имоти и пак не винаги има такава опция точно на желаното място. Излезте малко от тези стереотипи на супер квартали и огледайте дали няма да намерите вашия имот на най-неочакваното място! Това е разбира се само моята гледна точка, вече всеки решава къде да хвърля своето време и енергия и кое в крайна сметка му е приоритет.
Разбира се, че е въпрос на личен избор и компромиси, но цените отразяват избора на болшинството, защото са високи там, където има много желаещи, тоест, на които личният избор е именно удобната локация. На мен времето ми е ценно и ако трябва да провисявам всеки ден часове наред по път, за мен това е неприемлив компромис дори за самостоятелна къща с хубав двор, какво остава за апартамент. И не виждам как ще се чувствам ок при това, след като цялото ми време минава в работа и в пътуване, кога ще му се радвам на този дом, не е ясно.  Но всеки си знае.

# 514
Rumka, като за Младост са евтини, обаче - единият за тотален ремонт, другият с не много добро разположение (кухненския бокс) и на много висок етаж - 16 от 21. Това трябва да са някои от много високите блокове в Младост 2, някога са били в края, сега са към презастроената Св. Киприян и под нея. Като среда наоколо е добре, обаче не знам вътре какво става. Преди няколко дни зяпах прозорците на един от тези блокове - имаше доста изоставени апартаменти, някои направо с изпочупени и отворени прозорци. 100% това е проблем и за поддържането на входа, и за съседите до изоставените.

# 515
  • София
Мда, мен този за тотален ремонт ме отказаха някои неща като тавана в дневната... но гледам и такива, понеже нали човек трябва да се простира според чергата, а бюджета ми не е голям. Да не кажа, че е силно ограничен, защото съм си сама Simple Smile

Другият ми е много симпатичен, аз нямам проблем с височините бях публикувала тук и един на 19 ет, който гледах, но ме притеснява че ще е с ипотека и искам ако много почне да ми тежи (всичко се случва) да мога все пак да го продам.
Чакам нещо подобно да излезе в някое от по-ниските ЕПК-та и ще го грабна. Ама дали и кога...

# 516
При ограничен бюджет (като мен) не бих взела за тотален ремонт - винаги ремонта излиза много повече от планираното.

# 517
  • София
Аз пък точно с ограничен бюджет взех първото си жилище преди доста години Blush , за тотален ремонт беше.
Дилемата ми беше, по - малко и ремонтирано, или по - голямо жилище , но тотал щета.
Има си плюсове и на това. Бях сама още, без семейство. Помня че направих само банята първо и сложих евтин ламинат. Сама си намазах стените с латекса Stuck Out Tongue Winking Eye Плочки, в коридора и кухнята криво ляво , ми налепиха роднини и приятели майстори, кухнята правих генерално, чак 1 година по -късно. И то пак готова Арон сложих , от евтините. Ел уреди взех по- хубави и така. Като се сетя лошо ми става и ми е смешно. Но с по - малко пари и с ипотека, реших, че по - добре да имам пари за ипотеката ( да видя как и що ще мога да плащам , като съм сама) , отколкото да потъвам в нови заеми, за скъпи ремонти Grinning То пък като се ожених, се изнесох оттам и съм доволна,  че не сложих естествен паркет и MDF гардероб ( сега остана всичко за наемателите)

# 518

Напълно съм съгласен, още повече (и преди съм го казвал), че не е ясно накъде ще се разраства града, т.е. може да се окаже, че след години топ локациите са други (даже със сигурност така става обикновено).
Лично според мен, хората клонят към купуване на панел по-скоро заради това, че излизат по-евтино, отколкото заради локация. Все пак при равни други условия, в цената на НС се включват общи части, докато на СС е чиста площ. Само от там идва разлика в цените от около 30-тина процента.

# 519
Записвам се да следя темата. Много се замислям за инвестиране в имоти и отдаването им под наем. Наши приятели закупиха ваканционен имот и го отдават сезонно, но аз си мисля по-скоро за варианти с целогодишна заетост.

# 520
За целогодишна експлоатация -само в София или друг голям град.

# 521
  • Sofia
Здравейте! Искам да пусна обява като частно лице за продажба на апартамент в София, в кои сайтове е най-добре да го направя и мога ли да се спася от агенции или мисията е невъзможна Simple Smile

# 522
Здравейте! Искам да пусна обява като частно лице за продажба на апартамент в София, в кои сайтове е най-добре да го направя и мога ли да се спася от агенции или мисията е невъзможна Simple Smile
Задължително в imot.bg, olx и bazar.bg. Направи достатъчно снимки и задължително на самите снимки напиши частно лице или без комисион за да не могат да ги откраднат. Хубаво е да има схема на стаите с приблизителна квадратура. Няма никакъв проблем да е нарисувана на ръка. Направи точно описание къде се намира, а в имот бг го сложи на картата. Успех в продажбата.

# 523
  • Sofia
Благодаря много за бързия и изчерпателен отговор!

# 524
  • София
Допълвам два съвета, които неведнъж са давани във форума. Дайте за връзка номер на телефон от предплатена карта - така, като приключите с продажбата, няма да ви безпокоят брокери години наред. Добре е на снимките с много едър шрифт да се сложи този телефонен номер като воден знак.

Общи условия

Активация на акаунт