Обсъждане на имотни обяви - 3

• 68 614
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
За зеленината около Гурко грешиш Попеа. Целият стар център е строен като всички останали европейски столици - с големи градинки затворени от няколко кооперации - дървета птички и тишина. Пък и странно сравняваш точка с цял квартал. Сградата с грозната фасада срещу Марая да не би да е тиха или пък въздуха чист на булеварда точно. За минуса отопление не каза нищо.

А по време оно сами жени предпочитаха да заобикалят тази част на Борисовата градина дето я стигаш за 5 минути от Марая. Учила съм в Биологическия факултет, та помня. И днес ако се разбера с приятели за среща в Борисовата - все на централния вход се чакаме, затова и според мен е много по удобно от Гурко, Аксаков, Шейново и например.

Отговорила си на някого, но с недобронамерен според мен тон, пък и с грешни факти. Питайте Айша за Лозенец - тя е живяла и знае Simple Smile.
Нашият апартамент беше около 30% по скъп от същите квадратури, които гледахме в стария Лозенец та не знам кои цени какво показват.

Лъки търси дълго, напоително и без компромиси и сентименти, според мен ако зависи само от нея няма да е в Лозенец. Успех Лъки Hands Hand

Да, защото Лозенец е прекалено близо до свеки Wink
Отговорила съм със съвсем верни факти, защото от "идеалния център" според НИко (защото това е разтегливо понятие, а аз стъпвам на неговото определение) до Борисовата е 20-25 мин пеш, до Южния е 30 мин, а от Мараята е 10 мин пеш до Ариана, а до Юнак е 3 мин пеш - и не виждам защо да избягвам тази част. И пак казвам, че няма значение кой къде си определя срещи - ако аз си определям среща с приятелките на Коколандия в Борисовата, това според теб значи, че Борисовата е много далеч от центъра, а е близо до Изток/Изгрев или Яворов.

За цените, ето и за тебе същата  справка от имот.бг, която дадох на Нико (понеже в порталите няма разделение на центъра по подрайони и на Лозенец по подрайони, начинът да се ориентираш е по ключви думи):
За Лозенец с ключва дума "Журналист", 3 и 4 стайни, излизат 10 обяви със средна цена 311 К евро и средна цена на кв 1900 Е
За център с ключова дума Гурко, 3 и 4 стайни, излизат 17 обяви със средна цена 189 К евро и средна цена на кв 1732 Е
Не знам вие кога и какво сте гледали и не оспорвам избора ви, но апартаментите около Римската стена, Журналист и УАСГ са на цената (средно взето), а понякога и по-скъпи от тези на Гурко и Шишман - това все пак е индивидуално за всеки имот, говоря средно взето.
За зеленината - говоря за самата улица, ти като тръгнеш да вървиш, по нея вървиш, а не по вътрешните дворове. Вътрешни дворове и в Лозенец има, но има и зеленина по улиците, а движението по тях е значително по-малко от това по Гурко или Шишман.
Марая е само отправна точка за разстоянията, зад нея на 1-2 мин има вътрешни улички, зелени, тихи и пак на 5 мин пеш от Борисовата.
За студа и влагата - това зависи не от квартала, а от възможностите на хората да плащат за отопление - дали на ТЕЦ, дали на климатици, дали на локално котле, имаш ли пари, е топло.  Разбира се, зависи от сградната конструкция, изложение, засенчване, разположение на жилището в сградаа и т.н., но накрая все пак е въпрос на пари. Иначе и в Лозенец има топлофицирани сгради, и в центъра има такива без топлофикация (знам за такива на Шишман).

Да, за Аиша - тя е живяла над басейна Спартак, където аз не бих живяла и н еговоря за онзи район, който някога беше хубав с къщи, дворове и зеленина, но сега е ужасен като цяло. И Аиша си е продала имота, за да купи два други, като единия да дава под наем.

Надявам се, че адресирах всичките ти коментари, и се извинявам на другите за фермана. Не убеждавам никого в нищо, просто споделям мнение и го подкрепям с факти от портал за имоти и от картата на града. Останалото е субективно.

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 11:47 от Анонимен

# 661
BlushBlushкато стане въпрос за Лозенец и Попеа завира, това принадените с брак софиянци стават по-големи шопи и от родените в шопско.
Blush Жълтите павета явно трябва да ги местят на площад Журналист.
За статистиката чукни цените в милениум да видиш какво ще ти излезе за Витошка.

Коментарите ad hominem издават само безсилие да дадеш факти в подкрепа на тезата си. Аз съм израсла в Лозенец, не знам откъде реши за принадените с брак, но това няма особено значение, защото нещата, които говоря, са обективни и извън чийто и да било личен живот.
Милениум е уникален проект и няма как да е показателен за цените на Витошка. Той е основно за  офиси, а апартаментите в него почват от 300 квадрата нагоре.
Като цяло - в София има няколко (под)квартала и места, които държат най-високи цени и те са "хубавия център" (около Витошка, Аспарух, малките пет кьошета, Крум, Каравелов, Шишман, Гурко, Венелин и подобните), Докторски (който някои го слагат в център, но в порталите за имоти е отделен, което е удобно), Иван Вазов (вкл. и Витошка), долен Лозенец, Яворов, Изток и Изгрев. Това са равностойни места средно взето и спорът между тях къде е по-хубаво е субективен и въпрос на индивидуална преценка за конкретния имот. Това искам да кажа и приключвам с въпроса.

Лъки,  тази обява на Раковска със същите снимки вися и преди около 2 години пак, затов ате питах дали си се обаждала. Успех, каквото и да измислите с половина!  

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 11:18 от Анонимен

# 662
Да ви разведря малко с модела на софийското строителство (сградата е нова, на Цариградско, в посока изхода на София):

# 663
BlushА коя е моята теза според теб.
Не ми се ровят стари постове където пишеш, който има желание ще си ги намери.
Blush Не допускаш ли че и от другата страна на канала има живот, не всеки е с ограничено ежедневие до едно каре.
Blush закачи си една значка -живея в най-скъпия квартал, за да се успокоиш, че си направила най-добрия избор.
Blush защо го казвам-прочети се малко, живееш в най-големия град, а представата ти за града и инвестиция в имот или покупка за жилище е ограничена единствено до това в които живееш плюс справка с имот.бг.
Blush няма тема, в която да не преповтаряш едно и също за Лозенец.

# 664
BlushА коя е моята теза според теб.
Не ми се ровят стари постове където пишеш, който има желание ще си ги намери.
Blush Не допускаш ли че и от другата страна на канала има живот, не всеки е с ограничено ежедневие до едно каре.
Blush закачи си една значка -живея в най-скъпия квартал, за да се успокоиш, че си направила най-добрия избор.
Blush защо го казвам-прочети се малко, живееш в най-големия град, а представата ти за града и инвестиция в имот или покупка за жилище е ограничена единствено до това в които живееш плюс справка с имот.бг.
Blush няма тема, в която да не преповтаряш едно и също за Лозенец.

Твоята теза е да правиш контра, защото..., ами за да си контра. Вероятно по същата причина, поради която си се заяла с роднините си за наследения имот и им правиш сечено за кеф (който има желание, може да намери постовете ти по въпроса). Има и такива хора.

Ами да се самоцитирам:
Като цяло - в София има няколко (под)квартала и места, които държат най-високи цени и те са "хубавия център" (около Витошка, Аспарух, малките пет кьошета, Крум, Каравелов, Шишман, Гурко, Венелин и подобните), Докторски (който някои го слагат в център, но в порталите за имоти е отделен, което е удобно), Иван Вазов (вкл. и Витошка), долен Лозенец, Яворов, Изток и Изгрев. Това са равностойни места средно взето и спорът между тях къде е по-хубаво е субективен и въпрос на индивидуална преценка за конкретния имот. Това искам да кажа и приключвам с въпроса.  

За инвестиция не съм говорила, за покупка на жилище  съм говорила с оглед удобствата на обитаване на определени места. Коментарът за цените е отговор на потребители, които си мислят, че живеят на най-скъпото място, което не е така, защото такива в София са няколко, тоест - няма едно най-скъпо място. Което е нормално.

Последна редакция: пн, 16 юли 2018, 11:49 от Анонимен

# 665
Абе за София споровете не са къде е най-хубаво, а къде е най-малко гадно Grinning

# 666

Лъки,  тази обява на Раковска със същите снимки вися и преди около 2 години пак, затов ате питах дали си се обаждала. Успех, каквото и да измислите с половина!  
Благодаря. Hug
Случила съм на половин, защото е много разбран и не ме натиска, каквото искам, обсъждаме и решаваме заедно.

# 667
Взе да че хваща яд, че не купихме един апартамент на последен етаж с таванска стаичка и парко място в двора на Галичица преди 3 г на 1050€/кв.м.. Ама на, самият апартамент не го почувствах...
Аз се чувствам добре на мястото къде живеем с любимите ми хора, което благодарение на тях наричам свой дом и не ми пука колко му струва кв.м. и колко е желан според Имот.бг щото малко апартаменти се предлагали там... Тея спорове циклично се повтарят и не виждам никаква полезна информация  да дават.
Бъдете щастливи и се радвайте, че имате свой дом.

# 668
BlushЕх, попеа, не се чувствам виновна, че по наследство съм се родила на добро място, но за разлика от бракуваните за добра локация мирогледа ми не е затворен в няколко преки.
И защо да е лошо да си отстояваш правата в имотен спор.

# 669
Хората в тази част на квартала живеят уредено и спокойно... и се придвижват на 99% с автомобили и колкото и да е близо или далече мола или магазина няма никакво значение... До НДК се стига за 10 мин.
Ха-ха-ХА! По кое време на деня се стига за 10 мин, в 12 през нощта може би? По нормално време на деня само светофара на Черни Връх на мола не можеш да го минеш за 10 мин. Вярно, от мола до НДК е 10 мин с метрото, но дотам? На сайта на един от споменатите по-горе комплекси в района гледах "3 мин. до Мол Парадайс" - вероятно с кола, защото тротоар няма? Пеша ако тръгнеш из квартала е поне 20, но ако е тъмно не знам кой нормален човек би тръгнал по тези улички с кучета, трапове и без осветление? Но хайде да кажем с кола 3, и после 30 въртене из подземните паркинги... и трябва да бързаш да се върнеш от НДК-то до 2 часа, че след втория почва да тече по 2 лева на час за паркинг.
Това е преди да направят новия небостъргач на 50 и колко етажа дето щеше да бъде. Като го направят и него, смятай този светофар няма да има минаване вече с кола. Само пеш до метрото, но и в него ще трябва да назначат тъпкачи като в японското.

# 670
От коя страна се предвижда да се извисява това чудо на архитектурата? То вярно, че сега е мисия невъзможна в пиков час преминаването, представям се още стотици коли да се включат в надпреварата за преминаване. Надявам се, че някой, от когото зависи това решение живее в тази част, като се задръсти по два часа да му светне, че така не се правят нещата!

# 671
Еее, верно ли хубавия център бил около НДК? Навремето тва не го брояхме за център, а периферия. Аз за "хубав център" гласувам за района около Московска, Раковска и Дондуков.

# 672
Предполагам, че всеки си има свои схващания за добрия център.
За мен е СУ, Славейков, НДК.
Всичко, което е далече от Борисовата, не ми е комфортно.

# 673
  • София
А беше толкова приятна тема за обсъждане на конкретни обяви. Но, изглежда, рано или късно всяка тема за недвижими имоти става арена за "битката на кварталите". Simple Smile

# 674
A темата за предимства и недостатъци на кварталите така си и замря. Предлагам спорещите, от които явно всеки живее на най-супер топ локацията, да се преместят там. Между другото, с това "за 10 минути с кола до центъра" колко хора могат да го практикуват? В центъра, ако нямаш платено паркомясто или подземен гараж, как ходиш на работа с кола? И платените паркоместа, и подземните гаражи са кът, та няма начин всички желаещи да се съберат.

Общи условия

Активация на акаунт