Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 70 575
  • 797
  •   1
Отговори
# 405
  • София /Абсурдистан
Здрасти на всички! Прибрах се вече в къщи, всичко мина добре. Леко съм алергясала и с високо кръвно от инжекциите, но инжекциите Дексаметазон ще ми ги слагат в къщи, те вдигат кръвната, нао се налагат за алергиите, та няма начин, но нищо сериозно за сега, добре съм.
Притеснявам се, че още не са ми минали документите през касата, никой не ми се обажда, да не са забутали нещо, че с моя късмет ... Утре като ида за епикризата и ще ги насмета, ще се обадя и на медицинската координаторка. Скенера трябва да е към 25-6 август най-късно, без него ми отказват операцията. Та това са ми проблемите за сега.
При мен хистеректомията по никакъв начин не беше свързана с РМЖ, по това време туй чудо го нямах още. Диагнозата беше - множество миомни възли, хиперплазмия и начална ендометриоза.
Сега съм решила като ми мине операцията на гърдата, да отида да махнат и яйчници, тръби и шийката. Преди ги оставих като превенция на смъквания, за да не се налага още една операя и за пластика, но сега вече от страх ще ги махам.
Химиите, както писах, общо трябва да са минимум 18, сега направих 6, остават още 12 за след операцията, а може и повече да са, според зависи от пет скенера какво ще покаже.
На никой и през ум да не му минава да оставя лимфни възли, това трябва да се махне задължително. При мен ако не се налага категорично, гърдата няма да махам, така съм решила. Но ако се наложи, какво да се прави, ще слушам лекаря...
tzvetihc писах ти на лични.

# 406
  • София
Добро утро, моля да ме извините, ако поста ми не е за тази тема, но всичко е ново за мен и не знам къде мога да потърся помощ...
Идете в Сити клиник, обади се по телефон и запази спешен час за консултация - ако може с Дудов, ако го няма - който ти препоръчат, кажи, че случаят е спешен и сериозен и не търпи отлагане. Носи всички изследвания и материал от хистология - блокчета и стъкълца, като и всички документи. Направи си копия, защото вероятно ще ги оставиш там. Успех!

# 407
  • София
При мен ракът се получи по време на бременност първия път , т.е.при промяна в хормоните и втория път когато една некадърница в онкодиспансера решо да ми спре Золадекса и останах само на Тамоксифен при двойно зависим рак.
Здравей,
ракът вероятно не се е получил по време на бр, а просто тогава си го открила. По всички проучвания е доказано,че бр е доста полезна превенция за нашия рак. Не искам да спорим или нещо подобно, но тук може да има жени които имат желание да раждат, а подобни категорични изказвания плашат. На мен лично проф.Тимчева ми каза, че може да си раждам. Има и програма към болница надежда за онкопациенти и запазване на фертилитета им.

Да сме здрави  Flowers Four Leaf Clover

# 408
Лейди,мила много химии.Моите бяха 4 предоперативни , 4 след операцията а само херцептин трябва да е общо 17. Първите бяха херцептин,доцетакс и платина.Сега платината отпадна.Твоите 18 са си пълен комплект така ли ?

# 409
  • София /Абсурдистан
Лейди,мила много химии.Моите бяха 4 предоперативни , 4 след операцията а само херцептин трябва да е общо 17. Първите бяха херцептин,доцетакс и платина.Сега платината отпадна.Твоите 18 са си пълен комплект така ли ?
Ами още не знам. Сега съм с 8 препарата, трите основни са Херцептин, Доцетаксел и Перджета, другите не ги помня, има и премедикация, както и помощни някакви. Всички чакат резултата от пет скенера и след операцията какво ще излезе. Тогава ще се реши. А аз още нямам дата, че няма отговор от тъпата каса. Само за херцептина категорично се знае, че ще са общо 18 вливките, а за другите неща още не знам какво ще добавят към него и какво ще махат. Към бялата химия се адаптирах, само да не ми назначат червена, че това вече няма да го издържа мисля.  От химията пак ми се развали гърлото, едвам говоря прегракнало и от утре сигурно ще започне поредната ангина ...  И артрита се активизира силно, въпреки химиите, като ми поразмине, ще трябва да намина и към ревматологията, то само ми е да това, ама нейсе ... Трудно си отварям капачката на шишето с водата, трудно ми е да завържа връзки, или да отрежа филия хляб, толкова са болезнени малките стави на ръцете, че и на краката, ходя само с разшляпани чехли и пантофи.
Който ще се обажда да се записва за проф.Дудов, трябва да знае, че се чака 2-3 мееца опашка, според зависи. Препоръчвам д-р Светлана Ганчева, голям специалист и изключително добър човек. За нея се чака около 3 седмици.
На никото не бих препоръчала да отиде ей така, на случаен принцип. Утре ще изпращаме майката на най-добрата ми приятелка и моя приятелка също. Тя отиде с направление и на случаен принцип. Е, изпуснаха я ...  Cry Та от скромният ми опит мога отговорно да кажа, че първият преглед трябва да бъде платен, добрите специалисти не си късат нервите с касата. После системата те поема и всичко ти е безплатно. Но началото трябва да бъде такова.

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 17:29 от Unknown_lady

# 410
  • Другата България
Историята познава и много случаи на пациенти, "изпуснати" от светила - при това доста платени. Някои гледат само да ти вземат парите и да те отпратят.
Зълва ми, лека ѝ пръст, при най-добрите се лекуваше, колко химия и всичко, което трябваше направи..... Sad
Така че това при кого ще отидеш не винаги е гаранция за това как ще се развият нещата впоследствие.

# 411
  • София /Абсурдистан
Разбира се, че не е гаранция, но вероятността за лош изход и размотаване все пак е по-малка. Аз нямам в предвид най-големите светила, при такива и аз не ходя, то първо няма добиране до тях, после обикновено те виждат веднъж и те прехвърлят на "подизпълнители", което за мен не е ОК. Но пък при случайни хора, категорично не. Е, всеки сам си решава де, това си е моето виждане и избор.

# 412
  • Плевен
Уф, Спиритче, като те четох онзи ден, мислех си, че на мен няма да се случи...Но все пак, обадих се днес дали имат пустия дефицитен Золадекс, намерих от първия път. Но понеже съм карък, прекаленото хубаво не е на хубаво! Личният лекар се оказа на плажа, а желаещи да поставят тази инжекция няма, дори в поликлиниката жената от манипулационната отказва да ги поставя...Та утре ще обикалям по лекари да се моля, а ако не успея ще чакам до неделя, когато си идва ЛЛ.
Иначе днес звънях за лекарствата, че ми остава по протокол още един път да взема, с изненада разбрах, че подизпълнителя на д-р Ганчева, който ми беше назначен служебно, вече не бил на този етаж, не отговарял за мен и т.н. Питам за скенер, за да не се бавя да чакам после, получавам култов отговор, че като дойда на място, ще се разбера вече с новия лекар. Е, днес съм им бясна! За съжаление не е близо, но след последното лекарство ще се вейна до София, че да видя на кой ще ме оставят, дано поне е по-заинтересуван от сегашната...

# 413
  • Другата България
Разбира се, че не е гаранция, но вероятността за лош изход и размотаване все пак е по-малка.
.....с изненада разбрах, че подизпълнителя на д-р Ганчева, който ми беше назначен служебно, вече не бил на този етаж, не отговарял за мен и т.н. Питам за скенер, за да не се бавя да чакам после, получавам култов отговор, че като дойда на място, ще се разбера вече с новия лекар. Е, днес съм им бясна! За съжаление не е близо, но след последното лекарство ще се вейна до София, че да видя на кой ще ме оставят, дано поне е по-заинтересуван от сегашната...
Ето за това говоря. Веднъж като си им в ръцете, разчиташ на благоразположение, заинтересованост и малка част от времето им. Болниците са пълни с болни хора, пациентите са им много и просто не им остава нужното време да обърнат внимание на всеки персонално така, както на него му се иска. И се стига до размотаване, бавене, отлагане....което понякога е от голямо значение.
И ние си патим от подобно нещо, последния път на ММ в Сити му е бил друг "подизпълнител" Grinning, но пък е била жената много любезна и изчерпателно му е обяснила всичко. То добре, че скенера и сцинтито са чисти де Praynig.

# 414
  • Варна
Личният лекар се оказа на плажа, а желаещи да поставят тази инжекция няма, дори в поликлиниката жената от манипулационната отказва да ги поставя...Та утре ще обикалям по лекари да се моля, а ако не успея ще чакам до неделя, когато си идва ЛЛ.

Хм... твоя ЛЛ няма ли неотложен кабинет? Там не бива да ти отказват, не вярвам да е нещо сложно (моя ЛЛ дори си е правил устата да ме обучат как се бие този имплант и ако не ме било страх сама да си ги бия), просто явно не всеки се наема с "чужди" пациенти да работи. Когато не съм се вмъквала в приемните му часове съм ходила в неотложния му кабинет, не са ме връщали, въпреки, че единия път сестрата бая се позачуди кво е туй нещо, как се бие и къде се бие. Има си много хубави, подробни инструкции дори под какъв ъгъл се вкарва иглата, всяко стажантче дори би трябвало да може да се справи.

# 415
Като чета тука за какви светила - колко време се чака.
Се радвам , че реших да се доверя на Варненските лекари !
На случаен принцип ми се падна много готин лекар. Ако му се оплача от нещо - веднага включва нещо допълнително в системата :*
Последния път му се примолих да махне 2 допълнителни , че съм добре - направи го :* Имам в предвид банки , който ми вкарват на втория ден за поддържане на доброто ми състояние.
Найстина ме слуша и преглежда ! Това за мен е много важно!
По предния път беше в отпуск - заместничката също беше на ниво !!
Но вярвам напълно на моя лекар - за мен това е 100% нужно за доброто лечение ♡♡♡

# 416
  • София /Абсурдистан
Аз нямам оплаквания за сега, д-р Ганчева идва да ме види на всяка вливка и на визитация и контролира. Явно съм попаднала и на неин асистент, който не се сменя, той си ме гледа от началото и пак там ще се връщам след операцията. Сега, вярно е,че има много болни хора. Като ме приемаха в отделението, чакалнята беше препълнена от хора. И със съжаление видях, че младите хора бяха повече от старите...

# 417
  • София
Lady, бърборкаш си сладко тук, значи всичко е минало и си ОК Kissing Heart
Мислих те днес.
Спокойна лятна нощ ви желая! (на мен никога не ми омръзва да е лято)

# 418
За щадящите операции - това е световна тенденция. Нещата много са се променили от 2010 г. насам. Лечението с хормони е по 10г. вече , само тук ЗК си го спестява. Излишно махане на органи се прави за пари според мен, отново само тук. Иначе всички щяхме да си махаме детеродните органи и гърдите, след като си родим децата.

С лекарствата драмата не е толкова голяма, едното е на 28, а другото на 30 дни. Можеш да взимаш и двете на 30. За 2 дена няма нищо да стане. Само че напоследък се налага да ги поръчвам няколко дни предварително.

Менструация и Золадекс взаимно се изключват. Или лекарството не действа и трябва да се смени , или това не е менструация , а някакво друго кървене.

Аз вчера приключих с лъчето, което официално слага край на лечението ми засега. Можете ли да ми кажете колко време след края ще се проявяват ефектите от лъчето? Много изгорях и се чудя дали ще се влошава, пък и дали ще има сраствания и т.н. Вчера ме сюрпрезираха, че ако искам да ме диспансеризират в Ситиклиник , трябва да платя еднократно 200лв. Срещу тези пари те щели да ме наблюдават 5г. и да ми осигуряват всички скенери, ехографи и т.н.

# 419
  • София /Абсурдистан
Вчера ме сюрпрезираха, че ако искам да ме диспансеризират в Ситиклиник , трябва да платя еднократно 200лв. Срещу тези пари те щели да ме наблюдават 5г. и да ми осигуряват всички скенери, ехографи и т.н.
На твое място бих се съгласила. Направления иначе не дават изобщо, а платеното е доста скъпо. Това го знам защото периодично трябва да си правя ЯМР на гръбнака. Отказах се от направления, касата не ги разрешава, защото не било живото застрашаващо състояние, зверските болки не ги броят изобщо, много време се бави всичко, чака се с месеци, за да ти откажат и в крайна сметка си ги плащам сама. Ако някой ми предложи такова нещо, веднага бих се съгласила.
А това им е административната такса. Аз платх вече 300лв еднократна такса за включване в лечението, но това са еднократни такси. Плаща се веднъж и повече няма. Платих и 200лв в гастроентерологията за влизане в отделение, там ще следят черния дроб. Пак е еднократно. А аз там ще имам още доста ходения, няма да плащам нищо повече.
Ми няма начин, такива са им правилата. Затова пък вътре няма цигани, вичко е на ниво, техника всякаква, добри специалисти, обстановка като в хубав хотел и т.н., всичко това се прави с пари. Аз съм доволна.

Последна редакция: чт, 12 юли 2018, 10:18 от Unknown_lady

Общи условия

Активация на акаунт