Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 70 593
  • 797
  •   1
Отговори
# 390
  • В царството на игрите:)
Аз въпреки Золадекса имам цикъл. Rolling Eyes Изследвахме хормоните, уж гинекологът не вижда нещо притеснително. Имало и такива случаи... И горещи вълни нямам вече. А си пия и Нолвадекса. Чудна работа.
Ти сериозно ли? А защо си го слагаш тогава, след като основното му действие при теб го няма...Лекарите знаят ли за това?
Това си предпоставка за рак, защото се получава хормонален дисбаланс. При мен ракът се получи по време на бременност първия път , т.е.при промяна в хормоните и втория път когато една некадърница в онкодиспансера решо да ми спре Золадекса и останах само на Тамоксифен при двойно зависим рак.
След колко време ти го спря? Нали не се слага повече от 5 години? И на мен ми го спряха в началото на 6-тата година и останах само на Нолвадекс.Сега нищо, де, но до скоро пиех.

# 391
  • София /Абсурдистан
Ами не знам какво и дали ще спират. Херцептина ще продължи още дълго със сигурност, за друго не са казали, чакат се резултати от пет скенера и тогава ще се знае.
Мен ме водят като с разсейки, тумора е изваден, но имаше метаболитна активност под мишницата и под гръдния мускул.
Сега още не се знае какво е останало.
За протокола - след 2 г лечение със Золадекс, грам не бях качила, в отличие от сега...

# 392
Миленка, спряха ми Золадекса на 4-та г.защото започнах да правя полипи и през 3 месеца бях на кюретаж. Първо спряха Тамоксифена и нищо. После върнаха Золадекса и пак нямаше ефект . И така 7-8 м., докато не направих рецидив.

# 393
  • В царството на игрите:)
Миленка, спряха ми Золадекса на 4-та г.защото започнах да правя полипи и през 3 месеца бях на кюретаж. Първо спряха Тамоксифена и нищо. После върнаха Золадекса и пак нямаше ефект . И така 7-8 м., докато не направих рецидив.
А защо не ти предложиха хистеректомия? Не, че е панацея, ама по-добре от чести кюртажи?

# 394
Предложиха ми, но аз не искам. Кюретажите засега спряха след хистероскопия и смяна на тамоксифена с друго лекарство.

# 395
На Лейдито Золадекса доколкото разбрах не е бил за РМЖ.

Арми с Анастрозола ли ти спряха полипите?

# 396
По-скоро от хистероскопията.

# 397
Золадекса, не е ли само за спиране на цикъла? Така наречената химическа кастрация. Той няма с какво да помогне по друг начин. Аз си купувах Нолвадекс от Турция или Гърция. 5-6 евро е опаковката. Разликата е драстична.
Да, при рак на гърдата яйчниците се замразяват! Нолвадекс прави същото!

# 398
А защо не ти предложиха хистеректомия? Не, че е панацея, ама по-добре от чести кюртажи?
А аз съм сама поискала хистеректомия....и след това не са ми изписали никакви таблетки! В старото време са махали гърдата и всичко по женски с една операция при РМЖ и хората са по-оцелявали! А сега между лекарите има конкуренция /едните махат гърда, а другите я оставят...някой път за беля/. След хистеректомия не пия хапчета! Химиотерапевтите са били на мнение, че трябва да пия 5 г. нолвадекс, но хирурзите са казали, че може да не се пие нищо....Оперирана съм през 2010 г. 

# 399
Със Золадекс може и да се забременее, затова се препоръчва от самия производител използването на презервативи. Даниела си прави лечението и това е, какво друго да направят .
Золадексът има различни показания- за ендометриоза също. Често не помага много за множествени фиброди.
За рак на гърдата си се използва независимо от това дали има кървене или не.
Лейди, дано има добър отговор от тези химии . РМЖ се разпространява по три начина - директно ( в мускула на гърдите ) с лимфата ( в кожата прави грапавини) и с кръвта ( това са далечни места) .Не ги мисли колко ще ти махат от гърдата , ама въобще .  Да минава , и после прави колкото ти дадат химии да си спокойна. Аз пак си мисля, имаш ли лечение против остеопороза ?

# 400
Здравейте момичета, съпругът ми е с онкологично заболяване от почти 6 години, има и телк. В ремисия е от 4 години и обмисляме да заминем да живеем в чужбина. Изключително ще съм благодарна, ако някой ми каже дали онкоболните българи имат някакви права в другите страни от Европейския съюз.

# 401
  • София
Със сигурност има, аз ползвах най-елементарни като турист - безплатни входове и без да чакам на опашки по музеи, но за някакви по-сериозни трябва да провериш.

# 402
  • софия
Добро утро, моля да ме извините, ако поста ми не е за тази тема, но всичко е ново за мен и не знам къде мога да потърся помощ. Накратко, свекърва ми я оперирах от тумор в мозъка, сега ще направи две лъчелечения и казват, че там всичко е добре, но 5 скенера показва много метастази и в двата бели дроба и не препоръчват операция, а химиотерапия заради напредналия стадии на болестта. Вчера бяхме в онкологията и след 5 часа чакане попаднахме на супер неадекватен доктор.
Та въпроса ми е къде в София освен в онкологията мога да направя консултация за да се предприемат по адекватни мерки, чувала съм за Токуда, Сити клиник, че имат такива отделения.
Благодаря ви предварително.

# 403
  • Варна
В старото време са махали гърдата и всичко по женски с една операция при РМЖ и хората са по-оцелявали! А сега между лекарите има конкуренция /едните махат гърда, а другите я оставят...някой път за беля/.

Като чета споделеното от вас и сравнявайки с мен и други по-нови жертви на рака наистина сега действат толкова щадящо, та чак на ръба нищо да не ти правят. Не, че ако настояваш ще ти откажат нещо, което ти се полага така да го кажем, никой обаче нищичко не ти казва и обяснява. Държат си те със затворени очи. На мен за малко химията да ми спестят. След първата операция, която беше едва ли не козметична някаква (само бучката се маха, нищо друго не се пипа) ехографът не показвал никви засегнати възли, туморът от "хубавите" лоши както го нарекоха. Уха, чудесно, ходи си по живо по здраво едва ли не. А то кво стана? Добре, че се появи в онкокомисията един врял и кипял доктор в тази област да ме върне за втора операция с махане и на възли и на съседна тъкан. Ема, точно както ти казваш понякога за беля може да се окаже това щадене и/или конкуриране между лекарите.

Лошото е, че това само между нас препатилите вече си остава някак си. Сума ти здрави женички, които не са застраховани и те от тази гадост не знаят ако не дай Боже нещо им се случи как да действат, кого да питат, какво да питат. Аз затова отказах тотално да се крия, с най-близките сестра, майка, приятелки си говоря спокойно по темата и натискам постоянно да си следят здравето и да не подценяват симптом, пък било то и такъв, с къвто можеш да си живуркаш и не ти пречи за сега. Жените обикновено сме така. Задомяваме се, раждаме, измества се някак си целия фокус върху семейството и сякаш забравяме за себе си, докато не стане беля.

Скрит текст:
Добре, че вече има читави работодатели в България, които си пазят служителите и инвестират в тях. Поне в моя сектор е така. Привилегии бол - прегледи, зъби, лекарства, дори хоспитализиране и терапии изплащат. Сещате се предполагам за тези допълнителни здравни застраховки, за да си ползваш картата обаче задължително редовните профилактични прегледи. В предишните фирми бая претупваха, но в сегашната, в която съм, здравната им политика е точно такава каквато трябва да си е. Пълна програма - ПКК, ехограф, кардиограма, очен преглед, невролог... да не говорим, че всяка втора сряда ни идва на крака общопрактикуващ лекар, към когото може да се обърнеш при някакви оплаквания, рецепта да ти изпише, направление да ти даде, да те консултира. Яд ме е, че по-рано не реших работата да сменям и не попаднах при тях, щяха да ме хванат тъкмо в зародиш и една камара мъки да си спестя, но каквото било било и да го мисля какво е можело да бъде файда няма.

Последна редакция: ср, 11 юли 2018, 10:20 от Spirit Crusher

# 404
tzvetihc ако болестта е много напреднала, операция може би няма да помогне, а химиотерапията наистина лекува. Не е лесно да се изрязват метастази от бял дроб, нали? Не знам как е но си представям...
 Потърсете и други мнения щом не вярвате на лекаря, но побързайте, това не е шега. Колкото по-рано толкова по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт