Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 69 836
  • 797
  •   1
Отговори
# 450
25ти август не е чак толкова далече, споко. Лежи и почивай, възстановявай се, нищо не може да се направи за да се ускори. Ако не ти се дават 2-3000 за скенер без направление разбира се..

# 451
Към 800 е скенерът на частно май.

# 452
  • София
Лейди, разбирам какъв е случая ти, явно е оправдано да изчакаш, всъщност операциите ни не са спешни - да, добре е да се направят по-рано, но няколко дни или месец не променят особено нещата.

Последна редакция: вт, 17 юли 2018, 11:57 от Olive

# 453
  • София /Абсурдистан
Към 800 е скенерът на частно май.
Не, 2200 лв е... Като видях колко бързо се разпространи при мен, по- добре е да не се мотам много.

# 454
Това е в Сити, на други места е по-евтино.

# 455
  • София
В Сити ще намерят час, щом е толкова спешно, те са наясно.
На мен ми казаха, че ме записват в лист на чакащи за сцинтиграфия, очаквах много да чакам, а след 4-5 дни ми звъннаха за час в началото на август.

# 456
  • София /Абсурдистан
Готово, дадоха ми час за 2 август. Много нерви изхабих и много висене. Утре рано имам среща и с хирурга. Сега чакам онколожката за пояснения и да действам.

# 457
Браво , Лейди !
Дано и резултатите от 5 Скенера да са добри Simple Smile

# 458
  • София /Абсурдистан
Дано Simple Smile Че после пак ще се връщам за още минимум 12 химии.

# 459
  • В царството на игрите:)
И аз за първи път чувам за операция само след скенер
. То по мое време нямаше такова чудо, де.. Какво очакват да видят сега? Точат ли точат ЗК, особено болници като Сити. Лейди, честно да ти кажа се чудя на устойчивостта ти. При толкова проблемни зони ти се притесняваш за гърдата си? Не до ребро ( то аз така бях оперирана), а и реброто щях да искам да ми махнат. Действай по - радикално да ти е мирна главата!!!

# 460
  • София
Зависи - напоследък преобладава мнението, че от това няма голям смисъл, рецидив пак може да има. Затова и вече се правят съхраняващи операции.

# 461
  • В царството на игрите:)
Зависи - напоследък преобладава мнението, че от това няма голям смисъл, рецидив пак може да има. Затова и вече се правят съхраняващи операции.
Да, знам, но има случаи, в които мастектомия та е задължителна, а лекарите от притеснение, че ще ги обвинят в ненужни интервенции правят само частични. Добре, че моя доктор на времето заложи на класиката. Бях на 35 и каза, че пред това да съм красива иска да съм дълго жива. А иначе панацея срещу рецидиви няма, а само теория на вероятностите..

# 462
Че как няма да съм в паника... Не ща да ме издълбават чак до ребро, само ако е крайно необходимо де. За другата седмица си уредих и среща с хирурга.
Ух, утре ще пиша какви съм ги свършила.
Направи пет скенер за своя сметка. Не вярвам да се чака, когато го плащаш ти! По-добре е така, от както да се притесняваш! Или не разрешават в Сити клиник? Знам, че без здравната каса не би трябвало да се чака! 

# 463
  • София /Абсурдистан
Привет на всички! Да кажа какво направих. Ходих при хирурга на предварителен преглед и консултация за операцията. Ще ме оперира веднага след пет скенера, някъде между 6 - 8 август, че после от 15 ще затварят клиниката за месец за ваканция, но той ще си е на работа и ще се погрижи за мен след операцията. Добрата новина е, че няма абсолютно нищо вече, каза че вижда една напъло здрава и нормална тъкан и ремисия. Химията е унищожила всичко. От мастита няма и следа. Не се вижда нищо тревожно, пу пу  Simple Smile
Би могло да направи и само отстраняване на лимфите и квадрантектомия, но точно за при мен каза, че това е рисковено за инвазивен рак с мастит, бил в трети стадий, нищо че вече уж е изчезнал /след 2-3г може отново да се пояни в този вариант/  и предлага в една операция  заедно с лимфите да се отстрани цялата жлезиста тъкан отвътре и да сложи имплант, а преди това ще направи биопсия на кожата на гърдата. Ако биопсията е положителна, ще реже всичко и ще се разтяга кожата после за имплант.  Каза ми аз да реша какво искам и се чудя, хич не ми се занимава с импланти и с повече операции, ама май везните клонят натам - ако може всичко да е в една операция с реконструкция.  Човека ми е казал и че ще ме боли мускула 1-2 дни след операцията. Всичко ми е разказал. Дали правилно съм решила, чудя се. А иначе то гаранции за нищо няма де.
Това го написах за всичко, които се колебаят дали да ходят на химия и накрая не ходят. Ходете, ето при мен помогна. Надявам се да е помогнала не само временно, а окончателно.

# 464
  • Плевен
Unknown_lady - Затварят цялата клиника, илки просто няма да оперират? Че ми предстои да ходя, да знам да не изпусна срока и после да чакам, така ме накараха да чакам, тъй като били забравили да ме включат в списъка за скенер след химията...

Общи условия

Активация на акаунт