Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 69 777
  • 797
  •   1
Отговори
# 645
 Спешно ми трябва идея как да се даде вода на човек, който не може да преглъща, дави се...

# 646
Натопена марля с вода.
Съвсем леко се изтисква Sad

# 647
  • Варна
Имам костно топче отдолу на ходилото и лекарят е казал, че това от възрастта!

Нещо подобно ми откри стоматологът на горната челюст. Чаааак толкова не бъркам под устната, нито пък езика ми стига чак до там, че да го усетя, той обаче достъп има до всяко милиметърче като ми отвори устата и го вида, та се оказа ей такова някво костно неподвижно образувание и от пубертета още съм си го имала и още си го имам. Май почти всички си имаме по някое друго топче някъде, но не всичко е повод за паника. Аз пък от един прищипан нерв в основата на китката (може би една от най-сложните стави та често се получава ако се извършват монотонни и еднообразни движения, появи ми се като работих на конвейр в завод за автомобилни двигатели, едни и същи, едни и същи монотонни врътливи движения по поне 1000 на ден), възпаленийце станало и тялото ми да го изолира започнало там около него да калцира, та ми се получи едно подобно на камъче топче с големината на джанка. Докато беше малко добре, но като порастна и започна да притиска в съседство тъкани и нерви и ръката ми стана непокорна, особено кутрето и безименния си щтръкваха и се свиваха когато и както си поискат. Сега си е обаче като чисто нова.

Та съвсем не всяко топче е страшно, но всяко едно открито е хубаво да се наблюдава или да се установи какво е. Ели, успокой се и не се травмирай излишно с черни мисли. Като отидеш пак било то на рехабилитатация или на контролен някакъв преглед, кажи си го и този път не шокирана, а успокоена и внимателна ги слушай какво ти обясняват.

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 09:38 от Spirit Crusher

# 648
  • София /Абсурдистан
Здравейте всички! На мен образуванието върху вената на ръката ми започва да се свива и сега е едва забележимо, само като точица остана. А как само се бях изплашила! И при мен стоматолога цепна под езика топче голямо като глава на топлийка, което се оказа запушена слюнчена жлеза. Ама то с нашата болест човек се шашка от всичко. И по-добре да сме шашнати, че иначе няма да идем да се проверим какво ни е и може да стане пакост. При майка ми се появи голямо топче колкото орех на китката и я засилих да върви на преглед, но лекарката и каза, че това е мъртва кост, да не се шашка. Изобщо, ако нещо е подвижно, не било страшно. Страшното е било ако не мърда изобщо.
Аз в други ден съм на пет скенер, а още я мисля операцията каква да е, ух... Имам множество мастопатии и в двете гърди, за които ми казаха, че са преподставка за израждане в други неща и май и двете гърди ще оперирам и ще слагам импланти, но имам още 2-3 дни за мислене. Така не ми се иска да ме режат чак толкова, ама страхът е голяма работа. Започнах си вече проивоалергичната подготовка за операцията. След тази операция ще махам и каквото е останало гинекологично, с лапароскопска и да знам, че съм приключила. Ще остане само химията след двете операции, а пък нататък каквото сабя покаже.
Страхът наистина е голяма работа ....

# 649
Здравейте, много ще съм благодарна, ако някой може да ми отговори на следния въпрос. Съпругът ми е с онкологично заболяване от около 6 години, има и ТЕЛК. След три месеца заминаваме да живеем в Англия. Въпросът ми е: дали ще му бъдат прекъснати правата в България и дали ще има право на изследванията и лечението, които е ползвал досега.

# 650
  • София /Абсурдистан
Ако си плаща здравни осигуровки като безработен в БГ, а те са в размер на 17-18лв месечно, всичко му се запазва като до сега. Може и да предплати за 1г. Не бих препоръчала на никого с таква диагноза,  та дори и в ремсия,  да си прекъсва здравните тук, всичко се случва. Ако заминавате трайно и ще се лекува или ще го преглеждат там, трябва да си носи стъкълцата и блокчетата задължително, те ще си направят повторни изследвания. Иначе без тях няма да му назначат лечение и наблюдение там.

# 651
Unknown_lady, страшно ти благодаря за отговора. И аз си мислех, че трябва така да постъпим - да продължи да си плаща тук здравните осигуровки. Той е в ремисия (слава на Бога) и се надяваме така да остане, но самият той не желае да се лекува в чужбина. Има намерение да си идва на определените дати и да си прави изследванията тук.

# 652
  • София /Абсурдистан
 То да не се налага де, но ако нещо спешно се наложи, поне да не го мотаят.

# 653
Ако си пенсионер с ТЕЛК плащаш ли здравни осигуровки???
уф, проверих, плащаш Sad ако си самоосигуряващ се.

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 16:49 от Анонимен

# 654
От къде си искате стъклата за второ мнение?Колко време след биопсията са годни за второ изследване?Никъде никой нищо не ми обяснява и всичката информация я търся в интернет.Иначе всякъде си плащам само вратата да отворя.

# 655
bubolina73, в болницата където си оперирана има Патология. Там се съхраняват блокчетата със стъкалцата. От там трябваше аз да си търся резултатите за хормоналните рецептори и ХЕР-а
Отиваш с епикризата и си ги искаш.
За другото не съм компетентна !

# 656
  • София /Абсурдистан
Ако си пенсионер с ТЕЛК плащаш ли здравни осигуровки???
уф, проверих, плащаш Sad ако си самоосигуряващ се.
Ако не си, то е за сметка на бюджета, както при всички пенсионери. Би трябвало и за самоосигуряващите се да е така. Дължат се само социални осигуровки и то за хората, които са на възраст по- ниска от тази на пенсионерите по стаж и възраст. Другите са по желание.
Правилно ли го провери?
Аз се уговорих утре да отида, за да ми направят биопсия на кожата, че евентуално другата седмица в сряда да ме оперират. Тази седмица не мога да си седна на парцалките и минутка.

# 657
А като имаш досие в онкодиспансера,когато ходиш на преглед в същия диспансер трябва ли да носиш направление от личен лекар или да заплащаш като частен преглед?

# 658
  • София /Абсурдистан
Всяка болница си има различни правила. Аз не нося направления и не заплащам нищо. В Сити клиник ходя аз.

Последна редакция: вт, 31 юли 2018, 19:14 от Unknown_lady

# 659
  • Другата България
А като имаш досие в онкодиспансера,когато ходиш на преглед в същия диспансер трябва ли да носиш направление от личен лекар или да заплащаш като частен преглед?
По принцип не, ти вече си диспансеризиран там. ММ е в Сити Клиник, нищо не носи.

Общи условия

Активация на акаунт