Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 70 442
  • 797
  •   1
Отговори
# 75
  • София /Абсурдистан
Ааа, не, аз и за това я питах. Тя каза, че двете неща са много свързани и ако има нещо на едното място след време се мести и на другото. Онколозите твърдят, че нямало нищо общо, и тях ги питах, но този случай съм склонна на нея да и вярвам. Само да ми мине операцията, решила да махам каквото е останало, а пък после вече какъвто ми е късмета. А и само преди половин година имах резултати от цитоамазка трета А група, та страх лозе пази.

# 76
Привет от София Blush
Варна -София -9 часа път Joy
Е, разходихме се ...
Не бях ходила до Къкринското Ханче - препоръчвам .
Уникално място с уникална история !
Hug

# 77
Хайде  един въпрос към тези които са с коремна  операция. При Вас за какъв срок от време ви зарастна напълно разрезът. Аз съм  месец след лапаротомия на тумор на ляв яйчник и разрезът си седи. По наболяваме понякога, нищо не са ми казали дори и  на контролният преглед.
Gimpy, какво разбираш под "зарастна напълно" и "седи"? Вече не би трябвало да сълзи. Но, примерно, още месец-два при кашлица или смях ще имаш чувството, че всеки момент ще се отвори (няма, споко Wink). А за наболяването - ще си наболява още дълго. Мажеш ли с Контрактубекс или нещо подобно?

# 78
Майка ми е с хистероктомия през 1985. Оставили са ѝ тогава само единия яйчник. РМЖ дойде през 2015. Според някои лекари е трябвало да минава редовно на мамография или поне ехограф, а тя отиде, след като напипа бучката.
Притеснена съм от новите правила в пловдивската онкология. Не знам дали е свързано със скандала, който се раздуха от Господарите, но за първи път от както е на Арамидекс, реално започна да го пие преди три години, този месец се наложи да го купи на свободна продажба. Не може да се вреди до комисия. Имаше запазен час за преглед отпреди шест месеца. Отивайки разбра, че онкологът е пенсиониран, трябва да си запази час при друг лекар, най-рано за след четири седмици. Освен това трябва да направи ехограф на бъбреци/пик. мехур, но да си вземе направление от ЛЛ, защото при тях не можело, а без това заключение няма да мине комисия.
Взела е направление, в понеделник ще ходи на ехограф, дано всичко стане и до края на седмицата вземе заветния протокол. Като попитала какво да прави, след като ѝ е изтекъл протокола и не може да вземе рецепти, посъветвали са я, ако няма възможност да си купи лекарството, да почне да ги чупи на половинки, ако трябва на четвъртинки...
Не стига, че доплаща почти 40 лв. на месец със протокола, ами сега започнаха направо да се гаврят. Съвсем в началото Арамидекса ѝ беше безплатен с протокола. Думи нямам.
Момичета, извинявайте, че така нахлух в темата ви. Май трябваше да продължа да ви чета само, но вярвайте ми на моменти имам чувството, че се упражнява геноцид спрямо онкоболните в страната ни.
Хубава вечер и много здраве желая на всички ни.

# 79
  • София /Абсурдистан
Какви направления ви искат пък там?! Аз за първи път отидох в Сити линик на платен преглед, след което системата ме пое и няма направления за нищо, вътрешно си ги пускат, дори не съм виждала такова.
Значи права е била моята докторка, че двете неща са свъзани.

tonynette Имало е глава да пати. Аз съм ходила редовно на профилактика. И гадта се разви само за 2-3 месеца.

# 80
  • София
Въпросът беше за колко време Ви заздравява при Вас раната. При мен само по краищата, където беше конецът.от време на време я мажа с Нивеа.

# 81
  • София /Абсурдистан
Ето тук http://old.bg-mamma.com/?topic=954850  има цяла тема за това.

# 82
Gimpy, моята си беше ОК след първия месец, при някои трябват 2, различно е при всеки. Мажи с нещо за белези, а не само с нивеата, омекотяват и навътре, а до към 6ти месец се оформя доста грозен изпъкнал белег.

# 83
Да си похваля детето :
Бяхме на турнир по Карате Киокушин.
Имаме Златен медал в неговата категория Sunglasses

# 84
Браво на момчето!

# 85
Благодаря Kissing Heart

# 86
За лимфедема много навлязоха в UK едни превръзки с лепенки- Juxtafit. Фирмата си обучи сестри и те помагат на хората по домовете им . Специфично е , защото добре трябва да се вземе размера. Пациентите имат страхотни резултати .
Аз съм си на мнението , че народът в Родината е невеж по отношение на рака. Не гледах клипа на Нана, но поради горната причина с всяко говорене е добре дошло. Само в тази тема се говори нормално .
Като чета за лекарства в Бг побеснявам. Тук здравната каса си е договорила цена 3 паунда за оригинален Аримидекс на Астра зенека ( цена 68.50 паунда)  , а в аптеката на фактурата виждам, че за него е платено 1.50 паунда. Изводът е , че здравната каса в Бг НЕ търси отстъпки, и то не защото пазарът е малък, много моля , а защото трябва да печели “средния мениджмънт”.Това са търговските представители и фирми с техните мениджъри. Такава е системата в Америка , скоро цялото ни здравеопазване може да се измени в тази посока. В Америка, например инсулинът не е безплатен, струва стотици долари на месец и хора без осигуровки го пестят ! Това са казали на майката на момичето , което писа по-горе.
За мъжете - моят не е цвете за мирисане , но от три дни кашлям с малко температура и през час идва да ме провери. Стягайте ги тия мъже, момичета !:)

# 87
Мили момичета, пожелавам ви прекрасен ден и весела седмица!
Ние сме малко по-добре 😍 днеска ще сдавам готварската престилка, до след две седмици 😂😂😂

# 88
Смисълче , браво на момчето :*
Ама и ти като мен не обичаш престилката Joy

# 89
  • София /Абсурдистан
Тази престилка хич не я обичам и аз.
Утре съм на контролен аз и ще ме бодат пак. И почва сагата с болнични, които ТЕЛК-а вече трябва да издава. То ще е една история като ги знам какви са ... Ще споделям опит и стратегии за справяне.

Общи условия

Активация на акаунт