Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 70 458
  • 797
  •   1
Отговори
# 90
DZ, престилката до тази година не ми се беше налагало да я слагам, а и не знаех как 😂обаче догодина съм в мастер шеф.
Lady, успех утре и нали си знаеш веднага отчет тук, подробен.😍

# 91
Мдаааа, преди 3г. не доплащах за лекарствата по ЗК, сега - 30лв.
Ако на някой му трябва "Анастразол" , имам 2 кутийки, а ми го смениха.

# 92
Лейди , ще следя за болничните от ТЕЛК.

Аз си поръчах перука от Магама.
До месец трябва да е готова. Ще пиша отзиви после. Оставих си и моята плитка да я използват.
Само с протокола за социалните ще ме забавят .
Ще го занеса след като е минал 1м от получаване на сумата - надявам се 2-3 дни да не са проблем Sad

# 93
  • София /Абсурдистан
Днес ходих в болницата, то май всеки ден съм си там. Не са ми добре кръвните показатели, много ниски левоцити и разни други неща. Чак ми се вие свят и залитам, тръгнаха и отоци навсякъде пак. Фраснаха ми инжекция Зарзио за подобряване уж, тази е за втори път. Другата седмица ще видим какво е станало.
Искам да попитам за мнения за този препарат Маоло - лъчетерапевтите го назначават предимно, но днес не се сетих да попитам онколога дали мога да го вземам, че то на игленик станах от толкова убождания и инжекции. Търся мнения, че е скъпо, а според ММ като му видя състава и каза, че това било пладнешки обир. Ама то, нали се знае, че болен на легло се действа и като няма на къде ...  Mr. Green
https://apteka.framar.bg/30022940/%D0%BC%D0%B0%D0%BE%D0%BB%D0%BE … B0%D0%BF%D1%81-30

# 94
Лейди, аз пиех Маоло и не мисля, че имаше кой знае какъв ефект. Питала съм д-р Ганчева /и на мен ми е лекуващ лекар/ и тя беше на мнение, че едва ли ще ми помогне. Препоръча ми кръвен здравец и сега пия герисан 3 пъти по едно първите 10-15 дни след вливка и 3*2 пет,шест дни преди вливка. И моите показатели падат много, като най ниски са на 14 ден след химия, но някак си успяват за 6-7дни да влезнат в норма, в долна граница, но все пак в норма. 

# 95
Лейди , на мен точно Маоло ми е предписано.
Но... ако трябва да следвам препоръките на доктора 200лв на месец не ми мърдат.
Не мога да дам мнение.
В петък съм на преглед.
До тогава ще си пия Стафидите , цвекло и Маолото и ще видим този път....
На мен са ми изписани по 7 таблетки на ден.....

# 96
Кръвните показатели са най - ниски около 10-14 ден от химиотерапията _ т. Нар. надир. Тук започваме инжекции най - късно на третия ден от дозата химиотерапия , т. Е. Не се чака падането - надира. Слага се точно Зарзио - пет дневен курс, или докато неутрофилите са над 2.
Тези неща ги пиша за ваше сравнение, момичета.
Това Маоло звучи като много подправки от Женския пазар с малко Шипка и исландски лишей .
Бих пропуснала в полза на стафиди и цвекло.
Хубав ден !

# 97
  • София /Абсурдистан
И аз вземам кръвен здравец и коприва течни, но сутрин и вечер по чаена лъжичка. Ето от тези си поръчах https://www.zoya.bg/%D0%95%D0%BA%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D … %D0%BC%D0%BB.3984

Не мога да вземам сок от цвекло поради кокнкретни причини, както и нищо друго сурово и непреработено - зеленчуци, плодове, само от диня и пъпеш нищо ми няма. Изгоряха лигавиците навсякъде, също и на червата и става страшно направо.
Не знам защо Зарзио само една инжекция ми сложиха вчера. Уж и днес трябваше да ходя, но доктора след кратко мислене и чудене я отмени. Ако и другия вторник е така, ще ми слагат пак. То и миналия месец така беше, само веднъж и се вдигнаха показателите.
Препоръчайте и нещо друго моля, без суровоядство.

# 98
Кажете моля, какви ефекти да очаквам от лъчетерапията. Има ли умора и отпадналост? Чудя се да си взема ли карта за фитнеса, но да не стане така, че да не мога да я ползвам.

# 99
  • Русе
При мен имаше умора, нямах сили, всеки следобяд спях.

# 100
Арми, при мен нямаше умора, ходех си на работа всеки ден.
По-добре не си взимай дългосрочна карта за фитнес - много е ангажиращо и дори да изглежда евтино се получава скъпо (ако е с абонамент). Има и фитнеси без карта - например Славия спортес.Разликата да си с карта и без там е нищожна.
 Аз взех карта от Пулсфитнес и съжалявах после - едва изчаках да свърши "абонамента". И да ходиш и да не ходиш плащаш и чак те заплашват ако закъснееш.

# 101
И аз се излъгах с това Маоло. Никакъв ефект нямаше.
На следващия ден след всяка химия ми слагаха Неуласта. Само това ми държеше показателите. Не си давай парите за глупости, според мен.

Арми, при мен също нямаше умора от лъчето.

# 102
  • София /Абсурдистан
Майката на най- добрата ми приятелка ходи на лъчетерапия и е смазана направо от умора, само лежи в къщи и няма сили за нищо. Освен това и се гади и има промяна във вкуса, почти не яде. Отслабна много. Май и това си е индивидуално понасяне, както и химията.
Отказах се да купувам Маоло, скъпо е за мен, ако пък и трябва да пия по 7 кспсули дневно, айде нЕма нужда. Ако някой може да сподели нещо за "Билкова кръв", поне е доста по- евтино.
Аз днес след вчерашната инжекция съм доста по- добре.

# 103
На мен онколога също ми беше препоръчал да пия Мало, но изпих само една опаковка. Пиех Герисан, бирена мая, бира с орехи /също по препоръка от онколога/, сок от моркови, цвекло и ябълки. Лъчето ми мина много добре. Всеки ден пътувах по 50 км. в едната посока.

# 104
  • София /Абсурдистан
Аз вися в болницата, днес ще видим скенера какво ще покаже, да видим какво сме постигнали с химията.

Общи условия

Активация на акаунт