Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 70 516
  • 797
  •   1
Отговори
# 150
Някои знаят, някои не. Но два месеца след първата предоперативна химия, която беше жълтичка  на цвят ми спря цикъла. Докторката каза, че е нормално. Нормално, ама колко да е нормално . оказах се бременна. На 39 години, с две големи дъщери и след химиотерапия. Алтернативата беше аборт. На 4 месечна бременност... Трудна работа, ужасна. На всичкото отгоре беше момче. На мъжа ми му се отрази зле, ама го преживя.
Горкия той, какво ли не преживя.
Хули, колко е лошо...хем си болна, хем си и за аборт! Как издържа всичко това!

# 151
  • София
Как издържах ли ? Това беше само началото.
След това дойде трудното. Операции един куп, химии също, лъчетерапии... и това допреди десет години.
От десет години съм във втора ремисия. Ще видим докога.
Ако не ме налази гадинката на друго място...
Ама хайде да не съм черногледа, нали ?
Да ви кажа имам страхотно семейство. През всичките тези 26 години бяха неотлъчно до мен.

# 152
Момичета,
Една от 8 подаряват сутиени.
Останали са им 3 размера само.
Малки като за мен нямаше .
Ако искате звъннете .
Не запомних наличните размери.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=848862131984786& … d=170873599783646

# 153
DZ благодаря за информацията за сутиените. Моя размер имаше и след сряда ще го получа.Епитезата която си взех е Basic Light олекотена. Усещанията ми са странни - хич не ми е лека усещам тежината й , много се запотявам а и усещам парене . Жената от Амоена каза че е противоалергична защо имам такива усещания не знам.Носа я с обикновен сутиен но без банели и уших кълъфче на епитезата . Каза ми да я нося през целия ден защото ще започнат изкривявания .Надявам се със специалния сутиен този дискомфорт да изчезне.Още веднъж благодаря за всичко споделено и за подкрепата ви .Хубав ден и много положителни емоции.

# 154
Радвам се , че успя да си вземеш Simple Smile
Епитезата изобщо не се допира до кожата , когато е в сутиена.
Надявам се да ти е по-удобна , когато го вземеш Simple Smile

# 155
Смисълче , как е съпружието. Надявам  се вече да се чувства по-добре ♡

Лейди, кога трябва да са готови резултатите от скенера ?
Чакам те с добри новини ♡

# 156
DZ, бавно и славно се посъвзема. Вече добре ръководи мен и синчето какво и най-вече как да бъде свършено в градината 😂😂😂
Ти как си?
Лейдито и аз я чакам да се появи от някъде.

# 157
  • София /Абсурдистан
Ей ме. Резултатите от скана не са готови. Като станат, доктора ще ми се обади.  Бодоха ме днес, ниски са малко показателите, но бива, другата седмица във вторник на предпоследна химия. Дано да е имало смисъл. Постоянно ми се вие свят, не знам от какво е. Утре ММ ще ми носи документите за телк- а за болничен, после ще пиша кое как е.  Дано да не го върнат, че наистина нямам сили да се мъкна в жегата с транспорта.
Да питам нещо - някакви много нехарактерни рани се появиха на лявото ми стъпало и на пръстите на крака отдолу, не мога да стъпвам на този крак, толкова боли. С нищо не съм го травмирала, шляпам с пантофи в къщи и с чехли тип джапанки навън. Поръчах си от " Зоя" мехлем за наранявания, но вече повече от седмица не минава изобщо от нищо, мазах и с прополис. Та се чудя сега с какво да го мажа. Някой има ли такъв опит?

# 158
Ей ме. Резултатите от скана не са готови. Като станат, доктора ще ми се обади.  Бодоха ме днес, ниски са малко показателите, но бива, другата седмица във вторник на предпоследна химия. Дано да е имало смисъл. Постоянно ми се вие свят, не знам от какво е. Утре ММ ще ми носи документите за телк- а за болничен, после ще пиша кое как е.  Дано да не го върнат, че наистина нямам сили да се мъкна в жегата с транспорта.
Да питам нещо - някакви много нехарактерни рани се появиха на лявото ми стъпало и на пръстите на крака отдолу, не мога да стъпвам на този крак, толкова боли. С нищо не съм го травмирала, шляпам с пантофи в къщи и с чехли тип джапанки навън. Поръчах си от " Зоя" мехлем за наранявания, но вече повече от седмица не минава изобщо от нищо, мазах и с прополис. Та се чудя сега с какво да го мажа. Някой има ли такъв опит?
Някакво кожно заболяване, което няма нищо общо с основното - просто е съвпадение! При мен на стъпалото било се появило някакво уплътнение като костилка от слива...Била съм се уплашила, че някакъв тумор, а то е нищо, просто така ще го има /така ми е казал ортопед/.

# 159
Здравейте, момичета! Искам да споделя следното: човек в момента на 70 години е опериран от перфорация на червата и с отстранено 2/3 от дебелото черво поради рак, въпреки че преди година и седем месеца е бил на изследване в болница Софиямед и отстранен един сантиметров полип от червата. Изследването колоноскопия мисля, че се казваше.Казаха му след пет години пак да отиде на преглед. Или Доктор Петров нещо не е доогледал или рака е някакъв много бързорастящ. Какво излиза, че и профилактика да прави човек е все тая.

# 160
  • Варна
Ей ме. Резултатите от скана не са готови. Като станат, доктора ще ми се обади.  Бодоха ме днес, ниски са малко показателите, но бива, другата седмица във вторник на предпоследна химия. Дано да е имало смисъл. Постоянно ми се вие свят, не знам от какво е. Утре ММ ще ми носи документите за телк- а за болничен, после ще пиша кое как е.  Дано да не го върнат, че наистина нямам сили да се мъкна в жегата с транспорта. Да питам нещо - някакви много нехарактерни рани се появиха на лявото ми стъпало и на пръстите на крака отдолу, не мога да стъпвам на този крак, толкова боли. С нищо не съм го травмирала, шляпам с пантофи в къщи и с чехли тип джапанки навън. Поръчах си от " Зоя" мехлем за наранявания, но вече повече от седмица не минава изобщо от нищо, мазах и с прополис. Та се чудя сега с какво да го мажа. Някой има ли такъв опит?

Ох, милата... не знам дали е същото, но както ми го описваш и при мен имаше подобен проблем. Кожата около ноктите - особено палеца, между пръстите и отдолу на пръстчета и на местата, където самото стъпало се опира - петата и оная възглавничка там от към пръстите. При мен съвсем накрая се появи. Аз толкова химии обаче нямах. Болеше ме и мен, направо си куцуках. Приличаше на някаква зверска форма на гъбично заболяване. Спрях разходките насам натам, че беше сезона на затворената обувка и грам не се търпеше. Вкъщи с обилно намазани стъпала с онзи мехлем от мас и невен и памучен чорап, т.е. нещо като превръзка си направих и сякаш помогна. Преди всяко мазане нежно почиствах краката с бебешки сапун и махах тук там мъртвата кожа, където можеше. Дали от това ми мина не знам, но поне много ми облекчи болките. Пробвай. Дано и на теб малко от малко помогне. Иначе както emma1_ не бързай да свързваш с основното заболяване. Твоя ММ сигурно ще се съгласи, че при химията кожата си страда, съхне, пада, изтънява, освен това и имунната система малко се бъгва и те прави податлив много към разни такива гадове като вируси, бактери, гъбички, инфекции. Отиди на лекар да ти види крачетата, няма нужда да се мъчиш, че имаш още химии да правиш, нали? Ако е някакво такова кожно заболяване да излекува или поне овладее с нещо развитието му. Айде да беше като при мен, да е след последната и да си го изтърпиш, но при теб задължително трябва някой да ти погледне краката.

Аз пък тук от около 2 седмици хич не мога да спя заради ужасни крампи и схващания. Имала ли е някоя такъв проблем по време на хормоналната? Самата химия е вече сякаш далеч зад гърба ми, нямам основание за всяко нещо нея да виня, около нова година беше последната вливка. От четири месеца съм на Золадекс и Тамоксифен. Схващанията са основно в стъпалата и прасеца. Не се трае вече, сънят ми стана като ученическа програма, на всеки 45 минути междучасие - айде ставай да разтъпчеш и да масажираш. Пия там от време на време от онези разтворимите таблетки магнезий, но нещо по-сериозно май трябва да пия, че от тях ефект сякаш няма.

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 08:45 от Spirit Crusher

# 161
  • София /Абсурдистан
Ей ме. Резултатите от скана не са готови. Като станат, доктора ще ми се обади.  Бодоха ме днес, ниски са малко показателите, но бива, другата седмица във вторник на предпоследна химия. Дано да е имало смисъл. Постоянно ми се вие свят, не знам от какво е. Утре ММ ще ми носи документите за телк- а за болничен, после ще пиша кое как е.  Дано да не го върнат, че наистина нямам сили да се мъкна в жегата с транспорта.
Някакво кожно заболяване, което няма нищо общо с основното - просто е съвпадение! При мен на стъпалото било се появило някакво уплътнение като костилка от слива...Била съм се уплашила, че някакъв тумор, а то е нищо, просто така ще го има /така ми е казал ортопед/.
Не е кожно заболяване. След като обух едни много меки мокасини на бос крак за малко, тогава се появи и сега не минава. Мислех, че са ми убили защото за първи път след зимата обувам обувка на бос крак. Влача го вече втора седмица и няма изгледи да минава. Горния слой на кожата сякаш е смъкнат, сега е много червено и така си стои. На другия крак също има, но по-малко. Мазах с какво ли не, не минава и боли като рана. Днес ще взема мехлема, да видим, дано да помогне. Иначе имам още 2 химии преди операцията, във втоник ще питам в болницата ако не е минало.
Spirit Crusher трябва да вземеш не разтвоим магнезий, а Магнерич, ще ти мине веднага, вечер по 1 се пие преди лягане, ако крампите са много, може и сутрин също за 1-2 дни, после пак по 1 още седмица поне, ето от този https://sopharmacy.bg/product/596/magnerich-magnerich-tabletki-5 … x-30-actavis.html
Това му е старата опаковка, ММ го пие и той, аз също го пия при нужда https://apteka.framar.bg/13001384/%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5 … 0-%D0%BC%D0%B3-30
Разтворимите таблетки са малка доза и няма да ти помогнат. Това със сигурност го знам.

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 08:59 от Unknown_lady

# 162
  • Варна
Лейди, благодаря ти много! Дано го дават без рецепта, още днес ще си го купя. Иначе така или иначе преглед ми предстои, ще си го кажа проблема. Инетерусва ме най-вече от какво може да са дошли тия крампи и дали до гроб ще си ги нося. Движението при мен бори сякаш абсолютно всички неприятни ефекти. През деня абсолютно никакви схащания нямам, нито типичното обилно потене. Много е странно някак си, значи като започна да се потя обилно то е когато съм в покой, стана ли, раздвижа ли се и всичко спира - и потене, и схващания, и всичко останало. В спокойно темпо и 5 км да извървя няма проблем. Вечер обаче като се положа в леглото и се почва - вадички по челото, изтръпвания, едни такива като вълнички хем ми студено, хем се потя, тия схващания и те... баси парадокса... Аз съм си в критическа де, те затова ми ги бият тия инжекции и ги гълтам тия хапове.

А относно мокасинките.... права си в някои неща. Изнежен крак от чорапче и удобна обувка като сложиш в някаква лятна обувка с каишки тук там, ръбчета, шевове или друг наклон наистина в началото наранява крака. Аз мога да потвърдя, че възможно най-удобните ми чехли като ги обуя след зимния период и веднага усещам дискомфорт, тук там дори мазолчета се появяват, ден два и като загрубее и свикне стъпалото пак си стават най-удобните, проблеми няма. НО, все пак не подценявай нещо да си е стояло да зимува скрито в шкафа за обувки в тия мокасинки. Аз с една такава блузка като ученичка си бях докарала проблеми и трябваше няколко процедури да ми правят. Вкарваха ме в нещо като вертикален солариум и ме печаха. Симптомите бяха сърбеж и зачервени петна, диагнозата не помня. Блузката беше прана, прилежно прибрана в гардероба, просто я изкрах и върху мен нахлузих и се оказа, че някакви акарчета много си харесали точно тази материя на блузката по време на зимния период там се заселили и заспали зимен сън и като ги събудих на пролет от тях се обринах по корема и гърдите. Отиди на дерматолог, не подценявай.

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 09:38 от Spirit Crusher

# 163
  • София /Абсурдистан
Да, ще го закарам този крак на преглед аз.
Магнерич е без рецепта, има го навсякъде по аптеките.

# 164
Смисълче , радвам се че мъжа е по-добре Simple Smile
Направо не ми се пише ..... тая химия ми разказа играта от събота не е спряло да ми се гади. Особенно сутрин трябва да изкарам задължително стомашните сокове Confounded Спрях да пия Зофрани и Дегани и с тях и без тях все тая Astonished
Крампи и аз започнах да имам .... ама ми е толкова смотано , че не им обръщам внимание Cry

Общи условия

Активация на акаунт