Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 48

• 70 552
  • 797
  •   1
Отговори
# 165
  • София /Абсурдистан
Вземи някой да ти бие Зофран сутрин и вечер. Че то иначе е мъка.

# 166
DZ, ужасно, не звънна ли до болницата да ги питаш какво да пиеш? Дано инжекциите които Лейдито ти казва да ти помогнат.
Как е шампионът, миличкият дано по-малко те вижда така.
Прегръщам те.🌸

# 167
Здравейте, на майка ми и предстои лъчетерапия,насочили сме се към Сити клиник.Какво е вашето мнение?

# 168
Лейди ,
В краен случай ще помоля едната комшийка - докторка  е.
Ама честно писна ми от хапчета и добавки. Не съм лигла издържам на болка и всичко. Ама при положение , че първите дни толкова Зофран +Деган ми бият... днес 5ти ден.
Ако всяка следваща химия е по-зле до последната може и да се гръмна вече Dizzy Face Остана още една червена и 4 или 12 някакви други Head Band

Смисълче , шампиона го пращам другата седмица на лагер за 1 седмица.
Да си почине от нас и да се наслаждава на живота Kissing Heart Гледам да се преструвам пред него , че съм ОК .

# 169
Ей ме. Резултатите от скана не са готови. Като станат, доктора ще ми се обади.  Бодоха ме днес, ниски са малко показателите, но бива, другата седмица във вторник на предпоследна химия. Дано да е имало смисъл. Постоянно ми се вие свят, не знам от какво е. Утре ММ ще ми носи документите за телк- а за болничен, после ще пиша кое как е.  Дано да не го върнат, че наистина нямам сили да се мъкна в жегата с транспорта. Да питам нещо - някакви много нехарактерни рани се появиха на лявото ми стъпало и на пръстите на крака отдолу, не мога да стъпвам на този крак, толкова боли. С нищо не съм го травмирала, шляпам с пантофи в къщи и с чехли тип джапанки навън. Поръчах си от " Зоя" мехлем за наранявания, но вече повече от седмица не минава изобщо от нищо, мазах и с прополис. Та се чудя сега с какво да го мажа. Някой има ли такъв опит?

Ох, милата... не знам дали е същото, но както ми го описваш и при мен имаше подобен проблем. Кожата около ноктите - особено палеца, между пръстите и отдолу на пръстчета и на местата, където самото стъпало се опира - петата и оная възглавничка там от към пръстите. При мен съвсем накрая се появи. Аз толкова химии обаче нямах. Болеше ме и мен, направо си куцуках. Приличаше на някаква зверска форма на гъбично заболяване. Спрях разходките насам натам, че беше сезона на затворената обувка и грам не се търпеше. Вкъщи с обилно намазани стъпала с онзи мехлем от мас и невен и памучен чорап, т.е. нещо като превръзка си направих и сякаш помогна. Преди всяко мазане нежно почиствах краката с бебешки сапун и махах тук там мъртвата кожа, където можеше. Дали от това ми мина не знам, но поне много ми облекчи болките. Пробвай. Дано и на теб малко от малко помогне. Иначе както emma1_ не бързай да свързваш с основното заболяване. Твоя ММ сигурно ще се съгласи, че при химията кожата си страда, съхне, пада, изтънява, освен това и имунната система малко се бъгва и те прави податлив много към разни такива гадове като вируси, бактери, гъбички, инфекции. Отиди на лекар да ти види крачетата, няма нужда да се мъчиш, че имаш още химии да правиш, нали? Ако е някакво такова кожно заболяване да излекува или поне овладее с нещо развитието му. Айде да беше като при мен, да е след последната и да си го изтърпиш, но при теб задължително трябва някой да ти погледне краката.

Аз пък тук от около 2 седмици хич не мога да спя заради ужасни крампи и схващания. Имала ли е някоя такъв проблем по време на хормоналната? Самата химия е вече сякаш далеч зад гърба ми, нямам основание за всяко нещо нея да виня, около нова година беше последната вливка. От четири месеца съм на Золадекс и Тамоксифен. Схващанията са основно в стъпалата и прасеца. Не се трае вече, сънят ми стана като ученическа програма, на всеки 45 минути междучасие - айде ставай да разтъпчеш и да масажираш. Пия там от време на време от онези разтворимите таблетки магнезий, но нещо по-сериозно май трябва да пия, че от тях ефект сякаш няма.
Аз съм пила от трампи магнерич или магнерол - едно и също е! Но тамоксифен са ми сменили на анаромат! Той е много по-лек! Аз не съм могла да понасям ни нолвадекс, ни тамоксифен - това са тежки гадости!

# 170
  • София /Абсурдистан
Червената химия, доколкото знам, е най- гадната. Заедно с инжекциите против гадене, може да се пие Церукал. Също на ампули глюкоза и вит.С заедно. Ако нищо от това не помогне, отива се в болницата и там да измислят какво.
И на мен ми писна да ходя да ме бодат и никъде вече не ми се ходи по болници, ама няма начин.
Разбрахте ли за подготвяните рестрикции за лъчетерапия? Щяло да има лист на чакащите. А през това време осмокракия сигурно ще си спи кротко. Нямам думи просто. Има ли поне едно решение на власт имащите, което да не е малоумно.

# 171
Този който е измислил тази икономия на лъчетерапията е луд човек, как не ги е срам. Ами то най-добре само да прибират пари и да не лекуват хората..... Ядосах се много.

# 172
  • Варна
Разбрахте ли за подготвяните рестрикции за лъчетерапия? Щяло да има лист на чакащите. А през това време осмокракия сигурно ще си спи кротко. Нямам думи просто. Има ли поне едно решение на власт имащите, което да не е малоумно.

Мхм... току що разбрах от гостуването на един експерт по лъчелечение в Нова. Изтървах представянето му, но май е някъде из софийските болници или завеждащ такова отделение или директор. И аз думи нямам, и въпросният гост и той думи нямаше, и водещия и той думи нямаше. Направо всички безмълвни ни оставиха...

Хубавото е, че индиректно човекът каза, че при него хич няма да им ги спазват тези рестрикции и да им се връзват на пилешкия акъл, т.е. те болен няма да остават в режим на изчакване каквото и да им налагат от касата. На въпроса дали това означавало да продължат да работят против правилата, докторът отговори "Не против правилата, а с цената на дългове, които по-късно ще оспорим и ще отпаднат".

А като съвет към всички болни, които евентуално биха попаднали в такива листи ако наистине се наложат тези ограничения каза "Отивате в НЗОК и казвате, че не можете да чакате наложените седмици, месец, месеци и т.н. и искате лечение в чужбина." Това нямало как да откажат, а струвало десетки, при по-специфичните лъчелечения дори стотици пъти по-скъпо. Да са оправят с дълга към другата държава както си щат.

Смисълче, Лейди, не се ядосвайте, това най-вероятно няма да мине. Някой просто я е хвърлил бомбата, а тепърва предстоят консултации с експерти в областа на онкологията. Такива поне му бяха настроенията на гостуващият специалист. Въпросът е що за малоумник трябва да си на такава толкова деликатна тема разни предложения за промени да правиш. "Яаааааа... Едни болни хора тука само за живот ми се борят и никва не я вършат, дай да ги попритесня малко, че скучаят гледам." Ужасно просто... подсъдно.

Последна редакция: чт, 14 юни 2018, 08:37 от Spirit Crusher

# 173
  • София /Абсурдистан
Моичета, май го закъсах. Току що ми се обади доктора, открили са нещо в черния дроб. Трябва да се запиша за ехограф с контраст, да се убедят, че не е метастатично. Идея си нямам  какво ще правя, ако е. И дали това изобщо се оправя.

# 174
  • София
Lady, Hug  Каквото и да ти кажа, знам че си ужасно панирана и притеснена и няма да се успокоиш, докато не излязят резултатите. После докторите ще кажат какво следва! Стискам палци и те мисля. Kissing Heart

Някъде ви бях изгубила... не знам как и къде и се чудех що си траете толкова време.

# 175
Лейди , не се шашакай предварително. На мен така ми изкараха акъла с "нещо" в черния дроб, но после се оказа хемангиом. Бях споделила тук и после ,една дама на лични, какви страшни неща ми наговори, не е истина просто. Така се сдухах, че щях да лягам и да чакам да умра Triumph.

# 176
Lady, дано бързо минеш изследването и да се окаже напразно притеснение. Стискам ти палци. 🌸

# 177
  • Варна
Лейди, аз няма да те съветвам тук и диети да ти предлагам, просто като останалите момичета ще те помоля да не се шашкаш. Моля те! 
Скрит текст:
И аз като armyhousewife имах там нещо в черния дроб. Със стеатоза ме приеха в хирургията заради хубавия ни български навик всяка вече да си сипваме с милият по едно, че и по второ... и по трето даже. Като спрях да го тормозя тоя дроб взе, че стана като прероден.

Толкова борбена да си, толкова слънчева. Защо се вкарваш във филми? Прави каквото трябва, а ти си го правиш. Няма нужда да си тровиш съня с неща, които биха те довършили психически. Докато не излезнат резултатите радвай се на това, че живееш и нищо по-сериозно не предприемай. Горе главата, обърни внимание, че за няма и два часа получи споделени чернодробни разни проблеми, които са били ей така само да те ошашкат и нищо сериозно. И при теб така ще се окаже.

# 178
Миналата година след скенер изпратиха майка на ЯМР със съмнения за множество метастази в черен дроб и то големи.ЯМР потвърди тази диагноза.Предложиха химиотерапия.Майка ми я отказа.Открих проф.Юлиянов във Стара Загора и направихме консултация с него.Той е един от най-добрите чернодробни хирурзи в страната.Предложи операция.Отстраниха на майка 60%от черен дроб.При отварянето се установило,че това са хемангиоми,маскирани като метастази.Та така...Лейди,изследвания до дупка.Явно и техниката бърка.Стискам палци и да пишеш пак.

# 179
  • София /Абсурдистан
Взех си диска и епикризата, има множество хемангиоми, но и 3 лезии с подозрение  за метастатични,които не могат да определят категорично заради малкия им размер. Утре рано в 8 ме записаха при гастроентеролозите за ехограф с контраст. Та ще видим какво е. Бяха ми казали, че докато съм на химия, вероятността да тръгнат метастази някъде е нищожна, на това разчитах. Ама че късмет имам и аз...
Ана, ще те помоля за координати на професора на лични, за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт