Болезнено стягане на прасците?!?

• 11 623
  • 140
  •   1
Отговори
# 60
  • София
В последните мецеци на бремеността непрекъснато ми се случваше и мног ме болеше.

# 61
На мен ми се случи следното:преди три дни ставам сутринта стъпвам на единия крак после на другия и просто не го усетих и туп на пода.Не ме болеше ,а просто го усещах изтръпнал-дали е като вашето?

# 62
Да, определено имах схващания, но на мен ми се схващаха стъпалата Confused С раждането и намаляването на килограмите при мен всичко това отмина Peace

# 63
  • София
Да случи ми се да ми се схване пръсеца няколко пъти слид като родих #Crazy

хващаш пръстите на крака и опъваш, за да се разтегне мускула. И през деня ако още те боли пак опъвай, за да се успокои мускула Peace

# 64
  • Страната на чудесата
Нормално е като си бременна! Peace
Някъде четох, че е от липса на магнезии! Rolling Eyes

Точно така, нарича се крампа това схващане и е от липса на магнезий, който между другото води и до задържане, т.е не се препоръчва да го пиеш в последния месец.

# 65
Да това се наричат крампи(аз докато напиша и ме изпреварили).Повечето бременни ги имат.Получават се от притискане на съдове и нерви,от  разположеният ниско в таза плод,през последните месеци от бременността.Друга причина за схващанията е ниското количиство серумен Са(калций в кръвта).За това е препоръчително да се приемат Са таблетки под формата на комбинирани мулти витамини или Са форте 1т дневно(най-много 10 дни) и разбира се много млечни продукти.

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 00:31 от petia47

# 66
Точно така, нарича се крампа това схващане и е от липса на магнезий, който между другото води и до задържане, т.е не се препоръчва да го пиеш в последния месец.
Не е от липса на Магнезий,а на Са,както съм описала.Дори,когато няма бременност,ни се случва да ни се схване крак,пръст и т.н. или пък потрепва мускулче на окото.Това всичко е от липсата на Са!Мg дефицит се изразява в множество ритмични или неритмични свивания и отпускания на гладката мускулатура.Такива, например,са сърцето(води до сърдечна аритмия,синусова тахикардия и др) и матката(придизвиква преждевременни контрактилни свивания на маточната мускулатура).В тези  и други случаи Мg се набавя медикаментозно p.os. или i.v., в зависимост от състоянието на пациента!!!

# 67
Доста често се случваше Sad Пиех магнезий,но нямам спомен да ми е помогнал.

# 68
Да, много често ми се случваше и много ме болеше, особено през последните месеци от бременността.

# 69
На мен също ми се случва. Наистина е болезнено Whistling #Crazy. В Ръководството на Д-р Спок пише, че "в миналото за предотвратяване на схващанията са препоръчвали калций, магнезий и хинин, за сега нито едно от тези средства не е доказано ефикасно".
Аз забелязах, че при мен се появява, когато си опъвам крака или дори просто се протягам. Контрашпица наистина помага, но е много болезнено. Нашият татко ни показа един номер, който според него се прилагал при футболистите. Когато усетя, че ми се схваща крака, веднага го будя и той масажира с неговия крак свода на моя. Не знам дали е внушение, но при мен за сега действа. Нещо подобно е написала и Lilu76 за масажа с бутилка или масажор.
Пробвайте, дано и на вас ви помогне и леко раждане !

# 70
Не е от липса на Магнезий,а на Са,както съм описала.Дори,когато няма бременност,ни се случва да ни се схване крак,пръст и т.н. или пък потрепва мускулче на окото.Това всичко е от липсата на Са!Мg дефицит се изразява в множество ритмични или неритмични свивания и отпускания на гладката мускулатура.Такива, например,са сърцето(води до сърдечна аритмия,синусова тахикардия и др) и матката(придизвиква преждевременни контрактилни свивания на маточната мускулатура).В тези  и други случаи Мg се набавя медикаментозно p.os. или i.v., в зависимост от състоянието на пациента!!!

Да, и аз мисля, че е липса на калций. Докато бях бременна ми се случваше често и бях прочела това-онова по темата. Та така де, калций беше  Peace

# 71
и на мен ми се е случвало, но сядам и си разтривам крака, въпреки болката и мускула се отпуска или правя контрашпиц.

# 72
В края на бременността ми се случваше често да ми се схващат крайниците ..  Peace

# 73
Случвало ми се е няколко пъти докато бях бременна,но за няколко минути.Направо се будех със писък,а мъжо все се стряскаше да не би да раждам smile3532.Иначе през деня продължаваше да ме боли все едно имам мускулна треска.

# 74
В последните мецеци на бремеността непрекъснато ми се случваше и мног ме болеше.
И на мен ми се случваше много често и то точно този мускул на пръсеца ми се схващаше  Confused

Общи условия

Активация на акаунт