Шести клас

• 47 295
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
До преди седмица изобщо не съжалявах за решението което взех преди 6 години да го запиша с предния набор.
Сега не съм сигурна -  с тези експерименти на прага на 7 клас  ...
Не е от най -  прилежните и старателни, не знае какво иска да учи....
Тежка година се очертава.
 Беше свидетел на емоциите на група седмокласници вчера минути след излизането на резултатите, дано това го накара да се замисли , защото думите не помагат.
Колкото до седмокласната тема  има 367 на балкона в момента.

# 211
Аз се чудя НВО по математика дали е на нивото, което си учат в училище или трябва да се учат различни типови задачи.
Иначе не ми е стрес и се опитвам да не вкарвам стрес и на детето.

# 212
НВО с нов формат от догодина, който да измерва "постигнатото в целия прогимназиален етап":
http://m.24chasa.bg/novini/article/6900162

# 213
НВО ще е с нов формат догодина

Включване на българските автори от 5-7 клас. Някакво редуване на 25 задача по БЕЛ - теза/ лит.герой, втори модул - преразказ с дидактическа задача на неизучаван текст/с сбит преразказ на неизучаван художествен текст.
Т.е. не знаеш какво ще ти се падне в дадената година?
Щели да гледат преди началото на учебната година да си кажат ...

B.L.A.Z.E  Peace

# 214
  • София
Много неприятно. Отново нашият набор е потърпевш. Да им се смени форматът точно в последната година е най-малкото стресиращо.  Горките деца, горките ние. Изправя ми се косата още отсега. Дайте да пишем писма, да се жалваме, смятам, че нашите трябва да са в заварено положение.

# 215
  • София
И моят син въобще не се вълнува от НВО догодина - той душевно вече е във ваканция, нищо че вървят последни изходни нива и контролни.

# 216
  • Варна
И моят син въобще не се вълнува от НВО догодина - той душевно вече е във ваканция, нищо че вървят последни изходни нива и контролни.
И моята щерка е така. Само аз се вълнувам от наближаващия седми клас, промяна на формата на НВО, избор на школа и т.н. Тя.....шапка на тояга.

# 217
  • София
Тя и моята грам не се е притеснила. Толкова й е ваканционно, че чак още по-нервно ми става. Само аз си се терзая, но това си е мой проблем. Nerd

# 218
  • София
Хич не му е ваканционно. Още си учат с пълна пара. Утре ще има и изходно ниво по история.

# 219
  • Пловдив
Според статията излиза, че само за 2005 няма да се налага постепенно преходът, хоп в новия формат! Късметлии....явно ги считат за много умни децата Simple Smile

# 220
  • Разпиляна във въображението
И моята хич не си го слага на сърце. За първи път ще минавам през това "изпитание", но поне ще имам опит за следващите два пъти Simple Smile

# 221
Ами това е.. Категорично си обявиха, че изпитите за последен път са в този формат. Sad Не мисля, че това можем да променим вече, но поне дано има скоро яснота какви точно ще са промените, поне по тях да реагираме.. Единственото, което ме успокоява, че за всички деца ще е ново, равнопоставени ще са..

# 222
Вълнувам се изключително много за промените които ще засегнат децата ни, синът ми съответно въобще не се впечатлява от това че е бъдещ седмокласник. При нас също текат изходните с пълна сила.

# 223
  • София
Защо,защо все нашите деца трябва да бъдат на топа на устата?!?
Не приемам за равнопоставеност факта,че формАта ще бъде еднакъв за всички.
Да,но набор 2005 ще има възможност едва година да се подготвя,следващите набори повече в зависимост от нуждите на децата.
Малко ли им беше миналата година,че трябваше да учат по нови учебни програми,но със стари учебници?!?
Защо всички експерименти на МОН трябва да бъдат върху децата от този набор?
По-интересно ми е хората,чиито идеи са тези,работили ли са някога с деца?

# 224
  • София
Два-три дни не ви бях поглеждала и пак изпаднах в лек стрес като надникнах тук. Аз вече започвам да мисля за план Б, просто не мога да повярвам, че ще се справи. Взела съм ѝ два сборника с тестове формат НВО за 6 клас за ваканцията. Изкушавам се да взема и за 5-ти (напълних се с неотваряна сборници и помагала). Поне математиката и българския по тях да кара, пък литературата...не знам.

Общи условия

Активация на акаунт