Жилище и мисли

• 59 426
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 080
Да бе, Сирена. Ще дам 5 бона за уреди на наематели. Бъзикаш ли ме? Аз парите за личната си фурна едва преживях, ти за наематели. Колкото и да са уникални уредите се захабяват и амортизират. Няма да живея с орлите, че да им пазя толкова на едни уреди.Купуваш нещо дето да ти помага на теб, не дето да му трепериш. Слугинаж на кухня. Не и не.

# 1 081
Хубаво де, интересно ми е в крайна сметка кой изработва парите за тия, дето са рентиери и флипват имоти. 
Не ги изработваш ти, споко. Изработват ми ги провайдъри, търсещи си място под слънцето.

# 1 082
Рибозом, 5К не беше ли само месечната ти заплата, какво си се завайкала?

По принцип хората като гледам си правят скъпите ремонти за себе си, дори при сравнително ниски доходи. Даже и на кредит.

В момента в Пловдив има двустайни за 130 хил. евро и нагоре. Не знам при тия цени вече как ще се заформи пирамидата с флипването. Виждам къде се редят на опашки - при евтините в Короната и още 1-2 комплекса. В оня на мястото на Бирената фабрика, при 1300 евро на квадрат на зелено, като гледам има бая свободни все още.

# 1 083
Хубаво де, интересно ми е в крайна сметка кой изработва парите за тия, дето са рентиери и флипват имоти. 
Не ги изработваш ти, споко. Изработват ми ги провайдъри, търсещи си място под слънцето.

Да де, знам, че те ги изработват. Само че представи си, могат да решат да спрат да ги изработват. Да си кажат - чакай бе, аз мога да си вдигна лаптопа и да си живея на плажа в Гърция при същата цена на имота, вместо да ги давам за София.

Изобщо, моли се да ги има провайдърите със свежите пари, дето се редят на опашка, че може да свършат, или да се ориентират по-добре кое е ценно.

# 1 084
Я, че да ги  нашия тия пари в уреди и кухня. Жива да не бях. Най тъпо похарчените пари са за скъпи коли и уреди. Според мен.

# 1 085
Изобщо, моли се да ги има провайдърите със свежите пари, дето се редят на опашка, че може да свършат, или да се ориентират по-добре кое е ценно.
О, не, за това би следвало ти да се молиш, защото наближаваш 40, а още не си изкарала дори днешния си обяд. Аз не чакам на молитви и провайдъри. На мен родителите ми са оставили не само имоти, но и здраво дупе за бачкане, плюс малко мозък за мислене.

# 1 086
Това в повечето случаи е страничен доход, като добавка към основния. Дава ти сигурност, ако останеш без работа за известно време. А ако останеш без наематели, си имаш приходи от работата и пак не е фатално. Дори и да се намали наемът, отново няма да е фатално.

# 1 087
А, за кухненски уреди, смея да твърдя, че с ниския клас е тегаво, хубаво е една идейка отгоре да се похарчи. Все пак парите са и за живеене, то пък да си крупен инвеститор, ама да си псуваш пералнята всеки ден...живяла съм под наем в кухня с най-ниския клас уреди, ами шибаничко си е. Добре че беше временно.

Кухнята се ползва всеки ден - ако вземеш за 500 лева и ти се разлепи на третия месец, с години ще ти скапва настроението.

# 1 088
А ако останеш без наематели, си имаш приходи от работата и пак не е фатално.
Мхъм. За тази цел обаче трябва да работиш или поне мисълта за работа да не ти докарва нервна криза. Иначе, само едни голи молитви остават, ако не можеш да изкарваш пари с труда си.

# 1 089
Я, че да ги  нашия тия пари в уреди и кухня. Жива да не бях. Най тъпо похарчените пари са за скъпи коли и уреди. Според мен.

Имам познати, които не могат да си довършат ремонта в момента, защото няма средства, но пък изплащат НОВА кола Simple Smile

# 1 090
Сирено , не знам . Моят син е ИТ и още преди две години , макар и обезпечен , ми развиваше теорията , че с такава професия до 40 г трябва да си се обезпечил с недвижимости и още един бизнес , защото давали фира след тази възраст . Може и да му е деЧки акълът още , не зная. Но той така ми ги е представил нещата с тяхната професия. Та май трябва своевременно да се инвестира . Ако щЕ и в злато.

# 1 091
За щастие, Уиш, някои неща в живота не се заплащат само с пари. Всъщност единственият начин да ги платиш изключва паричните отношения.

Ако останеш без работа, си имаш фонд "12 месеца без работа".

# 1 092
Допълнителни вложения / купуване на нов имот с цел инвестиция и обзавеждането му / не се правят за сметка на текущите нужди.
Правят се след като си си надвил на масрафа за в момента и ти остават излишни пари за вложения.
И не съм съгласна,че ако нямам деца - трябва да живея като пройдоха ден за ден. И като дойдат децата,какво ? Да се чудя да бачкам ли,имоти ли да купувам,да се моля за част от идеалните части на провайдъра или да си гледам децата ...

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 16:44 от Norvy

# 1 093
А, за кухненски уреди, смея да твърдя, че с ниския клас е тегаво, хубаво е една идейка отгоре да се похарчи. Все пак парите са и за живеене, то пък да си крупен инвеститор, ама да си псуваш пералнята всеки ден...живяла съм под наем в кухня с най-ниския клас уреди, ами шибаничко си е. Добре че беше временно.

Не обясняваше ли нещо за принцесите в една друга тема? Пиша през телефона и не ми е удобно да проверя Simple Smile Моята печка в квартирата пък в Нео. Изобщо не се впечатлявам Joy Нямаше да готвя по-вкусно, ако беше АЕГ за 1400 лева  Joy

# 1 094
Сирено , не знам . Моят син е ИТ и още преди две години , макар и обезпечен , ми развиваше теорията , че с такава професия до 40 г трябва да си се обезпечил с недвижимости и още един бизнес , защото давали фира след тази възраст . Може и да му е деЧки акълът още , не зная. Но той така ми ги е представил нещата с тяхната професия. Та май трябва своевременно да се инвестира . Ако щЕ и в злато.

Факт. Мъжът ми още е на 34, но до 40 планира точно това. След 40 си взимаш няколко млади, дето им щрака акълът и са свежи и така...пишеш код само за кеф, или се занимаваш с компютърна наука академично, или се пенсионираш.

Тоест не е съвсем вярно, едни от големите програмисти, с много знания и умения, са над 40, обаче те си правят собствени проекти, не са "копачи" за норматив в производството. Много правилно се е ориентирал синът ти.

Ми аз съм принцеса, печката ми е Бош и определено ми е по-приятна от НЕО. Сушилнята ми не е за 500, а за 1,500, намалена през Черния Петък, и е по-хубава, сравнено с тия за 500, пробвано е. За някои неща трябва да е принцеса човек, ако се ползват активно - нека пък са приятни и качествено. Свиването сдухва.

Затова пък нямам кола в момента, защото не ми трябва.

Общи условия

Активация на акаунт