Жилище и мисли

• 59 365
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 395
Ами досега никой не ми е пратил нещо хубаво. Щото няма, просто стилът на живот е такъв - дори хубавото не е като за хора.

Иначе не сме "туристи", сегашното жилище го взехме с 3 огледа, ама беше с адекватен брокер, който не показваше глупости и ако не отговаря точно на критериите, не се обаждаше да ни губи времето. Туристи сме, ако брокерът е скрил това-онова.

Имам идея да направя сайт, в който имотите се категоризират по кусури, да знаеш какво взимаш. Щото да ми обявяват за плюс "чист вход" е като да рекламираш, че в ресторанта ти чашите са чисти - то се подразбира, че трябва да е така, другото е ненормално.

Та така, един сайт, в който ще има реална информация: прозорец гледа в стена, възтесничко, шумно. И да си решиш кое може да приемеш и кое ти е неприемливо.

# 1 396
Гледах някакъв епизод на "Майк и Моли" (май), където един африканец в САЩ се жалваше, че в родното му село в Африка имало някаква война, глад и пр., и родителите му вече не можели да му пращат пари, за да се издържа в Америка. И веднага се сетих, че и  тук съм чела как в Америка трепетно чакат бабите и дядовците от България да пратят пари на внучето за РД и Коледа.

# 1 397
Ние затова планирахме рождените дни на децата да са разпръснати из годината. И въобще, затова исках 2 деца, за да има повече пощенски записи, че иначе само с тоя наем дето ми плаща мъжа ми: трудно.

Последна редакция: сб, 02 юни 2018, 00:40 от elenna

# 1 398
  • София
Насрахте се с тоя градски транспорт.
Кой нормален парадира с... кола.

# 1 399
Не просто кола, а Тесла. Същия, който се вози в ГТ, да не я отвлече някой таксиджия.

# 1 400
Това е България - ако не си в тенекията, си оръфляк. Трябва с кола, не ги разбирате тия работи.

# 1 401
  • Paris, France
Kontesa, радвай се, че имаш дъщеря, а не син, щото не е престижно това, "living in his mom's basement"Simple Smile

Не знам колко е престижно, но зависи от местонахождението на бейзмънта. Имам приятелка, която само бейзмънти в лондонския Найтсбридж купува. Вече е купила 4 броя и даже живее в единия. Те са много търсени за офиси, защото имат отделен, независим вход а също от купонджии, защото са единствените етажи във викторианска сграда, където подът не е голи дъски и никой не се оплаква от тропане. Някои имат и задни градини, patio им викат. На Beauchamps place, произнасяни Бийчъм плейс бейзмънти са пълни с млади аристократи от не особено бедни семейства. И поне са фрийхолд за разлика от новите блокове. Друго огромно предимство е липсата на годишни такси за поддържане, асансьор и още не знам какво си, точно защото си е твое до гроб и после децата го наследяват. От един leasehold от 30-40г какво ще получат?

# 1 402
Ами не ги разбираме - хем в тоя гадния Пловдив/България/Чужбина няма къде да паркира човек, затова ходи с ГТ, хем си купува Тесла и още 2-3 резервни коли.

# 1 403
Абе Невена, какво ще рече това бейзмънт? Нещо като маза ли е?

# 1 404
А, Тесла е само ако има излишни пари. Засега чак излишни няма. Коли не пазаруваме, оръфляци сме, с една семейна кола, при това на старо.

Ама значи, съвсем задължително ли е да се движа с кола и много да шофирам? Явно дава някакъв престиж това чудо. Ми не, ако мога, не шофирам, особено ако не ми се налага. В ГТ си седиш и си четеш книга. Докато шофираш не може да четеш и да зяпаш през прозореца.

# 1 405
По принцип, тези с Теслите нямат излишни пари. Просто имат страшно много обикновени пари.

Иначе, и аз предпочитам ГТ пред карането, особено с дребно отзад, което още се вози обратно на движението и ме катапултира с крекери ако спра на светофара. И пуска коментари колко бързо/бавно се движим.

# 1 406
  • Paris, France
Абе Невена, какво ще рече това бейзмънт? Нещо като маза ли е?
Да. Само че прозорците са големи а не като на мазетата. Едно време там е живеела прислугата и затова прозорците са често с железни решетки, поне тези към улицата. В Лондон веднъж живях на партера а в бейзмънта имаше бардак на доминантна хетера. Чуваше се камшика и няколко пъти разни чичковци излизаха полу голи отзад в градината. Тя си ходеше в черните кожени дрехи с половината цици навън и с чудните. Бардаците тогава бяха обикновено в бейзмънти заради отделния вход. Сега не знам.

# 1 407
Аха, а ще може ли да пуснеш превод и ма другите неща на английски дето написа?

# 1 408
  • София
На старо вика Joy Да не мислиш, че на критикуващите са първа употреба. 15-та от автомобилното гробище на райха, ама това е манталитет на българина.
Парвенющина.

Поздрави,
ще пална да си купя от намалените домати с новичкото си красивичко Бугати. Може на примоции да пазарувам,
но като първенец на село аз царувам.

Скрит текст:

# 1 409
  • Paris, France
Catcher, Бугати, да. И ний  ни щем бедни. Тук на една уличка до Шанз Елизе винаги има паркирани 2 Бугатита. Много са сладки. Класа.

еленна, freehold е, когато купуваш жилището завинаги и си е твое. Плаща се малка годишна такса на собственика на земята, ако има такъв. В центъра на Лондон собственик на земята е някой си дук. Забравих му името, но беше гадже на майката на Наоми Кембъл. Май на Нортхъмбърланд Дука беше. Земята е негова и годишно му се плаща нещо като 50-60£ на апартамент. Апартаментът или къщата са на собственика докато не ги продаде.

Leasehold е, когато ползуването на жилището се купува за определен период от време, 10, 20, 99 години. Може да се продава през това време. Продава се или се наследява остатъчния период. Примерно, купувам апартамент за 67г, след 15г решавам да продам и предлагам на пазара останалите 52г от лийза. Като кола на лизинг. След изтичането на времето или го купувам за още години ако собственикът на фрийхолд желае или се връща в негово владение.

Knightsbridge - в буквален превод рицарски мост, е най-богатия и престижен лондонски квартал. Близо е до доста дворци - Бъкингамския, Кенсингтън, Кларънс Хауз. Има казарми на кралската гвардия и военни. Harrods - най-престижният магазин от който пазаруват редовно много звезди, част от кралското семейство, шейхове и даже простолюдието е в този квартал. Там видях Джоан Коллинз, Джемайма Хан, Тиери Мюглер, бившето гадже на Хюг Грант дето носеше Версаче, и много други. Бащата на Доди Ал Файед беше собственик по едно време и беше издигнал паметно място на принцеса Даяна и Доди. Хранителният магазин в подземието е върховен. Целогодишно има зелени яйца от ему, огромни, колкото футболни топки от щрауси, страхотни френски кроасани, и прясна риба и морски дарове от цял свят.  Beauchamp place e улица до Хародс. Прословутият ресторант Pizza Pomodoro, който за мене е скучно, фрашкано местенце с тесни маси е там. В Найтсбридж не бих живяла, защото тишината и безлюдието нощем ме убиват.

Общи условия

Активация на акаунт