Жилище и мисли

• 59 908
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 840
Зад нашата кооперация имаше две много кокетни , четириетажни.Бяха си на отстояние и всичко. Дори пианист/ка/ чувах. И преди две три години...тишина.
Не светят прозорци-нищо.
Оказа се , че един строител ги е убедил да ги обезщети с ново. Събориха ги за два дни Flushed
Сега се строи много луксозна сграда за мнооого пари.
Така че- имот винаги е добре да имаш. Стар , нов. Имането е сигурност.

Янечек , и това е вярно . Но аз съм решила да си пазя моето, което сега отдавам под наем за "черни дни". Вярно , един син имам , но ако статуса ми рязко се влоши в някой момент и ми се наложи хоспис , не искам да разчитам на благоволение. Хора сме , меним се.

# 841
И що да му го прехвърлят на сина?

Щото така доказват любовта си ли?

hahaha

Никой на никого не е длъжен в този живот. Само родителите към непълнолетното си дете. След тази възраст всичко е по желание.

Имат си хората имоти дори и на 90 г. Защо да го прехвърлят на сина си?!? Да го продаде или....?!?

# 842
Е, това вече наистина си е прекалено. От една възраст нагоре е съвсем нормално да се трансформират имотите.

Иначе приписването винаги е рисково, а съм виждала доста негативни ефекти от момински квартири. Имат терен и почва влачене на едни навлеци за секс, не ти е работа. Пречи на подбора на качествени мъже. А и друго си е да те хареса боса и безимотна, не да ти прави сметка на бъдещите наеми, бляк...

# 843
Абсурд-за сега големия син се интересува основно от геймърство и когато е у дома не става от компа. То ест безшумен е. През учебно време пък имат много за учене и дори и за компа няма време. Малкият е много кротък и предимно си реди колички. Тоест сега въобще не пречат на никого. Вярно преди две години големият пречеше на цялата къща, но и това мина. Иначе аз искам децата ми да са щастливи, а не послушни. Дори и апартаменти съм им купила-няма шанс да идат в чужд имот.  Траш метъла не е на мода, децата предпочитат гери никол, но строителството се модернизира и шумоизлоцията се усъвършенства. Та така всеки проблем има решение, само похабените нерви от потъпканото его не се възстановяват.

# 844
  • На Марс
Децата трябва да имат собственост по документи едва към 25 тата година. Всичко преди това е голям риск за родителите.

Мдам едно наркоманче така продаде апартемнта на мама и тате та сега двамата се скитат немили недраги ...

# 845
Янечек , и това е вярно . Но аз съм решила да си пазя моето, което сега отдавам под наем за "черни дни". Вярно , един син имам , но ако статуса ми рязко се влоши в някой момент и ми се наложи хоспис , не искам да разчитам на благоволение. Хора сме , меним се.

О, аз не смятам, че всички имоти на родителите трябва да се подарят на децата, особено ако носят доход, с който родителите си помагат, но ако има заявено намерение и си обещал, редно е да се изпълни в някакъв нормален срок, а не все да повтаряш - всичко е вас, ама нищо да не правиш.

# 846
Моят натюрел пък ме влече към артистичен таван, ама с малки деца не става.
Те ще са малки още съвсем кратко и докато мигнеш с очи, вече ще се озъртат за изнасяне, та вместо да мислиш за хасиенда нейде из пловдивските села и да си пазиш дъщеричките от имотни гражданчета, по-добре им купи по едно малко сладко жилищенце и на тях, да не им се налага да се мъкнат по къщите на хората като безпризорни помиярки, пък ти си живей на тавана.

Много добре се е насочила Сирената. Децата имат лошия навик, когато излязат от къщи, скоро след това да ти връчат внуците. А баба и дядо с къща на село е най-доброто за бъдещите внуци, особено в наши дни.
И миналата година по това време, и тази – вървя по улиците и гледам, че тук-там все още са запазени големите междублокови пространства. Поддържани, чисти... И нито едно дете. Няма деца да играят, да се гонят, да правят бели. По улиците и в градинките е пълно с дървета – сливи, черници... – отрупани с плод клони, опират в земята. Няма кой да ги обере даже. Представяте ли си в нашето детство да е имало безпризорни зелени сливи необрани? Та ние даже на тези в дворовете не прощавахме.
Май единственият начин да осигуриш на детето си нормално детство е къщата на село.

# 847
Затуй имотите на мое име. Ако фърля топа ненадейно си имам оформено завещание. Ако се разведем, добитото от мен си е пак мое и на моите деца. Живот се не знае. До 90 не вярвам да откарам. Едва ли и до пенсия ще стигна. Trollface

# 848
Ами, Сийке, не скитат децата между блоковете, защото сега това се счита за неглижиране, нищо че някога се е наричало безгрижно детство. А си пуснал дете под 12 да се катери по джанката, а съседката те е обадила и после ще се разправяш със социалните. А деца над 12 вече не се интересуват от бране на джанки. Сега са по летни училища и лагери, все пак да не забравяме в кои времена живеем.

# 849
Ти само си представи какво количество внуци и правнуци ме чака. Бе направо трябва да почвам да си планирам замъка отсега, и едно село да снабдява с храна, някъде из Родопите.

# 850
Къде ще го пуснеш да скита само сега? Плъзнали са всякакви откачалки. Един чикиджия изплашил голямата с приятелките й посред бял ден,та звънях в полиция и излизах от работа.

# 851
Да бе, то щото по наше време нямаше такива... Тези са като хлебарките – неизтребими, даже едновремешната милиция не можа да ги озапти.

# 852
Сега има по-гадна мода - батки с опасни породи кучета. И двете животни гледат лошо. Та така, градът става неприятно място, не е да си пуснеш децата да обикалят.

# 853
Да бе, то щото по наше време нямаше такива... Тези са като хлебарките – неизтребими, даже едновремешната милиция не можа да ги озапти.
С такива оправията е независим, но редовен бой от различни хора, даже полицаите така съветват, ама все пак не е спокойно да си пуснеш детето да се катери по джанките, когато знаеш, че в съседния блок живее педофил. Един го хванах да предлага 5 лева на едно момиченце, за да му покаже пишка и да му направи свирка. Полудях направо и отървах детето, ама другия път, когато не минавам с чадъра покрай кофите, а тоя пак се навърта? Да не смееш да пратиш детето боклука да изхвърли.

# 854
С такива оправията е независим, но редовен бой от различни хора, даже полицаите така съветват, ама все пак не е спокойно да си пуснеш детето да се катери по джанките, когато знаеш, че в съседния блок живее педофил. Един го хванах да предлага 5 лева на едно момиченце, за да му покаже пишка и да му направи свирка. Полудях направо и отървах детето, ама другия път, когато не минавам с чадъра покрай кофите, а тоя пак се навърта? Да не смееш да пратиш детето боклука да изхвърли.

Би трябвало да подадете сигнал, не само да спасявете едно дете. Някое друго няма да може да бъде спасено от случаен възрастен.

Общи условия

Активация на акаунт