Жилище и мисли

• 59 922
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 270
Мъж като не иска да му се дели имуществото не си взима жена с деца. Аз също съм писала, че мъж с дете не бих взела. Моите са ми си достатъчно.Хубаво е, човек да е наясно със себе си и да си прави добре сметката. Не виждам нищо срамно в това. Лудите любови са за наивници. Има ли намесени деца е добре много да се помисли, хубавичко така да си прецениш какво може и какво не да преглътнеш, за да не страдаш после излишно,да не страдат и деца.

# 271
  • София
На мен ми е интересно какво ще е отношението, ако картата беше обърната - т.е мъж, който не иска неговото имущество и труд да се делят с 'изтърсаци' и 'голтаци'

Зависи кой е по- симпатичният в разказа на авторката. Simple Smile

Но, сериозно- тук всички мами са на мнение, че мъжът трябва да приеме децата им като свои и като свои да ги отгледа.
И тъй като на 99% трябва да е ерген или разведен без деца, ще има само 1 изтърсаче евентуално- на новия татко.

А, аз нали все мъжете защитавам, ще кажа на авторката, че сама си е виновна.

Щом държи да има дял от имота, да е предприела нещо- или да е сключила брак преди покупката, или да е предложила да изтегли един потребителски кредит, за да участва макар и с малко, или просто да е прекратила връзката, щом той не се свени да ѝ каже, че може да му го отмъкне.

# 272
Направи ми впечатление обаче как авторката категорично зае позиция, че тя не може да изплаща или да спестява за жилище, дори и за в бъдеще, защото заплатите "там" били максимум по 600 лева, следователно тя не очаква да има някакъв особен финансов принос в семейния бюджет и занапред, не планира да се включи в покупката на по-голямо общо жилище. А в същото време "там" има хора, които си купуват сами гарсониера, сдобиват се с по две свои лични (явно с лични пари) жилища и т.н., или поне тя така твърди.

# 273
На мен ми е интересно какво ще е отношението, ако картата беше обърната - т.е мъж, който не иска неговото имущество и труд да се делят с 'изтърсаци' и 'голтаци'
Обърни се към Сирената за справка от първо лице.

# 274
Какво да се обърне, аз не си решавам имотните въпроси с дялчета и овъртолване.

# 275
  • София

Да, ти разчиташ на съвестта на донора.
Дано да те слуша и да няма очи за нещо навън, че да ти се стъжни перспективата... Peace

# 276
Няма нужда да става персонално, просто ми беше интересно.

На мен ми се струва, че не много мъже биха се навили на жена с деца. Като цяло дори повечето мои набори нямат желание дори да се женят, камо ли за жена с деца.

# 277

Да, ти разчиташ на съвестта на донора.
Дано да те слуша и да няма очи за нещо навън, че да ти се стъжни перспективата... Peace

Скоро си говорихме по тая тема - по-скоро ако се разделим, би отишъл навън, щото тоя апартамент не го кефи достатъчно. Още повече пък да се засели в него със силиконова кака, смея се направо. Не съм взела булгарише мачо и спиндермаан, та да ми проведе наказателна акция с изхвърляне на багаж все пак...

Но това вече си е друга тема, всеки сам си решава. В момента авторката на темата не е подсигурила деца, така че е с по-рехави позиции. Аз пък не знам истории за изгонени с деца, но сега да видим Рибозом какво ще разкаже...

# 278
Никой не познава човека до себе си, докато не тръгне да се развежда.

# 279
И затова е добре девойката да използва ситуацията и да натрупа ликвиден резерв, а не да разчита на една десета от имот. Защото ако се заразделят, ще видят, че това ще доведе до повече проблеми и караници. Ако иска в бъдеще, да вземе свой имот - в провинцията са евтини, с малък кредит за 10 години ще го изплати, ако види, че е смислено.

# 280
Аз пък не знам истории за изгонени с деца, но сега да видим Рибозом какво ще разкаже...
Не зная какви истории ще разкаже Рибозом, но моя учителка не само беше изгонена от жилището, купено от двамата по време на брака и ѝ се наложи да се прибере при родителите си заедно с детето. Всъщност, ти самата си разказвала как първият ти мъж ти е прибрал спестяванията ти и си пила една студена вода за негово здраве. Както може да се направи кален номер с пари, така може и с жилище. С всичко може.

# 281
  • Няма такава държава!
Предполага се, че тя също ще допринася за дома, ще плаща сметки, ще го поддържа, ще участва в бъдещи ремонти и подобрения, ще гледа децата там, или ако се позова на законите в едни доста по-цивилизовани държави, ще има дял и участие в "развитието и на този дом, и на съпруга си".И при развод в една цивилизована държава, дори при липса на нейна собственост, пак би получила адекватно обезщетение за вложеното от нея през годините, и материално, и духовно.

Ама само се предполага, още не е сигурно, тя все още се чуди как да не даде пари и за мебели, докато той се е напрегнал и работил, за да купи това жилище. Тя не е участвала никак, сега търси компенсация, че я е оставял сама, докато бачка... той вече е свършил нещо, а за нея се предполага. Плюс, че тя каза директно, че не иска да участва, малка и била заплатата.

# 282
Глей не вярва Сирената! Ти как я мислиш, дали от наивност съм си направила така нещата? По-хубаво е да съм в позиция аз да сменя ключалките и да оставя чаркалъците на мъжа отвън, отколкото да се надявям, че не е булгарише мачо моя.Имам деца, пък и съм на възраст, та неща да стартирам от нули. Рибозом стартира веднъж от кота под нула, повече не мож го изгъбарка до там.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 14:58 от Рибозом

# 283
Аз пък не знам истории за изгонени с деца, но сега да видим Рибозом какво ще разкаже...
Не зная какви истории ще разкаже Рибозом, но моя учителка не само беше изгонена от жилището, купено от двамата по време на брака и ѝ се наложи да се прибере при родителите си заедно с детето. Всъщност, ти самата си разказвала как първият ти мъж ти е прибрал спестяванията ти и си пила една студена вода за негово здраве. Както може да се направи кален номер с пари, така може и с жилище. С всичко може.

Факт. Само че мен ме не изгониха, а аз избягах. Както казах, свободата си има цена и ако ще се правя на готина и ще бягам с 200, това беше цената.

През зрелия соц е малко по-друго, сега недостиг няма, никой не е заритал за апартаменти - ако се разделим, най-вероятно този ще стане AirBNB и никой няма да живее в него, заради кофти емоцията и спомените.

И има голяма разлика между това да опитваш да делиш банкови сметки и да ползваш жилище. При развод ликвидният актив е по-ценен, вече си научих урока.

# 284
  • София
Не бях прочела, че при казуса става дума за вече изплатено жилище, от там и сравнението с Гугъл.
В случая не е уместно, извинявам се. Peace

Общи условия

Активация на акаунт