Жилище и мисли

• 59 865
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 360
Чакай, чакай малко. Искаш да кажеш, че авторката, която иска дял от апартамент, за който не е дала нито стотинка, е от породата, която не прави тънки сметки?  ooooh! ОК, не прави тънки сметки. Доста дебели са сметките ѝ.

# 361
Авторката е далеко от романтичка. Дребна сметкаджийка с промит от майка си мозък. И нагла - абе ай сиктир, аз нямам пари за жилища милища, ама той като има защо не ми даде половината панел ... егати романтиката.

Къде ще ходела с децата ... те един ден не са прекарали под един покрив, с децата напред тръгнала. Общо взето, отврат е цялата история.

# 362
...
Меко казано гнусно е с такива тънки сметки да започваш да градиш нещо.

С това се изчерпва и моето мнение.
кукумицинка, именно затова ми е такова мнението. Потърпевша съм, така да се каже Simple Smile

Уиш, разсмя ме.
Не ме вълнува особено другото. Както си решат в двойката.
А щерката ще има предоволно и за щети и за облаги.

Да де, не те вълнуват подобни имотни въпроси, но периодично циклиш по темата, за чужди имоти, които не са твои, а е случка отпреди повече от десет години сигурно, която ти още не можеш да преглътнеш. В смисъл, какво се очакваше да е правилното поведение?  По равно да припишат имотите на сина си и на прясната снаха?

# 363
кукумицинка, ти пък?
В подобна тема за 1ви път учавствам. Само в темата за свекървите преди време съм писала за тези неща.

Уиш Wink

# 364
Аз имам 2-3 въпроса.

На колко години е момчето?
Той със собствен труд ли е изкарал парите за жилище или е продал нещо семейно/наследствено и си е помогнал със собствени спестявания?
Ти работиш ли нещо? Следваш ли?

# 365
Той със собствен труд ли е изкарал парите за жилище или е продал нещо семейно/наследствено и си е помогнал със собствени спестявания?
Какво значение има това за казуса? Нима, ако парите му са от наследство, трябва да ги сподели с гаджето си? Ей сега си представих как след години идва един младеж по гол гъз и иска половината от парите, които дъщеря ми наследи от баща си. Отивам за по-тежък тиган, адвокат и алиби.

# 366
Какво значение има това за казуса? Нима, ако парите му са от наследство, трябва да ги сподели с гаджето си? Ей сега си представих как след години идва един младеж по гол гъз и иска половината от парите, които дъщеря ми наследи от баща си. Отивам за по-тежък тиган, адвокат и алиби.
Toчно това имам в предвид. Ако парите са дошли от инвестициите и труда на родителите му, още повече бих го разбрала, че не иска да приписва на човек извън семейството жилища и имоти. Сам да си чупиш главата поради идеалистични представи и романтика - ОК, всеки си знае за какво се труди и как иска да си разпределя средствата, но е друго, когато става дума за усилията на родителите му.

# 367
  • град-държава
Да бе, ей сега повярвах в точно тази романтика. 😆

# 368
  • София
Уиш, или го черпиш с манджичка, обилно овкусена с английска сол. Simple Smile
Бъдеща свекърва, изплащаща кредити за жилища, съм аз. Само си представям такава кандидат-снахичка, романтично-алтруистично-очакваща...

# 369
Да, права си Гугълче.

Милинка, с глицерин по-добре.  Mr. Green

# 370
  • София
Имай милост, човечецът няма да стигне до заветната тоалетна в едностайката. Simple Smile
Млъквам да не спамя, размечтах се.

# 371
  • където ми харесва
Ха-ха!
Това е една от най-наглите авторки на теми, които съм чела в последно време.
Тя нищичко в нищо не е вложила, обаче е сърдита, че не й преписали "поне малка част" от апартамента?!
Браво на момчето, че не е сглупил да си раздели жилището с теб. Явно е усетил на къде духа вятъра. И все пак ти е казал, че това е вашето жилище. Ама ти пак мрънкаш. Ми работи, спестявай си пари и си купи твой апартамент, бре. Никой не ти е длъжен.

# 372
И то говорим за 40 квадрата. В провинцията. Тя видяла в кьоравия едно око и гледа и него да извади.

# 373
  • София
Ако последният пост на авторката е истина, то големият парадокс е, че всъщност не е извадила поука от кофти опита на майка си, щом би приписала половината на някого ей така.

Скрит текст:
А на грандоманите в темата "предписвам" повторение от първи до седми клас и чак след това покупка на имоти и излагация по форумите, че има толкова неграмотни хора на ръководни позиции.

Последна редакция: вт, 29 май 2018, 22:39 от The Catcher in the Rye

# 374
Не мога да си представя да тръгна да градя с някого семейство и да мисля по подобен начин.
От всички връзки и от брака си ( по логиката на авторката и майка и ) съм си тръгвала ,, ощетена,, а според мен - по-богата - с преживяното.
Но е въпрос на гледна точка.
Ако още от началото мериш с везната кой колко дал и колко взел ..... нямаш проблем с опита на майка си , а с ценностите.
Едно цяло не ви прави общият имот.

Общи условия

Активация на акаунт