Жилище и мисли

• 59 881
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 345
тогава ще може да докаже доверието си към мъжа до нея, като му припише половината.

Вярваш ли си?  Mr. Green

А, аз на нея вярвам, нали така твърди Mr. Green

# 346
Е, авторката досега къде е живяла? Не на улицата предполагам

# 347
купи си твое жилище и не се омъжвай. Аз те разбирам, когато се омъжих инвестирах една не малка сума в къщата на свекървата, страхувах се, че ще се разделим и не ми беше приятно, че си давам всичките пари, към оня момент за чужда собственост. Днес все още съм омъжена, живея в същата къща и изплащам втори апартамент. Така, че пари се изкарват, но с работа и пестене. Всеки брак е компромис, така че не го мисли .

# 348
Тъкмо и аз това щях да питам. Ще кажеш, че във фургон живее и е жизнено важно да има част от панел. Нали ще наследиш от майка си и баща ти в един момент. Защо си разваляш кефа сега с няква гарсониера. Голямо важно, че си писал само на него апартамент. Не си давала пари ти. Не купувай нищо и се мирясай. Има си имот човека, да си го обзавежда. Като не го чувстваш твой дом си стой при майка си. Нали там е твоя дом?

# 349
24 страници за една гарсониера кой знае в коя дълбока провинция,  ц ц ц ....
Всъщност са малко за съвременния феномен да се прекарва всичко през призмата на финикийските знаци, независимо с какви претенциозни приказки са прикрити... Пък после любов и ала - бала.Добре го казали хората: каквото и да ти говорят, винаги става дума за пари. Mr. Green
Част от гарсониерката  дай ми. Това е.... Whistling

ПП Бас държа, че няма и 1 керемида да наследи авторката, иначе изобщо нямаше да й мине през ума за тая многострадална гарсониера, вече да е купила каквото иска за там и да са се нанесли

# 350
Щом не държат на мен от началото и аз предпочитам да съм на квартира и да не инвестирам в жилище, в което няма да се чувствам като в свой дом. Ама ха!

# 351
В какво се изразява "да държат на мен"?

# 352
Аз се омъжвам с идеята да е завинаги и не разбирам подобни дребнавости и тънки сметки към жената/мъжа си.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 07:26 от Анонимен

# 353
Ако пък няма изгледи да наследи е още по-важно да си осигури дом лично за себе си. Щото варианта с две деца и половин панел е за никъде. Това да разчиташ, че някой си, някъде ще ти пише част въобще не трябва да ти е на ум. Вълка му е дебел врата, защото сам си върши работата. Да разчиташ на добрата воля на някой е просто толкова наивно, че няма накъде. В България закона не е ориентиран към жената. Евентуално ще се озовеш с половин панел, 100 лв. издръжка и шут в Г.

# 354
Всичко по равно от началото, иначе не става.
Аз се омъжвам с идеята да е завинаги и не разбирам подобни дребнавости и тънки сметки към жената/мъжа си.
Да, затова мине се не мине време и се сещаш за имотите на свекърите.

Авторката, ако имаше възможност да плаща квартира по равно, щеше да има възможност и да спестява за жилище, когато не плаща квартира.

# 355
Хубаво е това "всичко по равно от самото начало", но при авторката нищо не е по равно. Докато младежът е работил и спестявал, тя не е дала нито една стотинка. Не само за жилището, а за съвместния им живот не е дала нито стотинка. Досега не са живели заедно, а са се срещали само като гаджета. Попитахме няколко пъти авторката какъв конкретно е нейният принос, освен най-милото ѝ. Мълчи като партизанин на разпит. Силно се съмнявам, че ще си очарована, ако един подобен младеж след години поиска равен дял от това, което има дъщеря ти. По-скоро, ще ме помолиш да ти изпратя най-тежкия си тиган по най-бързия куриер.

# 356
Аз пък не разбрах с тези 600 лв заплата , колко ли пари ще вложи в обзавеждане,че да не може да ги прежали един ден ( ако се наложи )?
Меко казано гнусно е с такива тънки сметки да започваш да градиш нещо.

# 357
...
Меко казано гнусно е с такива тънки сметки да започваш да градиш нещо.

С това се изчерпва и моето мнение.
кукумицинка, именно затова ми е такова мнението.

Уиш, разсмя ме.
Не ме вълнува особено другото. Както си решат в двойката.

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 07:25 от Анонимен

# 358
Конти, доколкото помня, изпълнението на твоите свекъри не се отличаваше с особена тактичност. Мъжът ти защо е приел това изпълнение, той си знае. Иначе е нормално хората да искат техните имоти да останат за тяхното дете.

# 359
 Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 май 2018, 07:27 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт