Жилище и мисли

• 59 928
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 825
Моят натюрел пък ме влече към артистичен таван, ама с малки деца не става.
Те ще са малки още съвсем кратко и докато мигнеш с очи, вече ще се озъртат за изнасяне, та вместо да мислиш за хасиенда нейде из пловдивските села и да си пазиш дъщеричките от имотни гражданчета, по-добре им купи по едно малко сладко жилищенце и на тях, да не им се налага да се мъкнат по къщите на хората като безпризорни помиярки, пък ти си живей на тавана.

# 826
"И парите си имат цена." Когато не си я платил, тоест харчиш чужди пари, си много ларж - "какво толкова", "бих дарил еди си кво" и прочие. Но прави ли ви впечатление как точно тези, които нямат/не са се напънали да осигурят пари или дом, най-много раздават? Другите сме стиснати, глупави, злобни и алчни - вероятно има връзка с това, че знаем колко ни е струвало, знаем цената на парите.

Много си права.
И доказателството е дори и в тази тема - тези, които не изкарват пари труд, явно не усещат цената им. Поразрових се назад - точно те поддържат тезата за прехвърляне на имота.

# 827
  • На Марс
Пунчелино давам всичко от себе си, да въз питам момчетата ми в шотландски дух, кореспондират с вица, който сподели с нас.

Имал съм съседи детметъли, вярвай ми гайдата е слаба ракия Simple Smile

# 828
Да де, и това ще им вземем, ама все пак човек едни години трябва да живее...като бял човек, нали? Като кажа къща на мечтите, нека не се разбира някаква еснафска прогимназия - има си и други видове мечти и къщи. Правиш си го за кефа все пак, и за начина на живот.

Аз лично не знам каква е логистиката на не-мъкнене по къщите - нали все някой някъде трябва да се премести? Общо взето - харесват се, изнасят се под наем, работят, събират за първоначална вноска, изплащат - нормални неща за младо семейство. Не искам да насърчавам свиване на гнезда в подарени/наследствени имоти. Даже с мъжа ми си говорихме, че може да им вземем жилище, но да не им казваме, че го имат. Само ако са благонадеждни. Щото е нормално мъж с жилище да привлече жена без, но мъж да се засели при жена наготово, без планове как да й построи дома-мечта - това вече е гадост. Двоен стандарт, такъв е животът.

То пък голямата файда някой да е имотен с 40-годишното ЕПК, което е за кърти-чисти-извозва и да реши там да стартира семейство...

Доста ми е гнусно така да се категоризират хората, според какво им е оставила баба им.

# 829
Не искам да насърчавам свиване на гнезда в подарени/наследствени имоти.
То нека има къде да живее ако поиска, пък като не иска, да ходи под наем или където си реши, но си е друго да имаш сигурност под формата на покрив над главата, дори да не е супер лукс, да не мислиш "а утре къде ще живея" намалява много стреса.
пп: на кой баба му му е оставила нещо? Обикновено, когато бабата се спомине, и децата, и внуците вече са си напазарували собствени жилища, че с тази дълга продължителност на живота хората не могат да чакат баба им да пукне, че да заживеят в нейния имот.

Щото е нормално мъж с жилище да привлече жена без
Хаха, нормално е, да, в смисъл на често срещано, някак си жените без жилище все гравитират около мъже със, но и мъжете се изучиха да дават ключове, но не и документи Wink

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 10:07 от Янeчeк

# 830
Когато обичаш човекът до себе си си готов да споделиш всичко с него. Някой хора са много убедителни на думи, но понякога са нужни и дела. Когато говорите за съпрузите си оставам с усещането, че говорите за чужди хора, врагове, защо? Нали това са вашите най-скъпи хора, вашият свят? Сигурна съм, че тук има и много жени, които ме разбират, благодаря ви. Наистина никой не ми е длъжен, но нали тръгваме да градим общо бъдеще.
Така е било по времето на баба ти. Тогава развод е ставал само ако попа, кмета и не знам си кой още разреши, само в изключителни случаи. А не като сега - "връзката ни се изчерпа, няма вече химия" и хоп, над 50% от браковете завършват с развод. Ето погледни и в този форум, половината жени са разведени, някои и по 2-3 пъти. А вие дори и не сте женени с твоя човек, но и да бяхте, пак статистика не е в полза на "докато смъртта ни раздели".
При такива реалности, на никого не можеш да се сърдиш, че планира бъдещето с оглед на най-вероятния изход, който е няколко години семейно щастие и после край, на ти си куклите, дай си ми парцалките. И ако парцалките са по документи на двама души, се почват съдилища, адвокати... кому е нужно?
Така че като искаш жилище, купи си, или баща ти да купи. Не виждам защо чакаш мъжа ти да ти купи, след като той  с над 50% статистическа вероятност няма вече да ти е мъж след 10-на години.

# 831
Сигурност имаш, ако си останеш в същия град. Ако не - може да се окаже, че там, където си избрал да живееш, подареното жилище няма да ти купи и плочките на банята.

Аз си подбирам къде да живея не според дългогодишни перспективи, а според това как ще ми протича деня, колко гладко и с какви гадости или приятности ще се срещна. Колкото и да ме убеждава брокерът, че един имот е топ и супер, като си премеря битието според изискванията на имота, се виждат веднага дефектите.

А иначе - едно е да има къде да живее, друго е да се заблуди, че му е широко около врата и да реши рано-рано да си играе на семейство. Нека малко стрес да има, да прецени наистина ли иска семейство, или просто щото е лесно и има къде да свие гнездо с най-малкото съпротивление. Щото ако няма постлано, ще се замисли кога и с кого свива гнездо, а и какво да учи и работи и накъде да гледа, за да го свие това гнездо спокойно.

Та така, донякъде НЕ искам да им давам прекалено спокойствие - и затова може да им вземем малки апартаменти, ама да не им казваме, щото сме гадняри.

# 832
Нямаше ли да приписвате 90-те квадрата на едно от децата?

Аз също съм против приписването, особено на малки деца, затова съм запомнила, че щяхте да избирате на коя дъщеря да го оставите от сега.

# 833
Сигурност имаш, ако си останеш в същия град. Ако не - може да се окаже, че там, където си избрал да живееш, подареното жилище няма да ти купи и плочките на банята.

Говоря за сигурност, това означава жилище в град, в който жилищата си струват парите и дори да не живееш в него, можеш да го продадеш изгодно или да взимаш добър наем, въобще, имай си го, пък каквото искаш го прави. Даже можеш да припишеш половината на гаджето си, защото много го обичаш, какво толкова.

# 834
Децата трябва да имат собственост по документи едва към 25 тата година. Всичко преди това е голям риск за родителите.

# 835
  • София

То пък голямата файда някой да е имотен с 40-годишното ЕПК, което е за кърти-чисти-извозва и да реши там да стартира семейство...

Доста ми е гнусно така да се категоризират хората, според какво им е оставила баба им.

По- гнусно е да се завижда, само защото на теб не са ти оставили нищо. Simple Smile
Файда от имот винаги има за умния и предприемчивия.
За въздухаря остават само оправданията и приказката за киселото грозде.

ПП. И на 1 година, и на 40 години имотът може да прилича на кочина, а може и да блести- от стопаните зависи.

# 836
  • Пловдив
Пък да се оплача от моя. Не стига, че нищо не ми е приписал, никаква любов, начи, с това съм се примирила, ами като му казвам, че попораснат ли децата, ще трябва да шитнем актуалния апартамент и да търсим къща мечта примерно в село Мечкюр, известно днес като квартал Прослав, и той най-безцеременно ме реже: което дете каже, че при нас вече му е тясно, му връчваме ключа за твоята моминска боксониера (към 30-35 квадрата чиста площ ново строителство, бай дъ уей, не повече).

----
Този с дет-метъла пък се изказа - ми много ясно, че има и дет-метъли шотландци.

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 10:19 от Магдена

# 837
Да бе, ама се получава феноменът блок като в зомби апокалипсис, а зад вратите - Версай. И във входа живеят трима чалгаджии, двама психично болни с тежки диагнози, а другото са общи мизерници, дето готвят миризливи манджи...идилия направо.

Янечек, има места по света, в които парите от българските имоти са смешни и стигат за има-няма седмица. Или година примерно.

Аз хич не завиждам на завъдилите млади семейства в старо ЕПК.

Файда не знам винаги дали има, трябва да се направи сметка, може нещата да са на загуба. Не се знае как ще се развият градовете или светът изобщо.

И не знам кой колко изгодно ще продаде - аз например съм се отказала да си давам труда и парите за наследници на нещо, с което се опитват да си оправят живота. Да си го държат, да видим имотните рентиери как ще се оправят без хората със свежи пари.

# 838
Децата трябва да имат собственост по документи едва към 25 тата година. Всичко преди това е голям риск за родителите.
Принципно да, но съм виждала такива грозни картинки със стискане на имоти, че е срамота направо. Дъртите вампири станали на по 90 вече, нито могат данъка да си платят, нито сметките, но стискат имота и не пущат, снахата вече е на 60, има внуци, но те още треперят тя да не им вземе великия имот и не го прехвърлят на сина си, който е на 65...
пп: Сирен, нищо не им купувай на твоите, нека си почнат и те от нулата, да се научат, пък дано се извъдят от тези със свежите идеи, а не от безимотните, гравитиращи около мъж с имоти.

# 839
  • Пловдив
И що да му го прехвърлят на сина?

Щото така доказват любовта си ли?

Общи условия

Активация на акаунт