Жилище и мисли

• 59 793
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 975
Я къде се преместила дискусията от темата за провайдърите Wink

Алиса получи ли някакво разрешенке на проблема си или вече сте минали да купувате къща на село на Сирената?

По-добре да не си купува къща на село, че градския транспорт е много нередовен, а за на мъжа и въображаемата тесла няма магистрали.

# 976
Връзката е в мисленето.

# 977
А, въображаема Тесла имам и аз: тя е още по-екологично чиста и от истинската.

Добре, а сериозна ли е драмата с това, че мъжът си е купил сам апартамент и не го е приписал, дори от части, на гаджето си?  Къде е проблемът: излиза, че мъжът е умен, работлив и има финансова култура. Като се ожените, вече ще впрегне тези качества в полза на семейството, а за момента е правилно само той да има резултатите от тях. Ако има по-дълбоки проблеми с доверието или любовта, това е съвсем отделен въпрос.

# 978
  • София
Скрит текст:
Абсурд, вижда се кого си цитирала и към кого е изказването.
Цитирала си ме- отговарям ти, гузна не съм, няма за какво, но вече наистина ще спра, защото виждам, че пускаш жалки провокации и после се изнизваш по тъча. Нищо ново под слънцето.

Помня как каза за една адвокатка тук, че била бедна психоложка, представяйки го пред останалите като факт (отново) само защото ти каза в прав текст каква ти е характеропатията. Laughing

Кукумицинка, не знам кой им го е внушил. За мен "имам си от баба" не е = много съм преуспял, затова се перча. В този контекст е "кирлива панелка". Точно защото не е изкарано със собствен труд. Само глупавият човек може да се бие в гърдите, умният вече казах какво би направил. Ще си добави още една, докато живее там. (и няма нужда да плаща наем).  Тогава панелката вече не е кирлива.
Явно подборът на думи предизвика реакции, но смятам, че повечето са на това мнение всъщност. Simple Smile

# 979
Какво има толкова да се спори за тия панели не разбирам...Кой има "от баба".? Обикновено мама или тате наследява от баба и дава на "детето", да не се мъчи поне то. А защо? Има по-добър начин - наследява се от родителя, дава се на порасналото дете с уговорката, че това му е временно жилище, да не ходи по квартири, да не се тревожи и надпреварва с времето, но да си знае, че жилището е за старини на родителя. А порасналото дете да си стегне д-то,  да работи с благоверната/благоверния и да си купят семейно жилище, след което да освободят родителското. Така помагаш немалко в началото ,което е най-трудно, и същевременно даваш възможност на семейството да създаде своя придобивка-дом, което е много важно. Ако пък си отгледал мързел, може да му оставиш кирливата панелка, да кюхти вътре, като не става само да направи нещо повече. Така ще се пресекат и мераците на разни пеперудки да заграбят чуждото, щото от самото начало ще си знаят, че жилището е само временна безплатна квартира.
А който си е купил сам, ще си има жилище на свое име и ще прави каквото си иска. Включително да препише половината на гаджето Joy

# 980
  • София
Да, това е добра идея. Не знам доколко лесно реализируема предвид българския манталитет да помогнем на чедото.. до 50.
Т.е. някой инертен може да си откара доста време в този временен вариант. Малко са родителите, които ще го отрежат, ако уж няма къде да живее.

# 981
Ън, тия номера не минават, това открих в свекървенската тема. Там, ако случайно опиташ да го приложиш това, започва театрална постановка в няколко етапа, която неминуемо стига до "Абе мило, майка ти е една значи, колко апартамента има, а един не ти е приписала. Много ги обича тухлите, а тебе никак. Дала ни е да живеем тука като подаяние, ама само на добра воля, свиди й се бая май, а". Имаше даже една точно такава, но в коя тема беше, не си спомням. Grinning Голямо навиване пада.

# 982
Да де, това е схемата, обаче наблюденията ми показват, че това действа доста ограничаващо. А и както вече писах, може да наклони към решение за съжителство и семейство, щото има къде. Нека да няма, да им припари под задника, и може да гледат по-критично какво си избират. Аз лично бих си съветвала дъщерите да търсят същия реещ се лист като тях, ама с потенциала да си изградят дом, без подпиране с освободено гнездо. Ако не може - ми няма да си играят на семейство, това е...

# 983
Ааа, моля, моля. Имам наследствен в Габрово, пуснахме наематели, колкото да има някой, с мижав наем и сега се чудя с бонбони и букети или с уиски да ги изпратя, защото заради тях спряха парното на цялата кооперация, а от там и разходите спаднаха с едни не малко пари на месец!
Да, там апартамент над 100кв, тухла, на 'пъпа на центъра' вече е до 70к лева ама аз не смятам да продавам от сантимент, а наема ми е достатъчен дори ако се изразява в някаква подръжка.

# 984
  • София
Има го и този момент. Като има "терен", много по- лесно се взимат необмислени решения и такива, които са инерционни. Което влияе зле на отношенията, независимо дали има свекървенски натиск или става дума за момичета/момчета.

# 985
Води и до други решения - примерно има случаи, в които като има покрив над главата, и се съгласява да бачка за едни заплати - не ти е работа. Не преговаря, взима каквото му дадат, бута там работата и няма стимул да търси повече, щото покрив си има, защо да си дава зор.

А тия моми, дето се съгласяват да живеят в имота, който милото "има", си заслужават това, дето получават.

# 986
Отиваш при милото и после си купуваш твой апартамент и сменяш милото. Варианти има много. Като цяло ако ти е комфортно не правиш нищо, ако ти се явят пречки, се стягаш и ги решаваш. При всички случай имането на апартамент не пречи.

# 987
Ама тук проблемът е нямането, не имането 😥

# 988
Пречи, ако трябва да се налее значителна сума, та наследственият имот да стане годен за обитаване. Сумата понякога може да е колкото първоначална вноска за нещо по-ново и свежо. Не знам, по-гот е да работиш за нещо от нулата, отколкото да наливаш пари в нещо, което не е твое. А старите апартаменти в доста случаи са си за много сериозен ремонт, гълтащ много пари, за да стане съвременно. Така че може такова подарено гнездо да не е помощ и безплатна квартира, а да е черна дупка за пари.

# 989
Сирен, ти кога последно ремонтира и обзавежда наследствен имот, че отново така компетентно се изказваш? Аз писах, че това е ок за млади хора без деца, но и не прецених, че тези хора не се и познават достатъчно щом дори не са живели заедно и е трудно да се говори в тази ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт