Жилище и мисли

• 59 822
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 960

Един имащ може да умножи имането многократно, друг ще лежи на тази кълка, докато изяде и изпие всичко.
+1
Именно. Постижение е за всеки, който е работил, издържал, учил и изкарал имането си със собствен труд.

Е, то остана да събираш за жилища за нероден Петко, непораснал Петко, де, и да ядеш в същото време само циганска баница. Чак така не стои дилемата.

Не, имах предвид, че не бих очаквала от някой с повече деца да спести колкото такъв с едно дете, камо ли да купи толкова лесно жилище на всяко от децата, както ще го направят хора с едно дете. И това, ако се случва от няколко поколения, е нормално защо хората не оставят кой знае какво имане, което наследниците им да умножават умно.
кукумицинка, имането на деца  е като имането на имоти. Изборът е твой Simple Smile Поне в повечето случаи където можеш да планираш бременности и отсъствия от работа с години.

Аз си знам, че нямам капацитета и силите за 2-3 деца да ги отгледам и осигуря както искам и съм спряла много обмислено на едно дете само. За много хора отстрани можем и още 3 да изгледаме, но техните критерии за още един черпак в супата и всички деца в една стая докато живеем при баба и дядо примерно не са моите критерии.

# 961
"Кирлива панелка" може да казва само този, който е купил със свои средства минимум една кирлива панелка, моля!

# 962
Мишелин, целият ми пост се отнасяше за хора с наследен имот и купена количка, които лежат на тая кълка и си карат по инерцията, но от друга страна го раздават като много "постигнали". Затова и добавих, че отговорните хора не правят така, а надграждат. Вместо да е благодарен, че има материал за отскок, се бие в гърдите с бабиния апартамент. С пренебрежение гледам, разбира се.

Един имащ може да умножи имането многократно, друг ще лежи на тази кълка, докато изяде и изпие всичко.
Именно.

А кой, мислиш, че им е внушил, че са много постигнали? Това са хората, които са им дали съответния имот или кола. Прехвърлили са си постиженията върху тях, затова и сигурно им е толкова притеснено да не дойде някакъв обрулен лист и да им отнеме апартамента, все едно от тях го отнемат.  Обаче това е само резултатът от блъскането, реално другите неща като развитие в работата, което са придобили, блъскайки се, не могат да го прехвърлят.

Контеса, визирах случаи, когато можеш да си позволиш нещо повече от черпак в супата. Тия, които могат да си позволят само черпак в супата, те не могат да си позволят така или иначе нито някакви екстри извън водичката в супата, нито купуване на имоти. Но реално екстрите като образование и здравеопазване за няколко деца струват колкото няколко жилища. И както има хора, които не могат да си позволят нито имоти, нито екстри, дори и с едно дете, така има и други, които трябва да избират между двете при повече деца, а има и трети, които могат да си позволят и двете при солиден брой на децата. И всъщност, да, обикновено на непораснал Петко трябва да се започне да се изплаща жилище, защото отиват години за целта, не е сега да решиш, да си бръкнеш в джоба и да извадиш пари, за да си платиш апартамента в "Изток".

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 18:07 от кукумицинка

# 963
Ако развитието в работата нямаше материални измерения, на много малко хора щеше да им пука за развитие. А тези материални неща може да се вземат от не особено развиващи се.

# 964
кукумицинка, донякъде си права, но такова е масовото схващане на хората когато става въпрос за още 1-2 деца.

# 965
Добре, че не съм мислила толкова надълбоко.

# 966
Добре, че не съм мислила толкова надълбоко.
Те повечето хора явно не мислят чак толкова...

# 967
  • Paris, France
Много малко хора се замислят за осигуряването на децата преди да ги имат. Ако всички мислехме нямаше в Нигер да имат по 7 деца без перални и миялни а в Япония и Южна Корея да имат под 1.5. Факт е, че над 1-2 деца имат само хора, които се чувстват сигурни в бъдещето и не са притеснителни. Едно дете е разбираемо, но следващите са огромна отговорност. На самотна майка и едно дете тежи, камо ли 2-3. А всяка женена е потенциална вдовица и всеки женен мъж също е потенциален вдовец. И два апартамента да имат, наемът от единия трудно ще покрие разходи за повече от 1 дете. Ако пък и двамата си отидат от този свят и нямат живи близки роднини, които да гледат детето не ми се мисли. Малко роднини ще се нагърбят с повече от един малък сирак. Това винаги сме го мислили и предвиждали.

# 968
Да, за това платения електорат се множи и множи, а при нас само смъртност.

# 969
  • Paris, France

Завиждаш ли им? Искаш ли да живееш като тях? Какво би предпочела - с три деца в колиба или с едно дете в четиристаен в центъра на София? Ама честно.

# 970
  • Пловдив
Е, как, сто на сто иска държавата да подкрепя с всички сили и средства отговорните и мислещите, демек - нас (групата, към която се числи искащият). Grinning

# 971
  • София
Защо ми вменяваш действия или бездействия, без да знаеш какво имам, какво изплащам и какво не?
Че и като факти го сервираш.

Само че не си случила на потребителка, която да ти се обяснява или да дава информация, докато я провокираш.
Понеже такова представяне на нещо, което сама си си съчинила, като факти, не ти е за първи път и не само към мен, ще кажа само едно - лъжкиня, престани да си измисляш неща за потребителите тук и да ги вкарваш в собствените си филми.

Нищо не ти вменявам и не пиша за теб. Mr. Green
Гузен не гонен ти се получи. hahaha
Ти визираш изказване на Сирената, аз също.
Нея визирам, а ти може да се пенявиш до утре.

# 972

Завиждаш ли им? Искаш ли да живееш като тях? Какво би предпочела - с три деца в колиба или с едно дете в четиристаен в центъра на София? Ама честно.
В моя град не живеят в колиби. Масово в махалата са с 2-3 етажни къщи.

# 973
Я къде се преместила дискусията от темата за провайдърите Wink

Алиса получи ли някакво разрешенке на проблема си или вече сте минали да купувате къща на село на Сирената?

# 974
  • Пловдив
В моя град не живеят в колиби. Масово в махалата са с 2-3 етажни къщи.
Каква връзка имат тогава с казаното за Нигер, липсата на перални и немисленето?

Общи условия

Активация на акаунт