Жилище и мисли

• 59 831
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 945
Аз много се респектирам от хора с по 3 и повече деца, които са започнали от нулата и успяват да осигурят на себе си и на всяко от децата жилище, но такива хора са много малко. Децата са голям разход. Аз например, ако имам 3 деца и имам някакъв доход, достатъчен или да караме само с най-непредоствено необходимото, като с останалото изплащам жилища, или да отива за храна, различна от циганска баница, здравни и естестетични нужди като очила, оправяне на зъби и пр., образование, курсове, тренировки, екскурзии, някоя дрешка и т.н., ще предпочета второто. На някои неща, като им изпуснеш момента, няма връщане назад, не може да се коригират, или и да може до някаква степен, е много скъпо. Аз така имам нерешени проблеми с някои от зъбите, и няма как да ги оправя напълно, щото и да се скъсаш да ги оправяш като възрастен, липсващ истински зъб няма да ти порасне отново. Гришо и Петър Стойчев нямаше да са това са, ако им бяха казали да пораснат, да си съберат пари за уроци по тенис и плуване и тогава да започнат да тренират. А има много нереализирани Гришовци поради липса на възможности.
Е, естествено, може да се случи така, че тези много деца да са здрави, красиви и самоуки програмисти, полиглоти или атлети и да нямат много разходи, но в повечето случаи и самите деца не падат от луната и трудно могат да не забележат къде отиват парите на родителите им, че да се изненадат някой ден приятно, че междувременно родителите са купили ей така, между другото, 4-5 жилища, да си имат.

# 946
  • Пловдив
Е, то остана да събираш за жилища за нероден Петко, непораснал Петко, де, и да ядеш в същото време само циганска баница. Чак така не стои дилемата.
Вече това за безумно скъпите, но необходими скоби за зъби и уроци по тенис често се преувеличава.

# 947
  • София
Уишова, много на място. С вас явно сме сестри.
Не сте, нейният хол не е 40 квадрата, ама и не говори като простакеса, докато се хвали с висок пост. А на двайсет и без завършено образование пари се изкарват и с езици, и с по- ниски нива на програмиране и с още няколко неща.
Не че има лошо да ринеш лайна, проблемът е когато след 10-15 години говориш и се държиш, сякаш не си излизала от обора. Очаквам скоро да започнеш да "пцуаш кат каруцарка".

Доколкото имотните- отговорните хора не лежат на тая кълка. Имам си апартаментче, супер. Ще си харча всичко за купончета и дрешки. От една възраст трябва да помислиш какво можеш да си добавиш или да надградиш.
Иначе в моминските жилища и аз имам преки впечатления как се изреждат някакви хашлаци. После се чуди "ама той нали искаше сериозна връзка". Еми искаше, дори в началото да е имал някакви намерения, като идва, чука и се прибира, то се изпаряват тези пориви.
Аз лично винаги съм ненавиждала момиченца от провинцията, които се въртят около момченца с имот, но трябва да призная, че я има породата, за която Сирената говори. Има кирлива панелка oт прабаба си и една кола и си мисли, че е хванал оня отгоре за шлифера.

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 18:17 от The Catcher in the Rye

# 948
Е, то остана да събираш за жилища за нероден Петко, непораснал Петко, де, и да ядеш в същото време само циганска баница. Чак така не стои дилемата.

Не, имах предвид, че не бих очаквала от някой с повече деца да спести колкото такъв с едно дете, камо ли да купи толкова лесно жилище на всяко от децата, както ще го направят хора с едно дете. И това, ако се случва от няколко поколения, е нормално защо хората не оставят кой знае какво имане, което наследниците им да умножават умно.

# 949
  • Paris, France
кукумицинка, свекърите, преди да тръгне поредното им дете на училище му строели къща или купували апартамент. Четири деца са отгледали а си угаждат. Всичките им деца са скъсвани от уроци, кръжоци, тенис, пиано и езици и са завършили престижни университети. Никое не живее в купения апартамент. Водели ги на църква и редовно и плямпаха за светотата на църковния брак. Никой не се е венчал и само ММ и сестра му имат брак. Синовете им са с друговерки и имат само едно кръстено внуче. Повечето им внуци са извънбрачни. От децата им никое не ламти за жилища и си оставят децата по-свободни. И сега се чудят защо децата им избягали по Англия и майна си Райна. Емиииии, скука, майна. През ден реват на телефона да идем на гости, че и билетите ни плащат. Чинно помагат финансово на 50г си деца все още.

# 950
Ако нямах деца, аз нямаше и нищо материално да имам. Преди да имам деца, хич не са ме вълнували имоти. Пари си имах винаги. Но да спестявам и да градя нещо, ако съм сама - абсурд.

# 951
  • София

Аз лично винаги съм ненавиждала момиченца от провинцията, които се въртят около момченца с имот, но трябва да призная, че я има породата, за която Сирената говори. Има кирлива панелка и една кола и си мисли, че е хванал оня отгоре за шлифера.

Защо хора, които не са се напънали да си купят жилище, не са се свивали да го изплащат, говорят с пренебрежение за " кирлива панелка и кола? newsm78

То е същото като готовността на авторката да приписва имоти, които няма.

# 952
Всичките ми гаджета са имали апартамент, без никога да съм се интересувала от това. Просто случайност. От София съм, не от провинцията Simple Smile

# 953
  • София
Защо ми вменяваш действия или бездействия, без да знаеш какво имам, какво изплащам и какво не?
Че и като факти го сервираш.

Само че не си случила на потребителка, която да ти се обяснява или да дава информация, докато я провокираш.
Понеже такова представяне на нещо, което сама си си съчинила, като факти, не ти е за първи път и не само към мен, ще кажа само едно - лъжкиня, престани да си измисляш неща за потребителите тук и да ги вкарваш в собствените си филми.

# 954
Нямам представа кой за какво се е напънал или не и какво е постигнал сам, но и аз не разбирам пренебрежението. Ако си бил на квартира и си успял да си уредиш имот и кола, постижение си е. Но може аз да съм непретенциозна, знам ли Simple Smile

# 955
Какво толкова, че ще пише половината апартамент на мен, след като заедно ще си го направим дом.
Тогава, какво толкова, ако не пише половината апартамент на теб, след като заедно ще си го направите дом?

# 956
И имането, и нямането на имот могат да са тест за човека. Един нямащ може да се напъне да работи и да се сдобие с такъв, друг на негово място ще се чуди кой да му даде, подари, осигури. Един имащ може да умножи имането многократно, друг ще лежи на тази кълка, докато изяде и изпие всичко.

# 957
Нямам представа кой за какво се е напънал или не и какво е постигнал сам, но и аз не разбирам пренебрежението. Ако си бил на квартира и си успял да си уредиш имот и кола, постижение си е. Но може аз да съм непретенциозна, знам ли Simple Smile
И аз така смятам.

# 958
  • София
Мишелин, целият ми пост се отнасяше за хора с наследен имот и купена количка, които лежат на тая кълка и си карат по инерцията, но от друга страна го раздават като много "постигнали". Затова и добавих, че отговорните хора не правят така, а надграждат. Вместо да е благодарен, че има материал за отскок, се бие в гърдите с бабиния апартамент. С пренебрежение гледам, разбира се.

Един имащ може да умножи имането многократно, друг ще лежи на тази кълка, докато изяде и изпие всичко.
Именно.

Последна редакция: чт, 31 май 2018, 17:38 от The Catcher in the Rye

# 959
Мишелин, целият ми пост се отнасяше за хора с наследен имот и купена количка, които лежат на тая кълка и си карат по инерцията, но от друга страна го раздават като много "постигнали". Затова и добавих, че отговорните хора не правят така, а надграждат. 

Може и така да е било. Сирен доста неща каза в темата и ми се губи малко частта с породата, за която е говорила и може и да не съм вникнала в смисъла на поста. Признавам, последните страници ги чета малко по диагонал

Общи условия

Активация на акаунт