Жилище и мисли

• 59 831
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 095
Мислих, мислих и намерих подходяща ниша, като за Сирената, която не иска да се занимава с наематели без пари за дизайнерска кухня )))
Значи - строиш къща както си трябва, на хубаво място, вътре кино салон, отвън басейн - нали, знаеш как, няма нужда аз да ти обяснявам. И я даваш за резиденция.
Така хем си рентиер, хем си каймак и не се занимаваш да проверяваш непрекъснато дали са платили водата.

# 1 096
Да де, ама ще ти скапва настроението, особено ако си правите компания по цял ден. Мани го това кирливо АЕГ - и то е евтино. Друго си е да си готвиш мусаката в най-нов модел професионална фурна.

# 1 097
За щастие, Уиш, някои неща в живота не се заплащат само с пари. Всъщност единственият начин да ги платиш изключва паричните отношения.

Ако останеш без работа, си имаш фонд "12 месеца без работа".

Нямах грам идея относно болднатото. Чудесно е, че си открила топлата вода и ме осведомяваш за нея. А фонд "12 месеца без работа" не се пълни без работа и с празни ръце.

# 1 098
  • Няма такава държава!
Ми то е нормално първо да мислиш и да смяташ, после да се хвърляш. Или греша?

Не грешиш - точно така е, но и да си останеш само с мисленето не е ок. Да отхвърляш вариант след вариант, защото.... еди си какво без да си пробвал поне веднъж реално си е ...ами, точно теоретично. И не говоря само за тази тема, и от другите имам впечатление.
Да сложиш скъпи уреди в имот, който ще даваш под наем, е безперспективно - наемателите не пазят, това е всеизвестно, точно защото са на принципа "Аз не съм от тук и съм  за малко."

# 1 099
Аз лично предпочитам да се глезя с пътуване и обикаляне насам натам отколкото с печка за 1500 лв. Мога да си сготвя на всякаква. По-важно ми е да ми е вкусно и да съм изгладняла след приключения и преживявания, отколкото да гледам на печката като голямото глезене. Егати глезенето.

Това ми звучи малко като абитуриентките с рокли за 2000 лв и нагоре. На моя бал едно момиче с такава без да иска я скъса леко и прекара част от бала ревейки в тоалетната на ресторанта с тирада как майка й се лишила от еди какво си за роклята. Мен ми стана чудно като си помислих как жената си е скъсала г*за от работа, за да може дИтето да е с мега скъпа рокля на бала, а накрая какво? Детето реве и веселбата на бала отива на кино, защото е скъсала някакъв разбридан, китайски парцал.

# 1 100
Вещите са , за да ни служат. Ако купуваш висок клас уреди, без от това да страда стандарта ти , ок. Ако ще го мислиш , хич не ти и трябва.

# 1 101
Хайде да говорим в цифри. В момента в Пловдив двустаен тип гарсониера е около 50К евро. Дори с най-ниския клас довършване и обзавеждане, ще трябват минимум още 10К евро. Дотук сметката е 60К евро. Избирам закръглени числа, за да е лесно. Слагаме още 3 хил. за комисионни, такси, прехвърляне, може и повече да са.

Така, да кажем, че имам едни излишни 20К до 25К евро и ми пари под г§за да не ме изхвърлят с багажа на улицата. Трябва да взема кредит 40К евро, което се изплаща с около 400 лева на месец за 20 години.

Сметката става такава: в банката имам нула евро, тоест никаква ликвидност, когато в близкия месец гаджето ми започне да ми изхвърля дрехите на улицата, което няма как да не се случи, щом Уиш ме е предупредила, а тя много ги разбира нещата.

Имам обаче двустаен апартамент с наематели, който се самоизплаща, поне на теория. Изгонвам ги и се нанасям там с трите деца - колко ще ни е широко и приятно е друг въпрос. Веднага получавам сметка от минимум 400 на месец.

Сценарий 2: утре ми изхвърлят багажа, обаче имам пари да живея ако трябва и 2 години с нелош стандарт, без да работя. Намирам си под наем нещо приятно, може и с три спални. Живея си спокойно, намирам си дистанционна работа и така, вече бъдещето е неясно, може и държавата да се смени, всичко е възможно.

Та я обяснете защо е супер яката работа да се овътря с изплащане на двустаен, за да "имам нещо свое", след като финансово и житейски излизам с много неприятен сценарий.

# 1 102
  • София
Да бе, той арбитражът с имоти така става. Но щом сте толкова добри в прогнозите, няма да споря.

И аз на бала си бях с коктейлна рокля, не с бална по поръчка и не знам си какво, ама чак пък китайски парцал... Всеки има приоритети (визирам печката, техниката вкъщи и т.н.), така че не е нужно с такова пренебрежение към чуждите такива.
Аз за уредите гледам в перспектива и за трите най- важни съм готова за вложа повечко. Само че важен ми е животът им, не неоременно наличието на макс брой функции. Нямам проблем да готвя и след 10 години на тази печка, след като функциите й ме удовлетворяват. Дори е препоръчително да не сменям на 3-4г големи уреди.

# 1 103
Сирен, а само да питам за сценариите дето написа: в тях какво става с печката за 1500? Че и аз се привързах към нея за 2-3 поста, в които така я прехвали и сега ми е близка съдбата и.

# 1 104
Хайде да говорим в цифри. В момента в Пловдив двустаен тип гарсониера е около 50К евро. Дори с най-ниския клас довършване и обзавеждане, ще трябват минимум още 10К евро. Дотук сметката е 60К евро. Избирам закръглени числа, за да е лесно. Слагаме още 3 хил. за комисионни, такси, прехвърляне, може и повече да са.

Така, да кажем, че имам едни излишни 20К до 25К евро и ми пари под г§за да не ме изхвърлят с багажа на улицата. Трябва да взема кредит 40К евро, което се изплаща с около 400 лева на месец за 20 години.

Сметката става такава: в банката имам нула евро, тоест никаква ликвидност, когато в близкия месец гаджето ми започне да ми изхвърля дрехите на улицата, което няма как да не се случи, щом Уиш ме е предупредила, а тя много ги разбира нещата.

Имам обаче двустаен апартамент с наематели, който се самоизплаща, поне на теория. Изгонвам ги и се нанасям там с трите деца - колко ще ни е широко и приятно е друг въпрос. Веднага получавам сметка от минимум 400 на месец.

Сценарий 2: утре ми изхвърлят багажа, обаче имам пари да живея ако трябва и 2 години с нелош стандарт, без да работя. Намирам си под наем нещо приятно, може и с три спални. Живея си спокойно, намирам си дистанционна работа и така, вече бъдещето е неясно, може и държавата да се смени, всичко е възможно.

Та я обяснете защо е супер яката работа да се овътря с изплащане на двустаен, за да "имам нещо свое", след като финансово и житейски излизам с много неприятен сценарий.

Противоречиш си.
Ако имаш пари в брой,с които да живееш 2-3г. без да работиш , то следва,че няма да имаш нужда да теглиш кредит ако се спреш на варианта с покупка на имот.

# 1 105
Аз се радвам, че поне Мишелин схвана иронията ми.

# 1 106
Еееее, аз пък си взимам електроуредите по цени на едро, сега се почувствах привилегирована отвсякъде Simple Smile

# 1 107

Да бе, той арбитражът с имоти така става. Но щом сте толкова добри в прогнозите, няма да споря.

И аз на бала си бях с коктейлна рокля, не с бална по поръчка и не знам си какво, ама чак пък китайски парцал... Всеки има приоритети (визирам печката, техниката вкъщи и т.н.), така че не е нужно с такова пренебрежение към чуждите такива.
"Китайски парцал" беше изразно средство - ако ще да от най-фин плат и дизайнерски шедьовър, идеята на бала е да се чувстваш красива И да се веселиш, да го запомниш с хубаво, а не да ти е докарал тежки финансови разходи и да прекараш в рев, защото си я скъсал. Ако ще ти носи такива емоции, все едно е китайски парцал.

# 1 108
  • София
Продай панел в Подуене- купи си печка Joy

# 1 109
когато в близкия месец гаджето ми започне да ми изхвърля дрехите на улицата, което няма как да не се случи, щом Уиш ме е предупредила, а тя много ги разбира нещата.
Би ли ми припомнила кога съм те предупредила, че гаджето ти ще те изхвърли на улицата? Конкретно, моля. Иначе, не отричам, разбирам от някои неща. Разбирам, например, кога някой плямпа колкото да не заспи и се чуди какви простотии да измисли. Точно затова, моля, подкрепи твърдението ти, че съм те предупредила, че гаджето ти ще те изхвърли, защото в противен случай ще се окажеш пляскаща голи простотии без покритие.

Общи условия

Активация на акаунт