Жилище и мисли

• 59 431
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 185
Не, просто е една идея по-малко депресивно и не изглежда все едно ще изскочи зомби отнякъде.

# 1 186
Значи аз никога не съм си "нестъпвала" на краката, в смисъл винаги съм работила.

# 1 187
Ох, получи се недоразумение. Питах за хладилника после.
Сирен, Благодаря ти за отговора за жилището Simple Smile

# 1 188
А какво значи "стъпване на крака"? През този период децата нали пак ядат, обличат се, имат уроци и курсове и всякакви разходи? Стъпил не стъпил, пак всичко трябва да си върви. Така че не схващам точно стъпването аз какво е.

Е, двегодишно дете няма кой знае какви разходи за уроци и курсове. За конкретния случай говорим. Като е отишла без пари там, със сигурност минимум поне в началото не са ѝ искали пари за ток, вода, интернет и пр., вероятно са осигурявали и храната, а може и джобни да са ѝ давали, защото все пак, докато намери работа, докато ѝ платят първата заплата... вървят си нещата иначе, да. За 3 деца би било в пъти по-трудно, още повече с голямо дете, което вече наистина има разходи за уроци и курсове.

# 1 189
Да не би да е стъклен? ( хладилника, де )

Получи се доста добре Grinning Стъклен апартамент, че да се вижда хубавия вход Grinning

# 1 190
Така де, аз не бих родила три деца, ако не съм била финансово добре. Всъщност в периода, в който имах 3 деца, реално бих могла спокойно да гледам и 5. Такъв беше момента просто. После всичко се промени, но децата не са спряли да имат своите нужди, така че никога не съм имала случай, в който да си почина месеци наред, а после да се захвана пак да работя.

# 1 191
На колко урока и курса мислиш, че ходи едно дете на 9? и колко са суперскъпи? Все пак не ходи на конна езда, тенис, мотокрос и хокей на лед едновременно. А и не са задължителни. Ако е чак толкова напечено положението, се свиват нещата и така.

Да, с три деца е друго, затова съм си изработила сценарии за сигурност. Но иначе съм 100% сигурна, че всяка уважаваща се ССФ има по едно постлано и приготвено жилище, само чакащо да влети с него в 200, след като напусне миуото, щото я дразни.

Сценарий 6: не си държим пистолети под масата, не пазаруваме надценени и тесни имоти, а си взимаме обща по документи и идея не-депресивна и интересна къща, с която да си правим кефа, щото животът е за живеене, не за тънки сметки и схеми как ще ни прецакат.

# 1 192
Нека говорим в цифри. Тая обява как ви оправя живота:

https://www.imoti.net/bg/obiava/prodava/slatina/ednostaen/3154222/fwE0YU

Това навремето ми го предлагаха под наем, един от многобройните огледи, по които се влачих. Тогава беше обзаведен. Не си спомням колко му искаха, 350 лв. ми се върти в главата.
Блокът е потресаващ, той май беше някакъв ведомствен, но силно ми напомняше на студентско общежитие.

# 1 193
  • Куциндрел
Прочитайки драмите на Алиса и поредните напъни и разсъжения със скоро научени фрази и термини на Мамасита, много се радвам, че моите родители са и оставили имоти. Наскоро единият се трансформира в имот в София, а и никога не съм имала претенции към част от имотите на провайдъра, защото и аз си имам такива.
Алиса що не вземе 2 пердета, 2-3 тенжури и един диван и не се пренесе при приятеля си? Може пък това да е началото на един бъдещ хубав брак с много деца и любов.

А сега дерта на Мамсита е как да си вземат по-голямо жилище. Цените скачат, големите квадратури НС са кът и са скъпи, СС са кимизарници или както там беше термина. Чакаме развръзката на драмата и появяването на нова такава.

П.П. Хората по това време вече започват да мислят за море, отпуски, ваканци...  

# 1 194
Нека говорим в цифри. Тая обява как ви оправя живота:

https://www.imoti.net/bg/obiava/prodava/slatina/ednostaen/3154222/fwE0YU

Това навремето ми го предлагаха под наем, един от многобройните огледи, по които се влачих. Тогава беше обзаведен. Не си спомням колко му искаха, 350 лв. ми се върти в главата.
Блокът е потресаващ, той май беше някакъв ведомствен, но силно ми напомняше на студентско общежитие.

И какво излиза? инвестицията нещо не излиза, ако ще вътре да сложиш джакузи с кристали Сваровски. За покупката на това жилище с 25К евро самоучастие ще изплащаш близо 500 лева ипотека и ще си на минус. Наем от 600 лева на месец за такова нещо го има само в мокрите сънища на рентиерите.

Въпрос: ако си имаш имоти, не е ли пак честно при съвместни усилия да имаш дял и от общите семейни? В смисъл, наличието на наследство значи ли, че трябва да си ларж и да не искаш дял, дори да имаш принос?

# 1 195
  • Куциндрел
Лошо няма да имаш дял, ама на теб не ти дават такъв, нищо че приноса ти е доста за семейството.
Казах, че не съм искала, а не че сега нямам. Mr. Green

# 1 196
Т.е., не си успяла да си стъпиш на краката, преди да заживееш с мъжа, щом за целта трябва да си намериш работа с прилично заплащане, а пък си работила през въпросния период за под 1000 лева чисто.

# 1 197
Така, почвам по ред на въпросите. Хладилникът не е стъклен, но е с някакво скапано покритие, което не иска да лепи магнити. Първо си викам, това е защото магнитите ни не са му на нивото и на цената като дестинации, само някакви пещери в България или примерно картинки от Канзас. Но после ни дадоха един от Париж, и той също не лепна.

Но, намерих начин да докараме уют. Той мъжът ми е американец и не се сеща, но аз с тиксо лепнах шедьовър на детето от дните, когато я обучавах вкъщи преди да я метна на институция и да деградира.

Скрит текст:

# 1 198
Толкова усилия положих да търся доходоносни варианти в Изток, обаче Сирената - прас, Слатина.

За проблема с пловдивските въшки не знаех. Но понеже пише, че е с връзки, може да даде децата в Англо-американското училище (в Панчарево, все едно е почти в Пловдив)- имат и детска градина, ама е много скъпа, но пък със сигурност няма да има уайт траш с въшки там (може би само въшки), най-много наследника на някоя фолк певица с провайдър.

# 1 199
Т.е., не си успяла да си стъпиш на краката, преди да заживееш с мъжа, щом за целта трябва да си намериш работа с прилично заплащане, а пък си работила през въпросния период за под 1000 лева чисто.

Ами не, тогава бях по-млада и неопитна, а и доста шокирана. Сега е друго. За щастие хората се менят и растат. Сега не започвам от нулата, нито ще ми е такъв шок. Но си разсъжавам хипотетично, главно с цел да ми кажат при най-прокобния сценарий какво да правя.

От тая тема си правя извода, че понякога покупките на апартаменти са малко нерационални и емоционални. Играят на струната "имотът е сигурност", въпреки че разбивката с пари показва точно обратното на сигурност и гаранция, а може даже да е загуба.

Е хайде де, къде е доходоносният имот в Изток, който с наема ще си покрива хем ипотеката, хем ще остават и за елитна градина в София? Що ли май няма такова животно...

Общи условия

Активация на акаунт