Жилище и мисли

• 59 439
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 170
Е какво, освен да измисли как да изкарва пари? Другия вариант е богат дядо. Трети - не знам аз поне Simple Smile

# 1 171
Сирено, ето, само аз работя по твоя въпрос.
Значи виж в любимия ти Изток как стоят нещата - ЕПК, 47 кв, дава се НА ТЪРГ. http://www.adis.bg/bg/real-estate/rents/real-estate-auction/466

Значи купуваш 5-6 такива, плащаш 200 лв. на месец на някой да поема дребните ремонти, които ще изникват. И от наемите имаш достатъчно пари за детски градини на всички деца, а не само за малките.

# 1 172
  • София
За по-доброто в момента писах разбивката на цената - изисква 20 години ангажиращо изплащане при доста прегрят пазар. А вече не знам в града дали има "добро" или всички жилища, дори тези с претенции за лукс, са в зоната "живея, за да работя, за да живея".

Идеята ми е, че не ми дава сигурност това да тръгна да изплащам жилище. Написах го с числа.

Също така не знам каква сигурност дава на жената срещу напускане някакъв евтин и неоправен панел. Нито наем ще вземе, нито продажната цена ще направи нещо особено за живота й, а да живее там ще е направо депресия.

Разсъждаваш от позицията на хипотетично заможна личност.
А, от какъв зор, идея нямам.

За теб дори имотите с претенция за лукс, са мираж и единствено можеш да се огледаш за едностаен панел от най- старите, с кредит, който пък няма да получиш, защото не работиш.
Така че, както писа някой тук- ще се прибереш пак при мама.

# 1 173
Пропусна детайла как точно купуваш 5-6 такива, каква е месечната вноска, колко пари заключваш и тъй нататък. Искам по-точни данни, ако може. Иначе ще кажа, че си фантазиращ теоретик.

# 1 174
И от наемите имаш достатъчно пари за детски градини на всички деца, а не само за малките.

Тука се изказа адски неподготвена, защото дори и аз вече научих, че дори един цял дипломатически корпус да даваш под наем, в Пловдив няма градина без въшки и тротоар без питбул, така че ... няма смисъл да се хаби да наддава със стъпало от по 15 евро.

# 1 175
И от наемите имаш достатъчно пари за детски градини на всички деца, а не само за малките.

Тука се изказа адски неподготвена, защото дори и аз вече научих, че дори един цял дипломатически корпус да даваш под наем, в Пловдив няма градина без въшки и тротоар без питбул, така че ... няма смисъл да се хаби да наддава със стъпало от по 15 евро.

А таксиметровите шофьори са изнасилвачи. Пак в Пловдив.

# 1 176
Нека говорим в цифри. Тая обява как ви оправя живота:

https://www.imoti.net/bg/obiava/prodava/slatina/ednostaen/3154222/fwE0YU

# 1 177
Не, детето ми беше на градина, докато аз работех и учех. Това съм играла - за да изляза на някакви позиции, спестявани и да кажем опит и връзки. Все пак не съм лапала мухи хептен, въпреки трите деца.

Трудовият пазар е относително нещо, както и дали си извън или си навътре с някои неща, дори да не си активно зает в момента. Реално-нереално са разтегливи категории, невъзможното за един може да е реалистично за друг.
Три деца е различно от едно, но не трябва аз да ти обяснявам това. Следователно, аргументът "вече съм го играла" не е никакъв аргумент.
Оказва се, че би ги пуснала на градина и като самотна майка със свободни средства (вчера за година, днес вече са за 2 години) да се издържа, няма да можеш да им осигуряваш стандарта, който имате от провайдъра.

Трудовият пазар е "относително нещо", само ако гледаш теоретично на него от дивана.

Моят най-елементарен съвет би бил да си вземеш имот, който не е "проста панелка" по твои критерии. Странно, че като принцеса не можеш да видиш този вариант, а се оказва и че нямаш възможности за него.

# 1 178
Когато правиш покупка на имот с цел инвестиция , естествено, че от капацитета ти зависи какво ще купиш, а от там и последващата възвръщаемост.

# 1 179
Ми не знам, стъпването на крака е различно за всички, аз си имам стратегия за 2 години да стане това. Щото вече съм го играла, следващия път ще е по-лесно.

Разбира се, говоря си от своята камбанария, опит, способности и планове. За други може да е друг сценарият. Но за мен 2-3 години ликвидност са си вид сигурност, щото нали в тоя форум много ме кобят как ще ме напускат.

Да живееш при родителите си с детето, най-малкото споделяйки разходите и без наем, работейки за под 1000 лева, които иначе не биха ти стигнали, не е точно да си се справил. Това е просто начин на оцеляване, да преживееш временно някак.

# 1 180
Значи, като няма варианти, решаващи проблема, излиза, че е най-добре да се намери нов провайдър. Бившият ще се погрижи за двете от децата. На новият провайдър се ражда ново, и така...Пак ще се говори в цифри, но не за пари, а за деца.
Сирен, интересно ми е в момента в какво жилище живееш, че си толкова претенциозна към всичко останало.

# 1 181
А какво значи "стъпване на крака"? През този период децата нали пак ядат, обличат се, имат уроци и курсове и всякакви разходи? Стъпил не стъпил, пак всичко трябва да си върви. Така че не схващам точно стъпването аз какво е.

# 1 182
  • Няма такава държава!
Хладилникът, не че не е марков за към половин милион, но... Не могат да се лепят магнитчета по него. И така, целия доматен уют отиде по дяволите.
Помагайте. Да се развеждам ли или може да компенсирам с луничките по тавана, за които каза Сирената, че помагали?

Вземи си магнитна дъска и си ги лепете там. А защо не може на хладилника, че ми стана интересно? И изобщо... как така дом без магнитчета?

# 1 183
Сирен, интересно ми е в момента в какво жилище живееш, че си толкова претенциозна към всичко останало.

Тристаен ново строителство в затворен комплекс. Не е кой знае какво, но не гледам депресивен вход, имам вътрешен двор и за фазата малки деца е удобно.

"Стъпване на крака" значи намиране на стабилна работа с прилично заплащане. А през това време имаш пари за текущите разходи. Не са заключени в панелка. Толкова ли е трудно да се разбере разликата между ликвиден и не толкова ликвиден актив?

Кукумицинка, това беше за тогава, човек не стои на едно ниво, нали?

# 1 184
Да не би да е стъклен? ( хладилника, де )

Общи условия

Активация на акаунт