Жилище и мисли

• 59 444
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 155
Ми не знам, стъпването на крака е различно за всички, аз си имам стратегия за 2 години да стане това. Щото вече съм го играла, следващия път ще е по-лесно.

Разбира се, говоря си от своята камбанария, опит, способности и планове. За други може да е друг сценарият. Но за мен 2-3 години ликвидност са си вид сигурност, щото нали в тоя форум много ме кобят как ще ме напускат.

# 1 156
Поне имота си е имот. Не някви хартии. Също и земята. Даже без нищо ще насееш земята и пак ще има кво да ядеш. Не измишльотини за провайдъри и други.
Много ги приказваш едно към гьотере Сирена.

# 1 157
Ми не знам, стъпването на крака е различно за всички, аз си имам стратегия за 2 години да стане това. Щото вече съм го играла, следващия път ще е по-лесно.

Разбира се, говоря си от своята камбанария, опит, способности и планове. За други може да е друг сценарият. Но за мен 2-3 години ликвидност са си вид сигурност, щото нали в тоя форум много ме кобят как ще ме напускат.
Едва ли някой ти го е пожелал.
Но зададе въпроси , затова ти отговорих от моята камбанария.

# 1 158
това беше гадничко Сийче

Защо да е гадно? Ако почетеш в СО, ще ти стане ясно, че ССФ е нещо като помиярче, което от дома на мама отива в дома на гаджето/мъжа си, а като я изгонят или сама си тръгне, се връща отново при мама, освен ако междувременно не си е намерила нов пристан и утеха.
Първият съвет при проблеми в семейството е: "Събери си багажи и се изнеси при майка си.". Опцията жената да има собствено жилище или да се изнесе на квартира изобщо не съществува за ССФ. От мама – при мъжа, от мъжа – при мама. Друг начин няма.  Laughing

# 1 159
Какво по дяволите значи "имотът си е имот". Панелката не може да я насееш. Нито двустайката в Изгрев.

Ако е до земя - за около 10 хил. лева взимаш огромен двор някъде из тракийските села. Обаче върви ги насей, докато стигнеш до яденето, зор ще видиш. На село много си държат на мъжете, щото без тях земята не ражда с кеф и лесно...без нищо не става, става само във фантазиите на гражданите.

# 1 160
Казвайте си последните думи, че времето изтече Joy

# 1 161
Какво си "играла", Сирена?!
Майка ти ти е гледала детето, докато си се изживявала на студентка. Едно дете. Сега си извън трудовия пазар и с три деца. Нереално е да си мислиш, че би се справила и за две години. Май забрави ироничните подмятания към самотните майки и компромисите, които трябвало да правят за по "хиляда" лева. Звучиш точно като новизлюпено парвеню, което се е видяло с малко повече и то чужди пари.

# 1 162
Да ви кажа, всичко са донякъде общи приказки. На мен като ми дойде до главата развод, видях, че човек никога не е истински подготвен за житейските промени и действа според ситуацията. Животът учи - днес едно, утре - друго. Аз никак вече не се заричам и не давам съвети.

Има и още нещо. Ако семейството заедно е придобило имоти, ще има и за двамата при раздяла. Но ако не са купили нищо общо, няма и какво да се вземе, нали?

# 1 163
Алиса не сварва да записва бре !

# 1 164
Не, детето ми беше на градина, докато аз работех и учех. Това съм играла - за да изляза на някакви позиции, спестявани и да кажем опит и връзки. Все пак не съм лапала мухи хептен, въпреки трите деца.

Трудовият пазар е относително нещо, както и дали си извън или си навътре с някои неща, дори да не си активно зает в момента. Реално-нереално са разтегливи категории, невъзможното за един може да е реалистично за друг.

# 1 165
Алиса не сварва да записва бре !

Тя не желае записване, а приписване Grin

# 1 166
Че какво да запише момичето, ни една от нас не е получила при годежа половин апартамент Simple Smile

# 1 167
Да, горката Алиса. Дори и родната и страна на чудесата с разни напушени зайци нямаше как да я подготви за това, което я чака във форума.

Макар че тя Сирената, например, живее по правилата на Алиса, оригиналната литературна. Например: "Ако нямате какво да правите, измислете нещо по-добро от гатанки без отговор."

# 1 168
Е как какво !
79 страници мъдрости ...за страната на чудесата !

# 1 169
Той Котаракът си го е казал

"- Кой път да поема от тук? - попита Алиса. - Зависи къде искаш да стигнеш - отговори Усмихващият се котарак. - Няма значение - отвърна Алиса. - Тогава няма значение и кой път ще поемеш - усмихна се загадъчно Котаракът. - ...стига да стигна някъде - допълни Алиса. - О, това със сигурност ще се случи, каза Котаракът, стига да вървиш достатъчно дълго."

Общи условия

Активация на акаунт