Жилище и мисли

• 59 412
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 230
Не бе, има пари. Не че са важни.

Няма нищо достатъчно елитно какво да купи с тях. Което по принцип си е сериозен проблем. И аз така една Тесла я гледам, докато мъжът ми не ми взел парите чрез онея адвокати, ми пълен булшит. Ще трябва да и търся контакт, което значи директно да опирам до майстори, а питайте Сирената какво значи да търсиш читав майстор и то в Пловдив. Абе, направо, не мерси, Елон, дръж си Теслата.

# 1 231
  • София
Съвременните къщи имат трифазен контакт. Даже и в България.

# 1 232
А всъщност какво лошо има да си вземе нещо човек, щом има пари, дето се вика, от депресивно да си го направи такова, в каквото му се живее? В такива случаи не се смятат печалби, колко би му взел от наем, с каква евтиния трябва да го обзаведеш, за да се калкулира печалба. Правиш си го такова, каквото ти е кеф. Може и да не го купиш кой знае колко изгодно, щом има нещо, с което точно това жилище те привлича, не те интересува как ще е пазарът след 5 години, защото мислиш да си живееш в него.

# 1 233
Съвременните имат, но моята е наследствена. Казвала ли съм, че мъжът ми, между другото, е граф? Монте Кристо.

# 1 234
Айде брокерите сериозно да дадат нещо прилично на лични, ако толкова искат. Сериозно, Короната не е опция, нито Орхидеята, нито други росни китки пловдивски.

# 1 235
  • София
Съвременните имат, но моята е наследствена. Казвала ли съм, че мъжът ми, между другото, е граф? Монте Кристо.
E, като ще си мерим мъжете, моят е бог. Зевс.

Сарказмът в прекалена доза избива във високомерие.

Мамасита, моя съученичка, женена от 30на години в Гърция, продава наследствения си партамент в Пловдив, до р-т Стадиона, някъде около 120 кв.м., тухла, тихо място.  Ако те интересува нещо подобно, ми пиши на л.с. да ти дам нейния телефон.

# 1 236

Хах, и как човек да не се сети пак за Алиса и в частност за:

https://www.youtube.com/watch?v=2ueZo5i6GPg

# 1 237
Сирен, учтиво ще ти напомня, че в едно от 20 те хиляди твои мнения (почти) си писала, че от имота, който майка ти била продала, брат ти щял да получи някакви 20 000 максимум (при евентуална делба), а той тези пари ги изкарвал за нула време и съответно, не му били важни. За какво подобряване на стандарта на майка ти говориш, ако, предвид че и тя е с аристократичен произход, й се налага да продава нещо за толкова пренебрежимо ниска цена?! Като богаташка трябва да знаеш, че такава сума не може да подобри стандарт.

Последна редакция: пт, 01 юни 2018, 16:47 от Tsugumi

# 1 238
Огледай тогава имоти в Гърция.В момента е добре да се помисли за имот там. Га нещеш тука. Апропо и аз не бих купила в Пловдив сега. Коматево и Прослав не са задръстени, ама има да пътуваш, ако работиш в центъра бая.Това от огледи мин. година, тая не съм търсила и не знам какво е.

# 1 239
Siren of Titan ,   сега се опитваш да убедиш Алиса да си харчи парите на воля и да не предприема инвестиции / не,че може / , защото няма счетоводно смисъл ли ?
Не мога да повярвам наистина,че това го мисли майка с деца.
Аз все още нямам деца , но последното,което би ми  хрумнало е да живея под наем и да си харча докато мога и имам.
Абсолютно икономически неиздържан и безперспективен вариант.
Ситуациите се променят , а един имот в кризисна ситуация е в пъти по-добро решение от 10К-20К в банката за обилни вечери и наеми.

# 1 240
Absurt, знам, че си май от брокерското племе, така че за теб е супер яко да вложиш пари в жилище. Но може да НЕ искаш да го правиш. Има хиляда и една причини да не го правиш.

Като основната от тях е, да нямаш пари за влагане, но да не си го признаваш.
Е, косвено го е признала. Ако имаха пари, нямаше 5-ма човека да живеят в апартамент с 2 спални. Не само за влагане не достигат.

# 1 241
Сирен, учтиво ще ти напомня, че в едно от 20 те хилядите твои мнения (почти) си писала, че от имота, който майка ти била продала, брат ти щял да получи някакви 20 000 максимум (при евентуална делба), а той тези пари ги изкарвал за нула време и съответно, не му били важни. За какво подобряване на стандарта на майка ти говориш, ако, предвид че и тя е с аристократичен произход, й се налага да продава нещо за толкова пренебрежимо ниска цена?! Като богаташка трябва да знаеш, че такава сума не може да подобри стандарт.

В България тия пари не са нищо, да кажем някакъв приличен ремонт или някоя глезотия. Ей такива текущи неща, които подобряват стандарта в ежедневието. Тя си има добър стандарт, но без изхвърляне. Тия са за малко екстри отгоре. Все едно не знаете ситуацията в България - по наследствени имоти много хора са си направо богаташи, но ликвидността е друга история.

Брат ми си е отделно семейство и парите са си негови, не влизат в сметките и не знам защо изобщо ми правиш сметката точно ти...след като ми наби канчето, че е лош вкус да се говори за чужди доходи.

Да, в Гърция се оглеждам и даже повече ми харесва какво виждам.

Ами какво да кажа, не мога кеш да извадя 150 хил. евро точно утре. Ще трябва пак да е с частичен кредит. Обаче - няма какво да се вземе.

# 1 242
  • София
Absurt, знам, че си май от брокерското племе, така че за теб е супер яко да вложиш пари в жилище. Но може да НЕ искаш да го правиш. Има хиляда и една причини да не го правиш. Да, много гот в офис или магазин, когато всичко живо пазарува онлайн и се стреми ако може да не работи от офис. То пък тия гаражни офисчета са супер ценната инвестиция. Знаеш ли колко е наемът за офисче? 250 лева на месец. Цените им са около 20 хил. евро и нагоре. Доста от тях стоят празни, нали ги гледам, от години.

До кофата с боклук много трудно ще стигна, ако съм здрава. Въпросът е, че и жилището може да не те спаси. Щото дори в София, 600 лева доход са точно някъде близо до кофата с боклук, не те спасяват много, ако доскоро нещата са били в пъти по-подплатени.

Сирен, за мен нищо не е супер яко, а винаги съм прагматична.
Пари влагаш в недвижимост, ако ги имаш - с дългосрочна цел, или ако реагираш на моментната ситуация на пазара- тази, която беше се заформила преди години, с цел бърза продажба и печалба.

Пак повтарям- трябва да имаш средства или за да купиш кеш, или за да теглиш кредит- все неща, които при теб не са налични.
Затова ти е зелено гроздето и се чудиш какви доводи да изровиш, за да се самоуспокоиш, че да си гола като пушка и безработна, е по- добре от да имаш имот и работа. Simple Smile

Моли се да ти е жив и здрав провайдъра, нищо че се прескачате в 3 стаен ново строителство, който по същество е двустаен, че ако нещо се разритате или той се разболее, ще ти се стъжни капитализЪма.

# 1 243
Няма какво да купиш с 150 000 евро ?
Наистина ли това ?

# 1 244
Далеч съм от динамиките на терзанията на вашата аристократична фамилия, за да си позволявам да правя сметки. Цитирах думите ти и попитах, защо някои "сценарии" са били изключени.
150 000 в кеш не са ли твърде нисък праг за жилище за принцеса (нали търсиш къща мечта)?! Отново само цитирам, не държа сметка Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт