Жилище и мисли

• 59 405
  • 1 415
  •   1
Отговори
# 1 245
В дългосрочен план всички сме мъртви, както казват.

Откъде знаеш какво е налично при мен, да не ми гледаш банковата сметка? Спри се малко с прокобите и се успокой. Или си измислям 100%, или наистина имам нещо реално предвид.

Аз искам да си купя нещо приятно за живеене. Да ми прави густо. Ама няма. Теснотия, депресия, дефекти. Казваш бюджет 200 хил. евро и ти показват тотални глупости: гледка в стена, комин, одимяващ фасадата, презастрояване, коли на два ката, кофти етаж, еми не ми е приемливо, съжалявам. Да не говорим за абсурда, че на практика за скок от 2 на 3 спални третата спалня струва ефективно десетки хиляди евро. Да, има опция нови 2 съседни апартамента, но там пък има риск, чакане, да не говорим колко са наблъскани новите сгради.

За кредит - при същия стандарт с лекота ще изплащаме 80 хил. евро, това ни е някаква психологическа граница. Идеята е, че не искаме да изплащаме нещо, което ще отнеме 20 години, под 5 трябва да се изплати, иначе с изхвърляне някои хора биха взели и по-голям кредит.

И дори за тия пари в Пловдив - еми няма какво да ми изпълни душата. А аз искам това, нещо приятно и хубаво, не къткане на малки апартаментчета за чАдата, не за случай на развод, а за живеене. Щото в крайна сметка не може човек да си планира живота само според най-черния сценарий - тогава просто не е живот.

Да, има огромни панели и ЕПК-та, но не искам да живея в такава сграда. Другите огромни опции са в сгради от 90-те, строени с аматьорска фантазия.

А вече дори да имам пари за топ имотите - има една шепа седемстайни, то вече е по-добре да се вземе къща, щото дори за милиони, пак ще си наврян в затворен комплекс.

Изобщо, Пловдив в момента е някакъв абсурд в строителството.

# 1 246
Е, петима човека в 2 спални - те двама от тия петима души са почти бебета, реално някъде след 10 години ще им трябва още място. Сега и да имат повече място, сигурно сами предпочитат да са си заедно. Аз съм израснала в тристаен апартамент - 3-те деца си спяхме заедно в една стая, по наше желание, реално дори едната стая от жилището почти не сме я ползвали, когато сме били деца, основно някакви гости са преспивали с нея. Вече бяхме в гимназията, когато започнахме да я ползваме и няколко пъти се размествахме в годините.

На мен ми стана по-интересно за майката, която продавала, за да прави ремонти. Преди това нали имаше мнение, че не била от хората, които се занимават с ремонти и поддържане на имоти

# 1 247
Очевидно възможностите ви не са за средата, в която се намирате и трябва да я смените с такава, която да е адекватна на стандарта ви Simple Smile

# 1 248
Аз съм израснала в тристаен апартамент - 3-те деца си спяхме заедно в една стая, по наше желание, реално дори едната стая от жилището почти не сме я ползвали, когато сме били деца, основно някакви гости са преспивали с нея.

Личи си, че не си принцеса в блатото.  Mr. Green

# 1 249
Далеч съм от динамиките на терзанията на вашата аристократична фамилия, за да си позволявам да правя сметки. Цитирах думите ти и попитах, защо някои "сценарии" са били изключени.
150 000 в кеш не са ли твърде нисък праг за жилище за принцеса (нали търсиш къща мечта)?! Отново само цитирам, не държа сметка Simple Smile

В Пловдив съм все пак. Питай Елена, с такива пари в Ю Ес ъв Ей може и да мога да си взема къща, тя май даде линк.

Парадоксално, но в Пловдив дори доста богати хора не се местят, не сменят средата, явно им харесва това положение на нещата - на тясно и скъпо.

Иначе със 150 хил. евро кеш някъде из Родопите може и замък със село да намериш:)

Кукумицинка, има имоти и имоти. Едните са скучни, другите са такива с душа. Мисля, че лесно ще го разбереш. Не, не се занимава да ремонтира евтинко като за наематели. Прави си други неща. Има и имоти за густо и ваканции сепак, не всичко е навряно по градовете. И ти не си, нали?

# 1 250
Не, не се занимава да ремонтира евтинко като за наематели.
Е, сама каза, че от апартамента е взела едни мършави пари. С мършави пари какво, ако не евтинко?

# 1 251
  • София
Огледай тогава имоти в Гърция.В момента е добре да се помисли за имот там. Га нещеш тука. Апропо и аз не бих купила в Пловдив сега. Коматево и Прослав не са задръстени, ама има да пътуваш, ако работиш в центъра бая.Това от огледи мин. година, тая не съм търсила и не знам какво е.

Как да огледа като то с пари става? newsm78
Преди дни освещавахме един в Керамути- тристаен по американския модел- 2 стаи+ хол-трапезария.
80 000Е, с голяма доза късмет защото бяхме на точното място и в точното време.
Ама, тя тук се плаши от менажиране, та там ли?

# 1 252
Какви 150 000 евро, ти се возиш в градския транспорт по дяволите ... спри се вече.

# 1 253
Е, какви 150 К? Такива, в мечтите ѝ.

# 1 254
Не, не се занимава да ремонтира евтинко като за наематели.
Е, сама каза, че от апартамента е взела едни мършави пари. С мършави пари какво, ако не евтинко?

Не че нещо, но с тия пари може да си направиш много готини неща във ваканционния имот и да ти правят кефа години наред.

Бе какво ми пречи да се возя и на  велосипед, а същевременно да мога да си позволя нормален имот...то пък тая българска мисъл, че който не се е качил на тенекиите, е оръфляк...

Ай сега давайте нещо прилично, я в Керемоти, я в Пловдив, моля ви се. Сериозно, това ми е бюджетът, но искам да видя нещо насреща. Щото досега не съм видяла.

Дай нещо за 80К в Гърция, ама да се вижда моренцето. Айде, поне нещо полезно да излезе от темата - миналия път дадоха много интересна таблица.

# 1 255
  • Куциндрел
Мамасита, текущия апартамент на коя от дъщерите го завещахте?

# 1 256
  • София

Ай сега давайте нещо прилично, я в Керемоти, я в Пловдив, моля ви се. Сериозно, това ми е бюджетът, но искам да видя нещо насреща. Щото досега не съм видяла.

Дай нещо за 80К в Гърция, ама да се вижда моренцето. Айде, поне нещо полезно да излезе от темата - миналия път дадоха много интересна таблица.

Не става, Сирен- никой на готово не дава.
За всичко трябва да се понапънеш в тоя живот. Simple Smile

# 1 257
Сирен,говорихме за покупка на имот с цел инвестиция,а не за къщата на мечтите !
Не можеш да ме убедиш, че в Бг с 150 000 евро не можеш да направиш успешна инвестиция в имот.

# 1 258
20 000 евро са съвсем прилично самоучастие за жилище на зелено в някой не чак елитен, но приятен квартал.
А за 150 000 евро дори в София има съвсем прилични жилища. Вярно, не в Лозенец или Изток, ама то не може (а и не е необходимо) всички да живеят в 5 квартала на кръст.

# 1 259
  • Куциндрел
Тя за 150 хилки може да купи по нещо на щерките, че да не им се налага да имат терзанията на авторката на темата.

Общи условия

Активация на акаунт