Сватба 2018 - IX част

• 44 455
  • 734
  •   1
Отговори
# 150
Ние след вземането ми отиваме на фотосесия за която сме си отделили около 2-2:30часа. След това имаме welcom drink, изнесен ритуал, след който  мислим да приемем подаръци, поздравления и тн. и да се снимаме индивидуално със всеки. Миналата година когато бях шаферка, тази процедура мина за около 30 мин. Ходенето по масите за мен е леко унизително (аз го приемем така). Гостите обаче според мен няма да знаят в кой момент да ги дават тези прословути пликове или подаръци или каквото си искат, защото по-старите поколения си очакват да минем през масите. За всеки случай ще направим нещо като кът където да се оставят цветя и подаръци ако някой не е разбрал Grinning

# 151
  • Beyond the stars
Въпрос на разбиране .. за мен ходенето по масите е уважение към гостите - лично минаваш на крака да им благодариш и поздравиш, не ги караш да се редят на опашка и т.н.
Но със сигурност трябва да има личен контакт - дали на welcome drink или по масите няма значение, вариантът с оставена кутия е объркващ за гостите. Според водещият за големи сватби е по-удачно посрещане на гостите с welcome drink и тогава, а за по-малки и средни - минаване по масите. Не знам из Родопите като правят сватби с по 1000+ човека как се случват нещата  Laughing
Нас логистично ни беше сложно с книгите  Laughing Не исках цветя - не обичам да умират Simple Smile На сайта бяхме написали ако имат желание да ни донесат някоя прочетена книга, която искат да споделят с нас. Та и книгите се даваха заедно с подаръци и пликове, не вместо китки в общината ..ама  Simple Smile Тази идея много си я харесвам  Blush Обичам миризмата и на стари и на нови книги, пък някои толкова се бяха постарали с послания и избор.. Е имам и две, които си ги имам, ама то не е лесно някой да те познава от 20+ години  Laughing

# 152
И аз много исках да прокарам идея АНТИ умрели цветя за 50 лева... бъдещата ми свекърва категорично заяви, че няма да се съобрази и че не можело без цветя и аз реших да не прекалявам с иновациите и да се огранича само с кутията за подаръци ахахха. Миналата седмица моя колежка от университета се омъжи и каза, че около 2 часа са обикаляли по масите, и накрая са плащали овър тайм до 4 часа...Мисля (надявам се) да се забавляваме на дансинга със всички гости, където ще имаме възможност да им покажем колко ги обичаме и ценим присъствието им

# 153
Благодаря момичета.  Мария трябвало е да дойдеш Grinning казваш , че си от форума и те пускат . А относно минаването по масите според мен е редно да се минава за поздрав . Аничкаи ние мислихме така да стане , но управителя ни посъветва да не го правим , защото ще има гости които лично ще искат да си ви дадат пликчето или все ще има някой не разбрал и той ни каза , че по този начин тези които ще са си ги пуснали при минаването има шанс да се почувстват неудобно и може би е прав . Просто най любезно не ги слушайте толкова  какво ви пожелават , а по на бързичко минавайте така не се губи Много време .

# 154
Monikrisi, била си прекрасна булка! Simple Smile И маникюрът ти е много оригинален с тези гълъбчета.

Ние ще сме с уелкъм дринк, при който ще приемаме поздравления от гостите и ще се снимаме с тях в един кът, приготвен във фоайето на хотела от агенцията за украсата. Само че наистина не знам този предвиден 1 час дали ще стигне за всичко.

# 155
  • Somewhere beyond the moon and stars
За поздравленията съм в чуденка и аз - мислех си да има специална маса,където да бъде кутията и място за подаръците и при настаняването на гостите шаферките  да обясняват къде могат да оставят подаръците си, а ние само да минем за наздравица по масите.

Моята идея беше същата, но ме посъветваха да направим традиционната наздравица по съображения за сигурност - въпросната масичка постоянно трябва да се следи от някого, все пак в ресторанта има всякакви хора, не само гостите - което означава да натовариш някой близък да варди масата, вместо да се забавлява.

Иначе и аз не съм привърженик на наздравицата (малко ми е като обикаляне с шапка Smile ), но след известен размисъл приех, че така ще е по-удачно точно по тази причина.

# 156
  • Beyond the stars
В крайна сметка имахме само една китка ние, щото човека каза че си забравил книгата, пък не искал да ни подарява ръководството за ремонт на колата  Laughing Та като цяло учудващо се прие добре идеята.
Не знам, ние бяхме хем с малко гости, хем пак има хора до които не можах да стигна лично да седна за 5мин или нещо.

Между другото обърнете внимание на въпроса с пушенето. Да не се окаже, че в един момент от 100 гости 50 са навън.  Peace При нас ресторанта е с големи отварящи се прозорци, та там пушеха, въпреки че бяхме дали пепелници, поне вентилацията беше добра.  Peace

# 157
На моята сватба от стотина гости имах примерно 10-15 букета, може би хората вече не носят толкова много цветя? Аз много им се радвах и си ги наснимах за спомен, нищо че ги хвърлихме на следващия ден. Книги не бих поискала, много съм претенциозна, някой ще вземе да ми подари Дан Браун и ще си развалим отношенията Joy

# 158
  • Beyond the stars
На моята сватба от стотина гости имах примерно 10-15 букета, може би хората вече не носят толкова много цветя? Аз много им се радвах и си ги наснимах за спомен, нищо че ги хвърлихме на следващия ден. Книги не бих поискала, много съм претенциозна, някой ще вземе да ми подари Дан Браун и ще си развалим отношенията Joy

Аз имам вече и "Мъжът и жената интимно"  Mr. Green Ама съм всеядно четящо, стига да не са романи тип онези с страстните мъже и жени на корицата  Laughing
А и майка ми е учителка, та имам детски травми от кофи и легени с букети  Blush

# 159
O, и аз не бих рискувала с книги, макар и да обожавам четенето. И аз като Роузи съм с малко по-особен вкус за тези неща. През последните няколко години съм изчела стотици заглавия, но наистина малко от тях бих запазила в библиотеката си. А тези, които много ми допаднаха и искам да имам, и без това трудно се намират.
Съществува огромен риск да ми подарят вече четени от мен книги, а никак не ми се трупат едни и същи. Ако ги помоля да търсят конкретни заглавия, вече ще бъде твърде ангажиращо и претенциозно от моя страна. Така, че колкото и да уважавам вкуса на голяма част от приятелите си, книгите си бих предпочела да избирам сама.

# 160
  • Beyond the stars
Ами .. разни хора, разни идеали  Hug  Важното да сме щастливи в този наш ден и след това.  Peace

Иначе сме били на сватба, където вместо китки събираха парички за кауза. И на такава, която вместо китки искаха плюшени играчки. Второто беше супер сладурско, много яки снимки имаше и ги дариха в дом за дечица, понеже си бяха нови играчките.

# 161
Ново пет - кумът не може да си намери кръщелното.
И ся...кво прайм?
Обеща да отиде да провери в града, в който е кръщаван дали могат да му издадат дубликат. Само дето човекът е на 59 години и дори не пони в коя църква точно е кръстен, защото тогава е бил дете.

# 162
Ново пет - кумът не може да си намери кръщелното.
И ся...кво прайм?
Обеща да отиде да провери в града, в който е кръщаван дали могат да му издадат дубликат. Само дето човекът е на 59 години и дори не пони в коя църква точно е кръстен, защото тогава е бил дете.
Моят мъж също го беше загубил и му изкараха веднага дубликат от църквата, където е кръстен. Принципно има архиви, но не знам за колко време назад. Той е кръстен 90-та година и каза, че е имало няколкостотин кръщенета тогава и са го открили сравнително лесно. Но със сигурност мисля трябва да се знае коя е църквата.

# 163
  • София
Ако случайно не го намери и не може да му дадат дубликат, говорете с църквата възможно е и да не ви направят проблем. Много зависи от свещеника. Ние нямаме църковен брак, но на кръщенето на дъщеря ми попът беше изключително стриктен и чете три пъти кръщелното на кръстника. Има пък и попове, които венчават на задушница, така че случаи всякакви.

# 164
От църквата изрично са подчертали да носим кръщелните свидетелства. Но не знам ако занесем само нашите, дали ще питат и за тези на кумовете. На всичкото отгоре навремето кума са го записали с грешни имена в кръщелното, та се наложило после да му ги поправят.

Общи условия

Активация на акаунт